ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα 20 "αστέρια" της Football League 2016-2017

Η Football League 2016-2017, βάσει προγραμματισμού, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου. Εντέλει η σέντρα ορίστηκε για τις 30 Οκτωβρίου, εξαιτίας της έλλειψης πόρων και της τηλεοπτικής στέγης. Όχι ότι βρέθηκαν έσοδα, για τα οποία έγινε χαμός εδώ και ένα μήνα στα διοικητικά συμβούλια που μεσολάβησαν, αλλά οι παράγοντες αντιλήφθηκαν ότι δεν σηκώνει άλλη καθυστέρηση.


Το πρωτάθλημα λοιπόν ξεκινά την Κυριακή (30/10), με την ελπίδα στην πορεία να βρεθούν χορηγοί και κανάλι που θα δείχνει τα παιχνίδια. Μιλάμε για ένα... πολύπαθο πρωτάθλημα, του οποίου οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μια ακόμη χρονιά, ωστόσο, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που προσδίδουν τη λάμψη τους.

Το Sport24.gr ξεχωρίζει τα 20 "αστέρια" της κατηγορίας, που με βάση το βιογραφικό τους αποτελούν τα πιο "ηχηρά" ονόματα της Football League. Όπως θα δείτε, οι περισσότεροι ανήκουν στον Άρη, ο οποίος διαθέτει μακράν το πιο ποιοτικό ρόστερ. Ακολουθεί ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος έφτιαξε υλικό για άνοδο. Δείτε τη λίστα και τα συμπεράσματα δικά σας...

1. Ράφικ Τζεμπούρ (Άρης)






Ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2005, στον Εθνικό Αστέρα. Τότε η ομάδα της Καισαριανής έπαιζε στη Β' Εθνική. Ακολούθησαν στη χώρα μας Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, πάντα στην πρώτη κατηγορία. Ύστερα από έντεκα χρόνια ο 32χρονος Αλγερινός φορ θα παίξει ξανά στη Football League, για τον Άρη, στον οποίο υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Το πιο ηχηρό όνομα στο πρωτάθλημα. Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, δύο κύπελλα με τους Πειραιώτες και ένα ακόμα με την ΑΕΚ.
2. Αντώνης Πετρόπουλος (Απόλλων)






Ύστερα από μία σεζόν στη Serie B με τη Μπάρι, ο Αντώνης Πετρόπουλος επιστρέφει στα γήπεδα της Football League. Τελευταία φορά που είχε παίξει σε πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας ήταν το πρώτο μισό του 2007-2008, όταν ανήκε στο Αιγάλεω. Από τότε έως σήμερα αγωνιζόταν στην Α' Εθνική, με Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Καλλονή και Απόλλωνα Σμύρνης (2013-2014), στον οποίο γύρισε ύστερα από μια διετία. Ο 30χρονος στράικερ υπέγραψε στην Ελαφρά Ταξιαρχία" για να τη βοηθήσει στον στόχο της κατάκτησης της ανόδου.
3. Μάριο Μαρτίνεθ (Κισσαμικός)






Το 2008 ο Μάριο Μαρτίνεθ έπαιζε στη Νουμάνθια. Στις 31 Αυγούστου η ομάδα του κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο Καμπ Νόου τη Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Με δικό του γκολ οι "Ροχίγιος" παίρνουν τη νίκη κόντρα σε Μέσι, Ανρί, Ετό, Ινιέστα και Πουγιόλ. Ο 31 ετών Ισπανός εξτρέμ έχει παίξει επί μια τριετία στην Primera Division, δύο χρόνια στη Segunda, μία στη Segunda B, αλλά και στα πρωταθλήματα Κύπρου, Αζερμπαϊτζάν, Κολομβίας, Βολιβίας και Πορτογαλίας. Τελευταία του ομάδα πριν υπογράψει στον Κισσαμικό η Μποαβίστα.
4. Λούκα Μιλούνοβιτς (Άρης)






