ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

«Τιμή μας που είμαστε στον ΠΑΟΚ»

Οι δύο κοινοτικοί παίκτες του «Δικεφάλου» έθεσαν τους στόχους για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και περιμένουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους.


Αναλυτικά:

Nenad Miljenovic: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Ένα μήνα είμαι στην ομάδα κι όλα κυλούν ομαλά, όπως πρέπει και πιστεύω θα πετύχουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει».

Για το επετειακό φιλικό με την CSKA Moscow και το γεγονός ότι έπαιξε αντίπαλος του Teodosic: «Ο Milos ήρθε εδώ και μας έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή κι ήταν πολύ σημαντικό να παίξω το πρώτο μου μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ απέναντί του».

Για τη διαφορά που έχει το ισπανικό από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το στυλ παιχνιδιού στην ισπανική Λίγκα είναι εντελώς διαφορετικό από την ελληνική, η οποία μοιάζει περισσότερο με τη σέρβικη. Άρα, είναι ευκολότερο για εμένα να προσαρμοστώ εδώ.
Ήθελα έναν πιο ενεργό ρόλο και πρέπει να αποδείξω στον προπονητή μου και στους ανθρώπους που με έφεραν, ότι μπορώ να τα καταφέρω και να τους δικαιώσω».

Για αυτά που του ζητάει ο προπονητής του: «Ως πόιντ γκαρντ, μιλάω πολύ με τον προπονητή, γιατί αυτός περιμένει από εμένα να τρέξω την ομάδα, να πάρω τις σωστές αποφάσεις και να βάλω στο παιχνίδι τους συμπαίκτες μου. Είμαι ένα μήνα εδώ και δουλεύουμε για το πώς να βελτιωθούμε».

Για τα πολύ καλά λόγια που είπε για τον ίδιο ο Teodosic: «Ευχαριστώ τον Μίλος για όσα είπε, έχει μεγάλη σημασία να τα λέει αυτά ένας τέτοιος παίκτης. Αν δουλεύεις σκληρά κι έχεις υπομονή κάποια στιγμή, όλα αυτά θα έχουν αποτέλεσμα».

Για τον ρόλο του μέσα στο παιχνίδι: «Θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα ως ομάδα και ρόλος μου είναι να ελέγξω τον ρυθμό του αγώνα και να καταλάβω πότε πρέπει να τρέξουμε και πότε να κόψουμε ρυθμό και να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Πάμε καλά έως τώρα στα φιλικά σε αυτό το κομμάτι».

Για τον μικρό μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ: «Είμαστε πολλοί οι μικροί παίκτες, όμως έχουμε και πολλά παιδιά μεγαλύτερα, με εμπειρία, όπως ο Μαργαρίτης, ο Τσόχλας και ο Γλυνιαδάκης, ενώ κι ο προπονητής είναι πολύ έμπειρος. Είμαστε νεανική ομάδα, αλλά φέτος θα υπάρχουν νέα στοιχεία στην ομάδα και οι πιο έμπειροι θα μας βοηθήσουν στις δυσκολίες».

Για τον πρώτο επίσημο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, προετοιμαζόμαστε δύο μήνες για αυτό. Τώρα φεύγουμε ταξίδια, θα αγωνιστούμε σε δυνατά τουρνουά και θα μας βοηθήσουν να μάθουμε να αγωνιζόμαστε μακριά από την έδρα μας».

Zenis Peiners: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό τον οργανισμό. Είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ με μεγάλη οργάνωση σε όλους τους τομείς. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει βάλει. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δε θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Έχω ξαναπαίξει στο εξωτερικό, βγαίνοντας από τη χώρα μου έπαιξα στην Ουκρανία και είναι η όγδοη επαγγελματική χρονιά μου. Με το που ήρθα, όλα μου άρεσαν εδώ και δε θεωρώ ότι είναι δύσκολη η προσαρμογή, το μπάσκετ είναι μπάσκετ για εμένα.
Η καλύτερη στιγμή ήταν η γιορτή με τις εκδηλώσεις πριν από το ξεκίνημα του αγώνα με τους παλιούς παίκτες και τον κόσμο. Πρώτη φορά το ζω αυτό και ήταν κάτι ιδιαίτερο».

