ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τώρα αποτέλεσμα, μπάλα μετά

Μέσα σε ένα καλοκαίρι όπου έγιναν τα... πάντα στον Ολυμπιακό, καταλήγοντας στην πρόσληψη του Μπέντο και τις απανωτές αλλαγές του ρόστερ στα τέλη Αυγούστου, το μεγάλο ερώτημα αφορούσε το κατά πόσο θα προλάβαιναν οι Πειραιώτες να εμφανίσουν ένα αγωνιστικό πρόσωπο που θα τους επέτρεπε να πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον.


Αρέσει-δεν αρέσει, με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τις ομάδες να καλούνται στο πρώτο τρίμηνο της αγωνιστικής περιόδου να παίξουν τους στόχους μιας της σεζόν, αυτό που έχει πρωτίστως σημασία είναι το αποτέλεσμα.

Αποτέλεσμα - Θέαμα σημειώσατε "1"

Η καλή μπάλα σε αυτό το διάστημα αν δεν συνοδευθεί με το ανάλογο αποτέλεσμα, είναι μια τρύπα στο νερό. Προίκα για τη συνέχεια της χρονιάς δεν αποκτάς μέσω θεάματος, παρά μόνο αν παραμείνεις μέσα στους στόχους. Και πώς γίνεται αυτό; Φυσικά μέσα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 50 ΜΕΡΕΣ "ΦΩΤΙΑ"

Στην παρούσα φάση ο σκοπός του Πάουλο Μπέντο και των παικτών του δεν μπορεί να είναι το όμορφο, θεαματικό ποδόσφαιρο. Μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου οι Πειραιώτες καλούνται να μείνουν δυνατά μέσα στη διεκδίκηση των στόχων τους, την πρόκριση στους "32" του Europa League και φυσικά το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα δεν είναι... ευγενικό με τους Πειραιώτες, όπως φυσικά δεν είναι ποτέ με τις ομάδες που έχουν πάντα υψηλές βλέψεις σε όσες διοργανώσεις μετέχουν.

Στις 25/09 (20:30) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΛ εκτός έδρας, πριν υποδεχθεί τέσσερις μέρες αργότερα (29/09, 22:05) τον ΑΠΟΕΛ για την 2η αγωνιστική του Europa League. Στο "καπάκι" οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" (εκτός απροόπτου το ματς θα διεξαχθεί την Κυριακή 02/10), στο πρώτο μεγάλο τους ντέρμπι στο πλαίσιο της Super League.

Ακολούθως στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη θα παρατηρηθεί μια σχετική λειψανδρία, καθώς υπάρχει η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων (η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κύπρο εντός έδρας στις 07/10 και τρεις μέρες αργότερα παίζει με την Εσθονία εκτός) και με την επανέναρξη των συλλογικών υποχρεώσεων περιμένουν οι Πανιώνιος (Νέα Σμύρνη, 15 ή 16/10, 7η αγωνιστική Super League), Αστάνα ("Γ. Καραϊσκάκης" στις 20/10, 22:05, 3η αγωνιστική Europa League), ΠΑΟΚ ("Γ. Καραϊσκάκης", 8η αγωνιστική Super League),Ατρόμητος (Περιστέρι, 9η αγωνιστική Super League), Αστάνα (Καζακστάν στις 03/11, 18:00, 4η αγωνιστική Europa League) και το πρόγραμμα - βουνό ολοκληρώνεται κόντρα στονΠαναθηναϊκό, στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League που θα διεξαχθεί στο Φάληρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 25/09 - 20:30, 5η αγωνιστική Super League
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΕΛ 29/09 - 22:05, 2η αγωνιστική Europa League
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 02/10 6η αγωνιστική Super League
Διακοπή για εθνικές ομάδες
ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ 07/10 - (20:45, τοπική)
ΕΣΘΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ 10/10 - (20:45, τοπική)
Επανέναρξη συλλογικών υποχρεώσεων
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 15 ή 16/10 7η αγωνιστική Super League
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΑΝΑ, 20/10 - 22:05, 3η αγωνιστική Europa League
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ, 8η αγωνιστική Super League
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 9η αγωνιστική Super League
ΑΣΤΑΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 03/11 18:00, 4η αγωνιστική Europa League
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, 10η αγωνιστική Super League
Βάλτε στη ζυγαριά και την πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου που είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 25-27 Οκτώβρη, δηλαδή ανάμεσα στις αναμετρήσεις με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ...

Είναι μια πραγματικότητα ότι ο κόσμος των Πειραιωτών είναι πάντα απαιτητικός και πολλές φορές (αν όχι όλες) η νίκη από μόνη της δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται από εμφάνιση υψηλών προδιαγραφών. Χωρίς αμφιβολία το καλό ποδόσφαιρο είναι πάντα το ζητούμενο και αποτελεί την ιδανική συντροφιά του θετικού αποτελέσματος.