Την τελευταία διετία έπαιζε στη Super League με τον Πλατανιά. Το καλοκαίρι διαπραγματεύτηκε με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά επέλεξε τον Άρη που του πρόσφερε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο. Ο 24χρονος Σέρβος εξτρέμ είναι διεθνής με την Εθνική Κ21 της χώρας του, έχοντας αγωνιστεί ακόμα σε OFK Beograd, Zulte Waregem και Ερυθρό Αστέρα. Ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος στο πρώτο επίσημο ματς με τη νέα του ομάδα, απέναντι στον Αιγινιακό για το Κύπελλο, είχε δύο γκολ και μία ασίστ.
5. Πατρίκ Βουό (ΟΦΗ)






Είναι ο επιθετικός που επέλεξε ο ΟΦΗ για να πάρει τη θέση του βασικού. Ο 29χρονος Ιβοριανός ξεχωρίζει για το σουτ, την αλτικότητα και τη δύναμή του. Το 2009-2010 έπαιξε 15 φορές με την Ακαντέμικα στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας, ενώ το 2011-2012 σημείωσε 9 γκολ με την ΑΕΛ Λεμεσού, βοηθώντας τη να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Κύπρο. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιζε στην Atletico, στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας, ενώ έχει περάσει από τη Ντινάμο Τιφλίδας.
6. Λουίτζι Τσέναμο (Λαμία)






Από τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς κίπερς της Football League. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία, ήταν το 2010-2011 με τον Παναιτωλικό, τον οποίο βοήθησε να ανέβει στη Super League. Την τελευταία τριετία έπαιζε στη Super League, σε Ατρόμητο (2) και Ξάνθη, ενώ στην Α' Εθνική έχει παίξει και σε Αιγάλεω - Παναιτωλικό. Εκτός των συνόρων έχει αγωνιστεί σε Κύπρο (ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς) και Ισραήλ (Μακάμπι Νετάνια). Έχει περάσει και από Ολυμπιακό, Παναιγιάλειο και Προοδευτική.
7. Μπερτράν Ρομπέρ (Πανθρακικός)






Επί της ουσίας υπέγραψε στον Πανθρακικό για να κρατηθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού δεν βρήκε την πρόταση που περίμενε (είναι και η σύζυγός του από την Κομοτηνή). Ο 33χρονος Γάλλος μπακ - χαφ κατέγραψε πέρυσι 34 συμμετοχές στην ΑΕ Λεμεσού, ενώ από το 2013 μέχρι το 2015 είχε φανέλα βασικού στον Απόλλωνα Λεμεσού. Έπαιξε για δύο χρόνια (2011-2013) στη Super League με τον ΠΑΟΚ, ενώ στους Θρακιώτες αγωνίστηκε και τη διετία 2009-2011 (Super League, Β' Εθνική).
8. Μπράνα Ίλιτς (Άρης)






Προσθήκη που προκάλεσε αίσθηση ήταν αυτή του Μπράνα Ίλιτς στον Άρη. Ο 31 ετών Σέρβος επιθετικός προερχόταν από μια τετραετία στον ΠΑΣ Γιάννινα, στη Super League. Συμπλήρωσε 138 συμμετοχές με την ομάδα της Ηπείρου και σε αυτά τα τέσσερα χρόνια πέτυχε 28 γκολ. Έχει χριστεί μία φορά διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, σε φιλικό παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, στις 3 Ιουνίου 2011. Έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε Zemun, Rad, Partizan, Vojvodina και Aktobe.
9. Εμανουέλ Κονέ (Απόλλων)






Έπαιξε δύο σεζόν με τον Λεβαδειακό στη Super League, από το 2013 μέχρι το 2015. Αφού τα τα "τσούγκρισε" με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Κομπότη, και αποχώρησε επεισοδιακά, η Βέροια τον διεκδίκησε δυναμικά, αλλά αυτός πέρυσι το καλοκαίρι προτίμησε τη σιγουριά που του έδινε στο οικονομικό σκέλος ο Απόλλων Σμύρνης. Πέρυσι με την "Ελαφρά Ταξιαρχία"ο 30χρονος Ιβοριανός μέσος έπαιξε σε 29 αγώνες και σημείωσε 4 γκολ. Και αυτή τη σεζόν θα έχει φανέλα βασικού, αφού μιλάμε για παίκτη - πολυτέλεια για την κατηγορία.
10. Ματζίντ Μπουγκέρα (Άρης)






