ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Έτσι "συστήθηκε" ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Μοράις

Από την πρώτη προπόνηση, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ φανέρωσε τα πρώτα στοιχεία της δουλειάς του, της ιδιοσυγκρασίας του και της φιλοσοφίας του.

Η αλήθεια είναι πως στον βαθμό που ο Ζοσέ Μοράις δεν είχε προλάβει καλά – καλά να μάθει τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ που παρέλαβε (και χρειαζόταν να συμβουλεύεται το μπλοκάκι του ακόμα και κατά την διάρκεια της προπόνησης), δεν είχαν προλάβει ούτε και οι παίκτες της ΑΕΚ να εμπεδώσουν την αλλαγή. Άλλωστε οι εξελίξεις «έτρεξαν» αστραπιαία.

Γι αυτό και οι ποδοσφαιριστές ήταν μάλλον αμήχανοι και ολίγον… μαγκωμένοι στην πρώτη τους γνωριμία με το νέο τους προπονητή. Όσο περνούσε η ώρα και κυρίως όσο «συστηνόταν» ο Μοράις, οι παίκτες λυνόντουσαν. Μάλιστα ήδη από την πρώτη μέρα ο Πορτογάλος τεχνικός, εκτός δείγμα της δουλειάς του, φανέρωσε και στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας του και της φιλοσοφίας του.
 Οι  «γέφυρες»
Από την πρώτη ομιλία κιόλας που έκανε στα αποδυτήρια ο Μοράις, έδειξε πως θέλει να κτίσει άμεσα γέφυρες και μάλιστα γερές, με τους ποδοσφαιριστές του. Μίλησε, όπως διαβάσατε στο Sport24, για σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή και πήρε δέσμευση πως θα είναι δίπλα τους για ότι χρειαστούν. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν και η στάση του Μοράις και η συμπεριφορά του απέναντι στους ποδοσφαιριστές, ήδη από την πρώτη προπόνηση. Ήταν συνεχώς δίπλα τους, ακόμα και στην προθέρμανση. Μάλιστα επιχείρησε να αστειευτεί και με κάποιους παίκτες, για να αρχίσει να σπάει και ο πάγος. Επίσης, όταν χρειάστηκε να μετακινηθεί το ένα τέρμα, για να γίνει μια άσκηση, ήταν ο πρώτος που έσπευσε να το σηκώσει, μαζί με τον φροντιστή Γιώργο Σίμο. Παρόλο που αυτή είναι μια «δουλειά» που αναλαμβάνουν συνήθως οι ποδοσφαιριστές. Δεν δίσταζε επίσης να παίρνει την μπάλα στα πόδια του και να δείχνει ακριβώς την κίνηση που θέλει να κάνουν οι παίκτες του.
Η ηρεμία και η σιγουριά
Παρόλο που οι πρώτες ασκήσεις που έκανε ο Μοράις στην προπόνηση είχαν ένταση. Παρόλο που ο Πορτογάλος τεχνικός επεδίωκε να έχουν αυτή την ένταση. Και παρόλο που όταν ήθελε να δώσει έμφαση σε μια οδηγία (που έδωσε… άπειρες σ’ όλες τις ασκήσεις) ανέβαζε τον τόνο της φωνής, εκείνο που έκανε εντύπωση στους παίκτες, ήταν η ηρεμία που έβγαζε. Έδειχνε πολύ ήρεμος και κυρίως σίγουρος για όσα έκανε στο γήπεδο. Για την δουλειά του. Παρόλο που ήταν σε μια διαρκή κίνηση και έδινε συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του, έβγαζε μια ηρεμία.
Ο κώδικας επικοινωνίας
Στην έννοια επικοινωνία, ο Μοράις έδειξε από την πρώτη μέρα πως δίνει τεράστιο βάρος. Τόσο εντός των αποδυτηρίων όσο και μέσα στο γήπεδο. Τόσο ανάμεσα στον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές του, όσο και μεταξύ των παικτών. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, πως αυτές ήταν και κάποιες από τις οδηγίες στις οποίες επέμενε κατά την διάρκεια των ασκήσεων στην πρώτη προπόνηση. «Να μιλάτε μεταξύ σας, να το κάνετε συνέχεια, είναι σημαντικό. Θέλω να επικοινωνείτε μεταξύ σας μέσα στο γήπεδο» φώναζε συνεχώς ο Μοράις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code