Βάζοντας όμως στο μίξερ όσα έχουν συμβεί από την ημέρα που αποχώρησε ο Μάρκο Σίλβα μέχρι και τις 31 Αυγούστου όταν και ολοκληρώθηκε η θερινή μεταγραφική περίοδος, πόσο εφικτό είναι σε αυτή τη φάση της σεζόν να συνδυάσει ο Ολυμπιακός το τερπνόν μετά του ωφελίμου;

Και πόσο δίκαιο είναι να απαιτεί (με εισαγωγικά ή χωρίς) ο οποιοσδήποτε από τον Μπέντο να παρουσιάζει από τώρα μια ομάδα που και θα "κεντάει" στο γήπεδο και θα παίρνει τις νίκες;
ΡΟΤΕΪΣΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Σε αυτό το σημείο και μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θέλει δεν θέλει, ο Πάουλο Μπέντο είναι υποχρεωμένος να πάει σε ροτέισον. Για να διατηρεί τους παίκτες φρέσκους, σε εγρήγορση και στην καλύτερη δυνατή -για τα δεδομένα της εποχής- κατάσταση προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες μιας επίπονης σειράς αγώνων.

Αυτή η κατάσταση πάντως μόνο εύκολα διαχειρίσιμη δεν είναι. Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε κάμποσες προσθαφαιρέσεις του ρόστερ τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου και πέραν από τον εύλογο χρόνο προσαρμογής που απαιτείται, ορισμένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα χρειάζονται και έξτρα χρόνο για να έρθουν στην ιδανική ατομική αγωνιστική κατάσταση. Για παράδειγμα ο Μάριν αυτή την εποχή βγάζει 60-65 λεπτά αγώνα, ο Καρντόσο λιγότερο, ο Ρομαό είναι ακόμη πιο πίσω.

Και μέσα σε αυτά ο Πορτογάλος τεχνικός έχει να διαχειριστεί την κακή κατάσταση παικτών όπως οι Φορτούνης, Πάρντο και προβλήματα τραυματισμών που προκύπτουν από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Όταν λοιπόν είναι αντιληπτό πώς ούτε στην υποτιθέμενη βασική ομάδα διακρίνει κανείς την απαιτούμενη σταθερότητα/χημεία, τότε δεν μπορεί να το περιμένει όταν ο Μπέντο αποφασίζει (ορθώς) να κάνει ροτέισον όπως στο ματς με τον Ηρακλή.

Σε τέτοια ακριβώς παιχνίδια γίνεται κατανοητό ότι τώρα το αποτέλεσμα και μόνο αυτό παίζει ρόλο. Το αποτέλεσμα εξασφαλίζει ηρεμία, καλή ψυχολογία και πολύ περισσότερο σου επιτρέπει να αγοράζεις χρόνο. Χρόνο για να δουλέψεις στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Χρόνο για να περάσεις στους παίκτες την αγωνιστική φιλοσοφία, να δοκιμάσεις πράγματα στις προπονήσεις, να ρισκάρεις καταστάσεις σε παιχνίδια. Χρόνο για να στείλεις ή και να εισπράξεις μηνύματα ως προπονητής. Εν ολίγοις χρόνο που εφόσον εκμεταλλευθείς σωστά, μόνο κέρδη μπορεί να σου φέρει προχωρώντας στη σεζόν.

ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ 10/11

Από τις 25 Σεπτέμβρη μέχρι και τις 10 Νοέμβρη, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά παίζει για το... δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου. Με "2 στα 2" στο Φάληρο κόντρα σε ΑΠΟΕΛ και Αστάνα, οι Πειραιώτες ουσιαστικά θα έχουν την ευκαιρία να "κλειδώσουν" την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Europa League ακόμη και με μια ισοπαλία στο Καζακστάν (03/11).

Αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στις 10 Νοέμβρη, ο Ολυμπιακός θα συμπληρώνει μια εξάδα δυνατών αναμετρήσεων στην Super League. Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να σημειώσουν μονάχα νίκες σε αυτά τα παιχνίδια οι Πειραιώτες, ωστόσο η συγκομιδή 14-15 από τους 18 διαθέσιμους βαθμούς είναι εφικτός στόχος, διατηρώντας πιθανότατα σε θέση οδηγού την ομάδα του Μπέντο στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο τρόπος που θα βγει από τα ζόρια που θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός τις επόμενες 50 μέρες, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το πώς θα κυλήσει η φετινή σεζόν στο Λιμάνι.

Είναι επομένως κατανοητό ότι σε αυτή ακριβώς τη χρονική περίοδο, το απόλυτο, το ουσιαστικό ζητούμενο για τον Μπέντο και τους ποδοσφαιριστές του είναι να πάρουν τα αποτελέσματα που χρειάζονται και τα οποία θα τους επιτρέψουν να πορευθούν με μεγαλύτερη ηρεμία, αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό στο υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Προσπαθώντας εν συνεχεία να συνδυάσουν τις νίκες τους με το ανάλογο θέαμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code