Έναν πολύπειρο στόπερ έφερε τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών ο Άρης. Ο Ματζίντ Μπουγκέρα είναι 70 φορές διεθνής με την Εθνική Αλγερίας, έχει παίξει 81 φορές με τους Ρέιιντζερς, ενώ έχει περάσει μεταξύ άλλων και από Γκενιόν, Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Τσάρλτον. Ήρθε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με τις... ευλογίες του συμπατριώτη του Ράφικ Τζεμπούρ.
11. Σεμπαστιάν Ναγιάρ (Παναιγιάλειος)






Μεγάλωσε στο "Μπομπονέρα" κάνοντας προπονήσεις με τον Μαρτίν Παλέρμο και τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε στην Μπόκα Τζούνιορς. Πέρασε από την Ισπανία, έπαιξε σε "Καμπ Νόου" και "Μπερναμπέου" με την Ουέλβα ως αντίπαλος των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Ήρθε στην Ελλάδα το 2013 και βοήθησε την Κέρκυρα να ανέβει στη Super League. Εκεί έμεινε μια σεζόν (19 συμ/3 γκολ) και κατηφόρισε στον κάμπο για να πετύχει άλλη μια άνοδο με την ΑΕΛ (18 συμ / 1 γκολ). Φέτος στο Αίγιο, με τον Παναιγιάλειο.
12. Μάρκο Ζόρο (ΑΟ Χανιά)






Τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε στον ΟΦΗ. Καταπληκτική χρονιά στη Super League με 33 συμμετοχές και 1 γκολ. Στυλοβάτης του κέντρου άμυνας των Κρητικών επί Σα Πίντο και πολύ κοντά σε πρόκριση σε τελικό Κυπέλλου. Ο 32χρονος είναι 22 φορές διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού και θητεία σε Σαλερνιτάνα, Μεσίνα, Μπενφίκα, Βιτόρια Σετούμπαλ, Ουνιβερσιτέα Κραϊόβα και Ανζέ. Μακράν ο πιο ποιοτικός παίκτης του ΑΟ Χανιά, που θα παλέψει αρχικά να βγάλει τη σεζόν και ακολούθως να μείνει στην κατηγορία.
13. Ανδρέας Τάτος (Άρης)






Ο αρχηγός του Άρη. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί τον ηγέτη των Θεσσαλονικέων, που θα επιδιώξουν να τερματίσουν στην 1η ή στη 2η θέση, που οδηγούν σε άνοδο. Βρίσκεται στους "κίτρινους" από την περασμένη σεζόν, εξασφαλίζοντας την άνοδο στη Football League. Έχει παίξει στη Super League σε Ατρόμητο, Άρη και Βέροια, ενώ έχει περάσει από Παναχαϊκή, Χαϊδάρι και Ολυμπιακό. Πιο παραγωγική του σεζόν η περσινή, καταγράφοντας 28 συμμετοχές με τον Άρη, ενώ σημείωσε και 9 τέρματα.
14. Κίκε Μπουλά (Κισσαμικός)






Αν κρίνουμε από το πρώτο δείγμα γραφής, ο Κισσαμικός έχει πετύχει διάνα με τον Κίκε Μπουλά. Ο 23χρονος εξτρέμ από τη Γουϊνέα Ισημερινού στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο έκανε πάρτι. Ταχύτατος μεσοεπιθετικός, με καλή ντρίμπλα, καλό σουτ και εξαιρετικά τελειώματα. Έχει θητεύσει σε Αλμερία, Μαγιόρκα, ενώ πέρυσι ήταν στην Linares Deportivo, ομάδα τρίτης κατηγορίας στην Ισπανία. Ο 23χρονος Αφρικανός θα αποτελέσει παίκτη - κλειδί του Κισσαμικού και υπόσχεται γκολ και θέαμα.
15. Μπέντζαμιν Ονουάτσι (Αιγινιακός)






Ο Νιγηριανός ήρθε στην Ελλάδα το 2005 για λογαριασμό του Ιωνικού. Ακολούθησαν Καβάλα, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Ηρακλής και τώρα Αιγινιακός. Ο 32χρονος επιθετικός σε νεαρή ηλικία πέρασε από την ακαδημία της Ρετζιάνα και της Γιουβέντους, ενώ ακολούθησε η Σταντάρ Λιέγης. Πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ. Από τα "βαριά" ονόματα στην κατηγορία. Θα επιδιώξει να πείσει ότι ακόμα περνά η... μπογιά του.
16. Ραούλ Μπράβο (Άρης)






