ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ με θράσος και Τάσο!

Φορτσάτη στην Βέροια η ΑΕΚ, που με σκόρερ και MVP τον Τάσο Μπακασέτα πήρε τη νίκη (2-0) κι έκανε το 2/2.
Δύο δοκάρια κι ένα κάρο ευκαιρίες για την Ένωση, που καθάρισε το τρίποντο με γκολ του Βάργκας.

Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΚ στην Βέροια. Η Ένωση, παρότι θα μπορούσε να καθαρίσει ακόμη πιο εύκολα, έκανε το δύο στα δύο παίρνοντας τη νίκη στην Ημαθία με σκορ 2-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ στο 18’ κι από εκεί και πέρα έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Από ένα δοκάρι είχε ο Μάνταλος και ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, ενώ οι κιτρινόμαυροι έχασαν πολλές ευκαιρίες ώστε να καθαρίσουν νωρίτερα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Βάργκας (87’) στο φινάλε, με τον Μπακασέτα να έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στη φάση (έκανε το τακουνάκι στον Βενεζουελάνο).

Τραυματίστηκε ο Αλμέιδα στην πλάτη στο 40 λεπτό και αποχώρησε.



Το ματς



Πιο ζωηρό ξεκίνημα για την Βέροια, η οποία μπήκε ορεξάτη στο παιχνίδι κι άρχισε με γεμίσματα να φέρνει την μπάλα στην περιοχή του Ανέστη. Η ΑΕΚ δεν πανικοβλήθηκε, βγήκε με σχετική ευκολία από το μισό της και πέρασε στην επίθεση, αγγίζοντας το γκολ με τον Μάνταλο που σημάδεψε το δοκάρι (13’) ύστερα από πανέξυπνη μπαλιά του Πατίτο. Η Ένωση ανέβασε στροφές, παίζοντας απ’ τα άκρα και πριν καλά-καλά προλάβει να νιώσει την πίεση η ομάδα του Βοσνιάδη, ο Λόπεθ μάζεψε την μπάλα απ’τα δίχτυα του έπειτα από δυνατό φάουλ του Μπακασέτα (18’) στο οποίο φέρει σοβαρή ευθύνη.



Σε ένα διάστημα όπου η ΑΕΚ έδειχνε το απόλυτο αφεντικό, οι γηπεδούχοι ρίσκαραν αρκετά ανεβάζοντας τις γραμμές τους και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αν ο Σιμόες δεν απομάκρυνε πάνω στην γραμμή το σουτ του Καπετάνου (28’). Από εκεί και πέρα οι κιτρινόμαυροι είχαν τον έλεγχο και δεν απειλήθηκαν, όμως στάθηκαν άτυχοι με τον τραυματισμό του Αλμέιδα (μπήκε ο Βάργκας 41’), ενώ θα μπορούσαν να μπουν με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια αν το δυνατό σουτ του Μπακασέτα (43’) δεν κατέληγε στο δοκάρι έπειτα από την καθοριστική επέμβαση του Λόπεθ.

Καλύτερη ήταν η εικόνα της Βέροιας στο πρώτο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η είσοδος του Κάλβο στο ματς φρέσκαρε την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, που πλέον πλησίαζε πιο εύκολα και με καλύτερες προϋποθέσεις την εστία του Ανέστη. Από την δική της πλευρά, η ΑΕΚ έδειχνε κάπως φλύαρη στην ανάπτυξη παιχνιδιού και της έλειψε η ηρεμία στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.



Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους γηπεδούχους να ρισκάρουν περισσότερο κι αυτό βόλεψε πολύ τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι και με την είσοδο του «φρέσκου» Πλατέλλα έβρισκαν περισσότερους χώρους στην κόντρα. Μια-δυο-τρεις και τελικά η νίκη κλείδωσε για την ΑΕΚ, που έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Βάργκας στο 87’ διώχνοντας έστω και κάπως αργά το άγχος.

Οι συνθέσεις:


Βέροια (Αλέκος Βοσνιάδης): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Αραγονέ, Ναβαλόφσκι (81’ Βίτι), Μαραγκός, Παπαστεριανός, Παπαδόπουλος, Σαρπόνγκ (46’ Κάλβο), Άρτσε (71’ Μιλίεβιτς), Μαρτίνεθ, Καπετάνος 

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπαλάφας, Κάλι, Ασίγκμπα 

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (82’ Λαμπρόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πατίτο (64' Πλατέλλας), Αλμέιδα (41’ Βάργκας) 

Στον πάγκο: Μπάρκας, Μπακάκης, Αραβίδης, Πέκχαρτ 

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος 

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code