ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ένας σοφότερος Παναθηναϊκός

Ένας γεμάτος Παναθηναϊκός, όσον αφορά το ρόστερ και το ταλέντο που διαθέτει ως ομάδα εμφανίζεται στο ξεκίνημα της σεζόν.
Όσο και αν είναι νωρίς μοιάζει ξεκάθαρο ότι το τριφύλλι διαθέτει την καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών και ως φυσικό επακόλουθο, μοναδικό ζητούμενο είναι οι πράξεις, οι τίτλοι και όχι τα λόγια.

Θριαμβολογία για αυγουστιάτικες νίκες δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό και η συμμετοχή σε ομίλους είναι το αυτονόητο για τα δεδομένα του συλλόγου. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι σε μια διαδικασία που οι πράσινοι πέρσι τα θαλάσσωσαν, φέτος ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και άφησαν υποσχέσεις ότι αυτό είναι απλά το πρώτο βήμα για επιστροφή στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Πέρα από το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος ο Παναθηναϊκός μοιάζει σοφότερος από ποτέ σε όλα τα επίπεδα. Με μεταγραφικό πλάνο, χωρίς φανφάρες, υποσχέσεις και τυμπανοκρουσίες «γέμισε» την ομάδα με προσοχή στις θέσεις που πονούσε και δημιούργησε ένα πειστικό ρόστερ ικανό να συνδυάσει το θέαμα με την ουσία.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι οι συμφωνίες με παίκτες τύπου Λεντέσμα και Σαμπά, όπου πλέον η ΠΑΕ λειτουργεί με τη λογική «παίξε για να πληρωθείς». Δηλαδή, μικρό εγγυημένο ποσό στο συμβόλαιο, αλλά αρκετά μπόνους συμμετοχών και διακρίσεων. Έτσι θα αποφύγει περιπέτειες σαν αυτή του Εσιέν. Άλλωστε, λάθη κάνουν όλοι, το θέμα είναι να μαθαίνεις από αυτά, κάτι που συμβαίνει στους πράσινους.

Ταυτόχρονα στη διοίκηση δείχνουν ότι έχουν κατανοήσει ότι ο κόσμος της ομάδας δεν συμβιβάζεται πλέον με τίποτα λιγότερο, από το πρωτάθλημα και την διάκριση στην Ευρώπη. Οι δευτερό-τριτες θέσεις και η απλή συμμετοχή στον όμιλο δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν κανέναν, ειδικά από τη στιγμή που έχει προηγηθεί μια πενταετία απόλυτης μετριότητας.

Με αυτό το μοτίβο λειτουργίας, πολύ δουλειά και λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και όλα δείχνουν ότι αν παραμείνει σοβαρός και επικεντρωμένος στην ουσία το μέλλον του ανήκει…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code