Έχει πάρει Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2001-2002), Διηπειρωτικό (2002), Super Cup (2002), δύο πρωταθλήματα Ισπανίας (2002-2003, 2006-2007), Super Cup Ισπανίας (2001, 2003), τρία πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό (2007-2008, 2008-2009, 2010-2011), δύο κύπελλα Ελλάδας (2007-2008, 2008-2009) και Super Cup Ελλάδας (2007). Ο 35χρονος Ραούλ Μπράβο μόνο και μόνο με τις παραστάσεις που έχει, αλλά και όσα έχει κατακτήσει, δεν γίνεται να απουσιάζει από 
τη λίστα.
17. Σάκης Χιώτης (Απόλλων Σμύρνης)






Ο 39χρονος γκολκίπερ επέστρεψε πέρυσι στην Ελλάδα έπειτα από το 2008, οπότε και μετακόμισε στην Κύπρο (ΑΠΟΕΛ). Αγωνίστηκε στα Τρίκαλα και το καλοκαίρι υπέγραψε στον Απόλλωνα Σμύρνης. Με την ΑΕΚ έχει παίξει στο Champions League, έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και Super Cup στην Κύπρο, έχει αποκρούσει δύο πέναλτι σε παιχνίδι με τη Λιόν, που χάρισε την πρόκριση στον ΑΠΟΕΛ στους "8" του Champions League. Μία φορά διεθνής με την Εθνική ομάδα, έχει περάσει και από Εθνικό Πειραιώς, Προοδευτική και Κέρκυρα.
18. Δημήτρης Ανάκογλου (Άρης)






Έμεινε 5,5 χρόνια στον Πανσερραϊκό και ακολούθησε τον Ιανουάριο του 2013 η μεταγραφή στην ΑΕΚ. Είχε καταλυτική παρουσία στις δύο ανόδους της Ένωσης από τη Γ' Εθνική στη Β' και από τη Β' στην Α', ενώ διατέλεσε και αρχηγός της. Την περασμένη σεζόν, στο δεύτερο μισό, δόθηκε δανεικός στη Βέροια, ενώ το καλοκαίρι υπέγραψε στον Άρη με στόχο να χαρίσει μια ακόμα άνοδο. Διεθνής με την Κ19 και την Κ21 της Εθνικής Ελλάδας.
19. Ηλίας Αναστασάκος (Σπάρτη)






Έχει φτάσει 39 ετών, αλλά... κρατάει όπως το παλιό κρασί. Μεγάλη καριέρα για τον Σπαρτιάτη επιθετικό, ο οποίος έχει περάσει από ΑΕΚ, Απόλλωνα Σμύρνης, Καλαμάτα, Αθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης, Θρασύβουλο, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Πλατανιά, Εργοτέλη και ΑΕΛ. Στα τελειώματα της καριέρας του επέστρεψε στην ομάδα του τόπου του, τη Σπάρτη, με την οποία πέρυσι πέτυχε την άνοδο στη Football League. Στο πρώτο του εφετινό επίσημο ματς, απέναντι στον ΑΟΧ, έκανε χατ τρικ. Έχει παίξει με τον Ατρόμητο σε δύο τελικούς Κυπέλλου.
20. Σωκράτης Διούδης (Άρης)






Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν εξαιρετικός με τον Πανιώνιο στη Super League. Έπαιξε σε 24 παιχνίδια και ήταν εκ των διακριθέντων της πορείας των "κυανέρυθρων", που τερμάτισαν πέμπτοι. Το όνομά του ακούστηκε για τους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου, για τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά τελικά επέλεξε τον Άρη, την ομάδα της καρδιάς του. Στη Μπριζ δεν κατέστη εφικτό να πάρει παιχνίδια. Είναι αναμφίβολα από τους γκολκίπερ με τη μεγαλύτερη ποιότητα στη Football League, έχοντας φτάσει πέρυσι στο... κατώφλι της Εθνικής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code