ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ανεβαίνουν και ανεβάζουν την ΑΕΚ!

Την κλάση τους και τις απαιτήσεις που έχουν από αυτούς οι άνθρωποι και ο κόσμος της ΑΕΚ επιβεβαίωσαν στην Κύπρο οι Ούγκο Αλμέιδα και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο Πορτογάλος φορ παρέα με τον 29χρονο μεσοεπιθετικό έκαναν όλη τη δουλειά στην επίθεση της Ένωσης και την οδήγησαν σε φιλική νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στην Ανόρθωση.

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυναμικά κι άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Αγκιλάρ μόλις στο 2’. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την ομάδα του Κετσπάγια να έχει πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 37’ με εκτέλεση πέναλτι του Γκονσάλβες.

Στο δεύτερο η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ στο 49’ όταν στην πρώτη του ατομική ενέργεια ο Χριστοδουλόπουλος δημιούργησε κενό στην αντίπαλη άμυνα, με την μπάλα να φτάνει στον Αλμέιδα που σκόραρε από κοντά. Η αλλαγή συστήματος σε 4-3-3 βοήθησε την Ένωση, που έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον 29χρονο να πλασάρει εύστοχα και να διαμορφώνει το τελικό σκορ έπειτα από ασίστ του Πορτογάλου.

Εκτός από τον Λάζαρο, το ντεμπούτο του και μάλιστα αγωνιζόμενος για 86' πραγματοποίησε και ο Τζολέον Λέσκοτ. Καλές τοποθετήσεις από τον Άγγλο στόπερ (δεν υπήρξε φάση που να μην βγει πρώτος), ο οποίος ωστόσο έδειξε πως χρειάζεται χρόνο προκειμένου να δέσει με την υπόλοιπη άμυνα της ομάδας του Κετσπάγια.




Το ματς:



Ξεκίνημα-φωτιά για την ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Το μάτια των παικτών του Κετσπάγια «γυάλιζαν», η Ανόρθωση πιάστηκε στον ύπνο και είδε την εστία της να παραβιάζεται μόλις στο 2ο λεπτό, έπειτα από αυτογκόλ του Αγκιλάρ (σέντρα Ντίντακ). Η Ένωση συνέχισε με επιθετικές διαθέσεις και φουλ κάθετο παιχνίδι το οποίο την έφερνε εύκολα έξω απ’ την περιοχή του Κόπριβετς. Οι Κύπριοι ανέβασαν τις γραμμές τους και πήραν ανάσες στα μετόπισθεν μετά το πρώτο τέταρτο, όταν για πρώτη φορά «πάτησαν» την αντίπαλη περιοχή.



Σταδιακά ο ρυθμός του παιχνιδιού χάλασε. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν με άνεση την μπάλα ενώ η χρησιμοποίηση του Βάργκας ως «δεκάρι», παρά την διάθεση του Βενεζουελάνου, δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά. Οι γηπεδούχοι αν και δεν απειλούσαν ιδιαίτερα τον Ανέστη κατάφεραν να απαντήσουν στο 37ο λεπτό, όταν ο Ντίντακ ανέτρεψε τον Γκονσάλβες στην περιοχή και ο ίδιος παίκτης ευστόχησε από την «άσπρη βούλα». Στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο, η ΑΕΚ προσπάθησε να επιτεθεί όμως δεν βρήκε τρόπο να δημιουργήσει καθαρή τελική προσπάθεια.

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου η Ένωση μπήκε πολύ καλύτερα. Το «ντου» της ομάδας του Κετσπάγια έφερε καρπούς με τον Αλμέιδα να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους κιτρινόμαυρους με κοντινό σουτ, έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Η Ανόρθωση και πάλι άργησε να αντιδράσει, όμως όταν το έκανε έβγαλε ξανά με επιτυχία την ΑΕΚ από την περιοχή της κι άρχισε να πιέζει.



Η αλλαγή της διάταξης σε 4-3-3 έφερε αυτομάτως ουσία στο παιχνίδι της Ένωσης και μαζί και περισσότερους χώρους. Κάπως έτσι ήρθε και τρίτο γκολ, με τον Αλμέιδα να βλέπει την κίνηση του Λάζαρου, που βγήκε τετ-α-τετ και αφού άδειασε κι έναν αντίπαλο πλάσαρε ψύχραιμα (73’). Τα τελευταία λεπτά στο παιχνίδι δεν υπήρχε ρυθμός και ευκαιρίες και το ματς έληξε με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη στην Κύπρο.


Οι συνθέσεις:



Ανόρθωση (Αντόνιο Πούτσε): Κόπριβετς, Γκιγίερμε, Ερέρο (46’ Γκάμπριελ), Αγκουϊλάρ (64’ Πελέ), Καλντερόν, Βίκτορ, Οικονομίδης, Κολούνγκα, Ράγιος, Καλό, Γκονσάλβες (85’ Αριστοτέλους)

Στον πάγκο: Σάβιτς, Μπένετ, Μάριος Νικολάου

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ (86’ Κολοβέτσιος), Μπακάκης, Ντίντακ (66’ Ντίας), Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Πλατέλλας (46’ Αραβίδης), Πατίτο (59’ Γαλανόπουλος), Βάργκας (46’ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (46’ Αλμέιδα)

Στον πάγκο: Βούρας, Γκάλο, Μανωλάς,

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Γήπεδο: Αντώνης Παπαδόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code