ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φρένο από βοηθό και Παναιτωλικό!

Τους πρώτους του βαθμούς άφησε στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός. Το ανύπαρκτο οφσάιντ που «ανακάλυψε» ο επόπτης στον Μπεργκ και το… τείχος του Παναιτωλικού υποχρέωσαν το τριφύλλι να μείνει στο 0-0.


Λαβωμένος βαθμολογικά και αδικημένος επιστρέφει από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός. Ύστερα από δύο νίκες, οι πράσινοι έμειναν στο 0-0 με τον ψυχωμένο Παναιτωλικό και υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους φετινή απώλεια στη Σούπερ Λίγκα.

Στο 43’ ο βοηθός Λάμπρου «ανακάλυψε» ανύπαρκτο οφσάιντ στην κάθετη του Λεντέσμα για τον Μπεργκ κι ενώ ο Σουηδός γύρισε παράλληλα στον Λουντ, που βρήκε δίχτυα. Tο γκολ λανθασμένα δεν μέτρησε και το τριφύλλι στερήθηκε το δίκαιο προβάδισμα, το οποίο ενδεχομένως να 'χε... γράψει αλλιώς την ιστορία.

Κακή η ομάδα του Στραματσόνι στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε ουσιαστικά μετά το 15' να φτιάξει φάσεις, ούσα μπλοκαρισμένη στην επίθεση και χωρίς ιδέες, με τον Μπεργκ να μην είναι σε καλό βράδυ και απομονωμένος. Ανεβασμένοι στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, είχαν την υπεροχή, αλλά είδαν σε 3-4 περιπτώσεις τον τερματοφύλακα των Αγρινιωτών και τους Τομανέ-Τσοκάνη να μην τους επιτρέπουν να «αποδράσουν» με το διπλό.

«Κέρβερος ο Μολέδο, πάλεψε ο Κουλιμπαλί αν και έπαιζε με ανάποδο πόδι στο αριστερό άκρο της άμυνας, σταθερά μαχητής ο Ζέκα, ο Λεντέσμα δεν βοήθησε στην ανάπτυξη, «χαμένος» ο -πιθανώς και επηρεασμένος από τον τραυματισμό του- Βιγιαφάνιες όταν μπήκε στο ματς, χωρίς ουσία ο Ιμπάρμπο.



Το ματς

Με τετράδα στην άμυνα μετά από καιρό ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός και είναι αλήθεια πως και οι δύο ομάδες μπήκαν «αφιονισμένες», αφού καταγράφηκαν τέσσερις καθαρές ευκαιρίες μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο! Την μία όμως ο Μπεργκ (που βγήκε στην πλάτη της άμυνας) σημάδεψε από πλεονεκτική θέση στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, την άλλη ο Κυριακίδης κράτησε εντυπωσιακά ανέπαφη την εστία του –σε γυριστό του Λουντ μέσα από την περιοχή- ενώ ενδιάμεσα ο Στιλ είχε πει «όχι» στον Τομανέ! Όσο περνούσε η ώρα, το τριφύλλι άρχισε να χάνει τη δυναμική του –κι ενώ στο 16’ ο επόπτης Λάμπρου υπέδειξε οφσάιντ του Λουντ σε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη όπου ο τελευταίος τον νίκησε- με τον Παναιτωλικό να του βάζει δύσκολα και να του στέλνει μήνυμα πως στον Αγρίνιο δεν περνάς…



Ο Μπεργκ ήταν απομονωμένος στην επίθεση, δεν είχε στηρίγματα δίπλα του (δεν μπήκε στο «νόημα» ο Ιμπάρμπο) και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να περιμένουν τα πάντα από τα αριστερά, με τον Κουλιμπαλί που αν και έπαιζε με ανάποδο πόδι να είναι πολύ καλός και τους Γουακάσο-Λουντ δραστήριους. Φάσεις δεν έβγαιναν και τα «καναρίνια» είχαν πλέον ισορροπήσει την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο, με τον Κλέσιο από τα δεξιά να κλέβει τις εντυπώσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ουσιαστικά καθόλου ανάπτυξη, δεν απειλούσε την εστία του Κυριακίδη –την ίδια ώρα βέβαια ούτε αυτή του Στιλ δεχόταν πίεση- και φτάσαμε στη φάση του 43’ που βάσει του πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση, έκρινε, ουσιαστικά, το αποτέλεσμα. Ο Λεντέσμα έβγαλε κάθετη στον Μπεργκ, αυτός γύρισε παράλληλα στον Λουντ που σκόραρε σε κενή εστία, ωστόσο ο επόπτης Λάμπρου σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του και «έκοψε» το γκολ του τριφυλλιού…



Με το καλημέρα στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έδειξε τουλάχιστον να ανακτά την κατοχή της μπάλας. Να επιχειρεί να κάνει παιχνίδι απέναντι σε έναν «σφιχτό» και εξαιρετικά τακτικό Παναιτωλικό, που περίμενε στο δικό του μισό. Έχοντας, λοιπόν, την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, σιγά-σιγά ήρθαν και οι φάσεις για το τριφύλλι. Ο Τσοκάνης όμως πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Ιμπάρμπο –διώχνοντας προ του Κολομβιανού μετά από γέμισμα του Λουντ- ενώ λίγο αργότερα ο Φινλανδός έπιασε πολύ αδύναμο και κακό σουτ, αν και ο Κυριακίδης είχε βγει μακριά από την εστία του. Οι πράσινοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με τον Στραματσόνι να βγάζει τον κινητικό Γουακάσο και να βάζει τον Βιγιαφάνιες, αλλαγή που δεν του βγήκε –εκ του αποτελέσματος.



Σε αυτά τα παιχνίδια, που λίγο-πολύ έχει βάση το «κλισέ» πως θα κριθούν στο… μισό γκολ, είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτείς τις λίγες ευκαιρίες που θα κάνεις. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν φαίνεται πως μπορούσε να το κάνει απόψε… Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάση στο 68’. Εκεί όπου ενστικτωδώς ο Κυριακίδης άναψε… κόκκινο στο τακουνάκι του Μπεργκ (από εκτέλεση κόρνερ), ενώ στο… καπάκι ο Τομανέ με αυτοθυσία έσωσε τον Παναιτωλικό πάνω στη γραμμή και απέτρεψε τον Λουντ από το να γίνει με κεφαλιά ήρωας του αγώνα! Απέμεναν 20’ «γεμάτα» στο Αγρίνιο, όμως η ομάδα του Μαντζουράκη ήταν οχυρωμένη πολύ καλά πίσω, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον τρόπο να… ξεκλειδώσει την άμυνα και η κλεψύδρα άδειαζε… Και είναι αλήθεια πως οι παίκτες του Στραματσόνι δεν έβγαλαν καν κάποια σημαντική φάση σε αυτό το διάστημα, με τον Ιμπάρμπο να μην έχει ουσία, με τους Εμποκού-Ρινάλντι ερχόμενοι από τον πάγκο να μην δίνουν κάτι και τον Μπεργκ να μην είναι στη βραδιά για να γράψει… μόνος του τον επίλογο.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο (82’ Ρότσα), Οσμάν Φερέιρα (69’ Μαρκόφσκι), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ουαρντά (70’ Μουνιός)

Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Περέιρα Κριστιάνο, Κουτρομάνος, Ρόσα Φαρλεϊ, Χαντάκιας

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο (82’ Ρινάλντι), Λουντ (74’ Εμποκού), Γουακάσο (64’ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις, Στάικος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code