ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα ερωτηματικά για την ΑΕΚ μία εβδομάδα (;) πριν τη σέντρα

Ο Κώστας Μιαούλης καταθέτει τους προβληματισμούς του, λίγες μέρες – αν αρχίσει αυτή την εβδομάδα το πρωτάθλημα – πριν η ΑΕΚ πέσει στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.


Μετά από πολλά καλοκαίρια, για να μην είμαι υπερβολικός θα γράψω εννέα, η ΑΕΚ έχει μεγάλη πληρότητα στο ρόστερ της, σε επιλογές. Ασφαλώς θα μπορούσαν να έχουν γίνει μία-δύο κινήσεις ακόμα, αλλά γι’ αυτό υπάρχει και ο Ιανουάριος. Άλλωστε σε όποια ομάδα και αν ψάξεις, πάντα θα βρεις κάτι να της λείπει, οπότε θεωρώ πως αυτή η κουβέντα δεν τελειώνει ποτέ. Βέβαια η έλλειψη ενός ακόμα χαφ, μπορεί να κοστίσει στην ΑΕΚ, αλλά από την άλλη πρέπει να πάρει την ευκαιρία του και δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει ο Γαλανόπουλος. Ίσως και κάτι πιο αξιόπιστο σε φορ για τον πάγκο να ήθελα, αλλά αυτό θα φανεί και στην πορεία. Τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, να μην φανεί αυτό το κενό.

Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το γεγονός πως ακόμα ορισμένα πράγματα μοιάζουν να μην είναι ξεκάθαρα για τον Κετσπάγια και για τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα και για το σύστημα που θέλει να παίξει. Πλέον μαζεύονται πολλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να πλαισιώσουν τον Αλμέιδα, είτε στο 4-2-3-1, είτε αν αλλάξει το σχήμα σε 4-1-4-1 ή σε 4-3-3. Σε αυτό ακριβώς το σημείο φοβάμαι πως ο Γεωργιανός τεχνικός, ίσως να μην έχει καταλήξει ακόμα στο βασικό σχήμα και αυτό είναι ένα στοιχείο που με ανησυχεί.

Επίσης με έχει προβληματίσει αρκετά το γεγονός της επιμονής του, τουλάχιστον όποτε είναι διαθέσιμοι να χωρέσουν μαζί και ο Μπακασέτας, αλλά και ο Μάνταλος. Όποτε αγωνίστηκαν αυτοί οι δύο μαζί, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Μάλιστα σε κάποια ματς, όπως για παράδειγμα με τον Ηρακλή, οι δυο παίκτες μπλέχτηκαν στο πώς θα πρέπει να στηθούν μέσα στο γήπεδο. Κανένας από τους δύο δεν μπορεί να γίνει ο ακραίος που θα ήθελε ένας προπονητής, οπότε αναγκαστικά, παρουσία πλέον και του Λάζαρου, η συνύπαρξη τους, τουλάχιστον ταυτόχρονα περίπου στον ίδιο χώρο μοιάζει απίθανη. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν να χωρέσουν είναι ένα 4-1-4-1 με την τετράδα πίσω από τον Αλμέιδα να είναι φουλ επιθετική.

Ακόμα ένα πράγμα που είδα σε κάποια ματς και ειδικά στα τελευταία φιλικά, ήταν η χρησιμοποίηση του Πατίτο Ροντρίγκες που μπορεί θεωρητικά να έχει τον ρόλο του ακραίου, αλλά κινείται σε ρόλο εσωτερικού μέσου. Το πρόβλημα αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο στον αγώνα με την Ανόρθωση, όπου σε πολλές φάσεις ο Πατίτο με τον Βάργκας που είχε τον ρόλο του αντί-Μάνταλου στον αγώνα του «Αντώνης Παπαδόπουλος» πολλές φορές στο πρώτο μέρος βρέθηκαν να τρακάρουν και να μην έχουν σωστή συνεργασία σε έναν χώρο μερικών τετραγωνικών μέτρων. Ο Πατίτο είναι εξτρέμ και αυτό για μένα είναι ξεκάθαρο.

Φυσικά αυτοί είναι οι προβληματισμοί που διατυπώνω και δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ θα πάει άσχημα ή πως θα έχει αυτή την εικόνα. Όμως αυτή η εικόνα, αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει, δεν θα πρέπει να παρατηρηθεί στα επίσημα πλέον ματς. Η Ένωση είχε αρκετό χρόνο να προετοιμαστεί, ενώ ο Κετσπάγια ακόμα και με τις προσθήκες που ήρθαν στο φινάλε των μεταγραφών θα έχει δουλέψει κάποιες μέρες. Ειδικά ο Λάζαρος ήταν ολοφάνερο πως δεν χρειάζεται και ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Περιμένω ξεκάθαρο πλάνο από τον Κετσπάγια, στον οποίο πάντως πρέπει να πιστώσω και κάτι θετικό που προέκυψε από τα φιλικά. Η ΑΕΚ και την μπάλα κρατάει στα πόδια της και αυτό γίνεται δίχως τα παιδαριώδη λάθη στις μεταβιβάσεις, που στην αρχή της χρονιάς πέρσι ειδικά, αλλά και μέσα στη σεζόν, την βασάνισαν πολύ. Βέβαια αυτό δείχνει πως πλέον υπάρχουν και πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code