ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μην νευριάζετε τον Ούγκο!

Σαν… θηρίο όρμησε στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ!
Με τον Πατίτο να κάνει παπάδες και τον ασυγκράτητο Αλμέιδα να εκτελεί αδιακρίτως, η «Ένωση» έφτιαξε τον κόσμο της, σαρώνοντας 4-1 την άτυχη Ξάνθη.

Με άγριες διαθέσεις μπήκε στη Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ!

Παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, η «Ένωση» διέλυσε 4-1την Ξάνθη και έστειλε μήνυμα από την πρεμιέρα κιόλας του πρωταθλήματος.

Με τον Πατίτο να μοιράζει σακούλες στους αντιπάλους και γκολ στους συμπαίκτες του και τον Αλμέιδα να θυμίζει το «θωρηκτό» περασμένων ετών, οι «κιτρινόμαυροι» προσέφεραν ωραίο θέαμα στον κόσμο τους.

Ο εκπληκτικός Αργεντινός έδωσε δυο ασίστ και τουλάχιστον τρεις ακόμα πάσες που δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ ο Πορτογάλος καθάρισε το ματς σκοράροντας δις (το δεύτερο με εκπληκτικό σουτ).

Εξαιρετικός και ο -επίσης σκόρερ- Μάνταλος, ενώ το σκορ έκλεισε ο Ντίντακ μέσα σε αποθέωση από περίπου 20.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Πώς έπαιξε

Μια έκπληξη περιείχε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός άφησε στον πάγκο τον Σιμόες (κρίνοντας προφανώς ότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος μετά τον τραυματισμό του) και ξεκίνησε στη θέση του στα χαφ τον Λαμπρόπουλο. Κατά τ’ άλλα, η σύνθεση της ΑΕΚ ήταν η αναμενόμενη, με τους Λέσκοτ και Πατίτο να κάνουν κι εκείνοι το επίσημο ντεμπούτο τους με τα κιτρινόμαυρα. Με αυτά τα δεδομένα, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:



Το ματς

Αν έλεγαν σε οπαδό της ΑΕΚ να σκηνοθετήσει το τέλειο ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα, αποκλείεται να το έκανε καλύτερα από την ίδια την πραγματικότητα. Γιατί σε ένα μόλις τέταρτο, η «Ένωση» δεν είχε καθαρίσει απλώς το παιχνίδι. Αλλά είχε αναδείξει κιόλας τους φετινούς ήρωες της εξέδρας. Με κίνηση που θύμιζε Σκόκο και ακρίβεια που θύμιζε Τσιάρτα, ο Πατίτο έφτιαξε δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά (!) και μαζί έφτιαξε και τον κόσμο. Κι όλα αυτά την ώρα που ο Αλμέιδα γινόταν ΗΔΗ σύνθημα στα χείλη του!

Όχι μόνο επειδή άνοιξε λογαριασμό (με σεντερφορίσια προβολή), πριν ο Μάνταλος (με άψογη κεφαλιά) ξετυλίξει το δικό του «δωράκι» από τον Ροντρίγκες. Αλλά κι επειδή αποκατέστησε την τάξη, όταν η Ξάνθη πήγε να… βγάλει γλώσσα. Λίγο αφότου λοιπόν ο Χαμζά εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια (και κόντρα στον Γκάλο) και έβαλε ξανά τους ακρίτες στο ματς, ο Πορτογάλος έσπευσε να τους ξαναβγάλει: Με ένα ασύλληπτο «κεραυνό» από τα 30 που ανάγκασε τον Ζίφκοβιτς να δει τον ουρανό σφοντύλι.



Αν, δε, ο Μάνταλος ήταν πιο προσεκτικός (σε νέο πάρε-βάλε του Πατίτο) και ο Λαμπρόπουλος λιγότερο… ομαδικός (όταν πάσαρε, αντί να σουτάρει, από τη μικρή περιοχή) η ΑΕΚ θα είχε ξεχειλώσει από το ημίχρονο κιόλας το σκορ. Κάτι που κυνήγησε με τον ίδιο ζήλο και μετά την ανάπαυλα. Διότι ο Πατίτο συνέχιζε τα όργια και θα είχε μια ακόμα ασίστ αν τα δυο έτοιμα γκολ που έδωσε ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΑΣΗ στον Μάνταλο δεν τα αποσοβούσαν το δοκάρι (σε κεφαλιά) και οι αμυντικοί (σε σουτ).

Αφού λοιπόν ο Ζίφκοβιτς απαγόρευσε στον Τσιγκρίνσκι να σκοράρει κι εκείνος και ο Ανέστης δήλωσε παρών σε επικίνδυνη κεφαλιά του Καρασαλίδη, ο Κετσπάγια θέλησε να εκμηδενίσει το ρίσκο. Έτσι, έβαλε τον Αραβίδη αντί του Αλμέιδα (που αποθεώθηκε με ανεπανάληπτο standing ovation) και βάζοντας τον Σιμόες αντί του Μπακασέτα, το γύρισε σε 4-3-3. Αυτό ήταν. Έστω κι αν ο Πορτογάλος πρόλαβε να σπαταλήσει κι εκείνος ασίστ του Πατίτο, το ματς κλείδωσε. Κι ο Ντίντακ, αξιοποιώντας «τσαφ» του Βάργκας στο τέλος έκανε ακόμα πιο εμφατικό το… ντου με το οποίο μπήκε η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Μπακασέτας (65’ Σιμόες), Μάνταλος, Πατίτο (74’ Βάργκας), Αλμέιδα (61’ Αραβίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Πλατέλλας

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60’ Νιέτο), Λάζιτς (72’), Σολτάνι, Χαμζά

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζαρόπουλος, Χατζητέρζογλου, Κολλάρας, Καμαρά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Αθήνας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καλφόλγου (Θεσπρωτίας), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code