ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ηχηρό «μήνυμα» από την πρεμιέρα θέλει να στείλει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής, αντιμετωπίζοντας τη Βέροια, την προσπάθεια του για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Ένας στόχος που αν επιτευχθεί από τους “ερυθρόλευκους” θα έχει και τον τίτλο της πιο σημαντικής κούπας της εποχής Μαρινάκη στο σύλλογο για πολλούς κι ευνόητους λόγους.

Η έναρξη του φετινού πρωταθλήματος χρειάστηκε να περάσει (όπως πέρυσι ο τελικός του Κυπέλλου) από χίλια μύρια κύματα μέχρι να ληφθεί απόφαση για τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται να στείλει από την πρεμιέρα κιόλας ένα ηχηρό “μήνυμα” προς πάσα κατεύθυνση, ότι είναι αποφασισμένος να δώσει μια μεγάλη “μάχη” εντός γηπέδων κι όχι εκτός, για να πανηγυρίσει το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Για να τα καταφέρει θα πρέπει ν' αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά παράλληλα θα πρέπει να βρει τρόπο να λύσει και τα δικά του αγωνιστικά “θέματα”.

Το αναφέραμε και χθες, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού στη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος είναι ο “κακός εαυτός” του, αυτό που παρουσίασε στα δύο ματς με Χάποελ Μπερ Σεβά και στη ρεβάνς με την Αρούκα.

Ο Πάουλο Μπέντο και οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας οφείλουν να ξέρουν πως μπαίνουν σε μια “πολυεπίπεδη” μάχη για την κατάκτηση της φετινής σούπερ λίγκα, με ότι “μετάφραση” μπορεί να δώσει κάποιος στον χαρακτηρισμό...πολυεπίπεδη.

Είναι όμως δεδομένο πως οι “ερυθρόλευκοι” ξεκινούν τη σεζόν ως οι πρωταθλητές και αυτό δεν είναι λίγο. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον πρωταθλητή και κάποια σχόλια (μετά τον αποκλεισμό από την Μπερ Σεβά) ενδεχομένως να ξυπνήσουν τον εγωισμό ορισμένων παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Μπέντο ξέρει όμως πολύ καλά, πως αυτή τη στιγμή οι “ερυθρόλευκοι” δεν είναι σε θέση να παίξουν στο επίπεδο που επιθυμεί ο Πορτογάλος. Μπορούν όμως να έχουν καλύτερη εικόνα σε ορισμένα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού και σ' αυτό θα βοηθήσουν παίκτες όπως ο Καρντόσο, ο Ρομαό και ο Μάρτινς.

Όταν λοιπόν μια ομάδα δεν είναι στο επίπεδο που θέλει, τότε ο πρώτος στόχος είναι η αποφυγή της γκέλας και αυτό έχει πρωτίστως στο μυαλό του ο Μπέντο, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Αν ο Ολυμπιακός πάρει τα ματς μέχρι το χρονικό σημείο που θα μπορεί να παίξει σύμφωνα με τα “θέλω” του προπονητή του (σε είκοσι μέρες), θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου του.

Παράλληλα θα έχει μεταφέρει την πίεση στους αντιπάλους του, μια πίεση (του πρωταθλητισμού) που οι “ερυθρόλευκοι” ξέρουν να διαχειριστούν καλύτερα από τον καθένα.

Τρανό παράδειγμα η προπέρσινη σεζόν όταν στα μισά του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πέντε πόντους μπροστά από τον Ολυμπιακό αλλά “κλάταρε” με συνεχόμενες αποτυχίες.

Ο Ολυμπιακός καλείται λοιπόν να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός γηπέδου από το βράδυ της Κυριακής και είναι δεδομένο πως οι πιο παλιοί παίκτες της ομάδας του Πειραιά, οφείλουν να βάλουν στο κλίμα τους νέους και ειδικότερα αυτούς που αποκτήθηκαν από τους πειραιώτες την τελευταία μέρα του Αυγούστου.

Αν ο Ολυμπιακός διορθώσει τα λάθη του και ο Μπέντο βρει τρόπο να καλύψει τις αδυναμίες της ομάδας του, τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι (και πάλι) το ακλόνητο φαβορί και για τον φετινό τίτλο.

Αυτό πάντως που είναι δεδομένο και έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η στήριξη που θα έχει ο Ολυμπιακός από τον κόσμο του. Γι' αυτή τη στήριξη μπορούν να είναι σίγουροι οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας και η αρχή θα γίνει στην πρεμιέρα απέναντι στη Βέροια.

Οι σκέψεις για την εντεκάδα

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό πλάνο, ο Πάουλο Μπέντο δεν έχει ακόμα αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στη Βέροια.

Ο Πορτογάλος προπονητής περιμένει πρώτα την επιστροφή των διεθνών, να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκονται κι εν συνεχεία (στην προπόνηση της Παρασκευής) θα φανερώσει τα πλάνα του.

Φαίνεται πάντως ότι ο 47χρονος τεχνικός σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Ρέτσου στο βασικό σχήμα, ενώ σε ότι αφορά τον Καρντόσο, αναμένεται να παίξει σαν αλλαγή και όχι απ' την αρχή.

Ερωτηματικό είναι αυτή τη στιγμή το ποιος θα παίξει στο αριστερό άκρο της επιθετικής τριάδας, καθώς ο Μάριν δε δείχνει να είναι απόλυτα έτοιμος κι ενδεχομένως ο Μπέντο να επιλέξει τον Σεμπά.

Όπως προαναφέραμε πάντως, το “τοπίο θα ξεκαθαρίσει” στην προπόνηση της Παρασκευής. Μπορεί να υπάρξει και κάποια έκπληξη από τον Πορτογάλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code