ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Επιστολή-κόλαφος κατά ΕΠΟ για τη διαιτησία από τη FIFA

Η FIFA είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την ομοσπονδία και τις ομάδες της Super League (κάτι που επιχείρησε να αποφύγει η «ομάδα Γκιρτζίκη», ματαιώνοντας αιφνιδιαστικά με αστείες δικαιολογίες την επίμαχη συνάντηση στα γραφεία της) και να επιβάλλει ένα μοντέλο λειτουργίας της διαιτησίας που θα διασφαλίζει τις μίνιμουμ αρχές αξιοπιστίας και ισονομίας.

Στην επιστολή που απέστειλε ο εκπρόσωπος της FIFA και της UEFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ εκφράζει τη λύπη, τη διαφωνία και την απογοήτευση των ξένων απεσταλμένων που υποχρεώθηκαν, όπως επισημαίνεται, σε αποχώρηση από τη σύσκεψη. Και τον κατηγορεί ότι η ματαίωση αυτής της συνάντησης δεν επέτρεψε να ελαχιστοποιηθούν οι προκαταλήψεις στα θέματα διαιτησίας και επέτεινε το πρόβλημα!

Μάλιστα, ο επικεφαλής των υπερκείμενων αρχών αναφέρει στην επιστολή του, που είναι καταπέλτης κατά της ΕΠΟ, τις αιτιάσεις των ομάδων που κάνουν λόγο για «πλαστό» πρωτάθλημα! Και αποδέχεται ότι η αναξιοπιστία που προκαλεί στο πρωτάθλημα η διαιτησία δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο που γεννά βία!

Ο Κουτσοκούμνης καλεί τον Γκιρτζίκη να αφουγκραστεί τις επιφυλάξεις των ΠΑΕ για τη διαιτησία και να δώσει άμεση λύση κατά τα διεθνή πρότυπα και στάνταρ. Και θέτει τη FIFA στη διάθεση της ΕΠΟ προκειμένου να αντιμετωπιστεί με «τελειωτικό τρόπο», όπως υπογραμμίζει, το αγκάθι της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Οπότε, είναι πλέον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο χέρι της διοίκησης της ΕΠΟ να πράξει τα αυτονόητα, τα νόμιμα και τα δέοντα προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα το πρωτάθλημα. Να καλέσει, δηλαδή, ξανά τη FIFA και την UEFA στην Αθήνα, να καθίσουν μαζί με τις ομάδες στο ίδιο τραπέζι και να λύσουν το ζήτημα. Διότι αυτό πλέον δεν το επιτάσσει μόνον η λογική, αλλά και η ίδια η FIFA, που είναι προφανές ότι έχει αντιληφθεί απόλυτα τα παιχνίδια της ΕΠΟ και το βρόμικο και σκοτεινό παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου που εκφράζεται ηχηρά μέσω της διαιτησίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code