Για τι του ζητάει ο προπονητής… «Δε έχω μιλήσει ξεχωριστά με τον προπονητή. Μας είπε συνολικά στην προπόνηση τι θέλει σε άμυνα και επίθεση και πάνω σε αυτά θα προσαρμοστούμε. Είναι συγκεκριμένη η αντίδραση που θέλει να έχουμε σε διαφορετικές καταστάσεις στο παιχνίδι».

Για αυτά που πρέπει να περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ και το βασικό πλεονέκτημα της ομάδας: «Μπορούν να περιμένουν από εμάς επιθετικό παιχνίδι και μάχη σε κάθε αγώνα, αλλά για τους βασικούς στόχους της ομάδας θα πρέπει να μιλήσει ο τεχνικός διευθυντής.

Θα παλεύουμε κάθε ματς ως το τέλος, θα τα δίνουμε όλα για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε να μπει η ομάδα στην πρώτη τριάδα στην Ελλάδα και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League».

Για το αν νιώθει πρεσβευτής της Λετονίας στην Ελλάδα… «Ο τελευταίος Λετονός ήταν ο Blums στον Παναθηναϊκό. Μου αρέσει να κάνω ό,τι θέλει η ομάδα και ο προπονητής για να βοηθάω. Για εμένα, μάλλον το να κερδίζουμε είναι το πιο σημαντικό, αν κερδίζεις όλα είναι καλά και οι ασίστ και τα καρφώματα και όλα».

Για το αν τον αγχώνει ότι είναι πολύ νέα ομάδα ηλικιακά: «Δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα. Στο παιχνίδι με την Gaziantep για παράδειγμα μπήκε ο Τσόχλας και άλλαξε το παιχνίδι, ο Γλυνιαδάκης μπορεί, επίσης, να βάλει δέκα πόντους σε λίγο χρόνο. Υπάρχουν παίκτες έμπειροι που μπορούν να μας βοηθήσουν».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια της ομάδας ως τον Ιανουάριο: «Το έχω ξανακάνει και νιώθω άνετα για αυτό. Μου αρέσει να παίζω περισσότερο από το να περιμένω την προπόνηση ή ένα επόμενο παιχνίδι.

Για την ομάδα έχουμε πολλούς επαγγελματίες στην ομάδα που θα προετοιμαστούν κατάλληλα για να κρατηθούν μακριά από τους τραυματισμούς».

Για το δύσκολο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ: «Έχουμε παίξει πέντε παιχνίδια στην έδρα μας, είμαστε καλοί εδώ, αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα τα πάμε σε συνεχόμενους αγώνες και εκτός. Θα προετοιμαστούμε σε αυτές τις δύο εβδομάδες που έρχονται για να είμαστε έτοιμοι. Έχει καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός, αλλά θα είμαστε καλοί για να παλέψουμε».

Για τη Θεσσαλονίκη και για τα συναισθήματά του, ενόψει του αγώνα απέναντι στην πρώην ομάδα του, τη Ventspils… «Μου αρέσει η πόλη. Πήγα στο κέντρο και στη Χαλκιδική. Ελπίζω μετά τις υποχρεώσεις μας, αργότερα να μπορούμε να πάμε σε περισσότερα μέρη στη Χαλκιδική, στον Όλυμπο, σε διάφορες περιοχές, για τις οποίες έχω ακούσει διάφορα.

Ήμουν εκεί, έχω δει ότι είναι καλή ομάδα, θα είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι για εμένα και την ομάδα».

Ο Τέλης Ζουρνατσίδης τόνισε πως: «Βρισκόμαστε σε ένα χώρο που θεωρείται άβατο και ιερό, στα αποδυτήρια της ομάδας. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας αυτόν το χώρο να τον ανοίξουμε και να κάνουμε την παρουσίαση εδώ, γιατί είναι ωραίο να δει ο κόσμος τα αποδυτήρια της ομάδας, αλλά και για να παρουσιάσουμε τα πλήρως ανακαινισμένα αποδυτήρια μας και όλους τους ανακαινισμένους μας χώρους.

Τίποτα από όλα αυτά δε θα γινόταν αν δεν υπήρχαν άνθρωποι να υποστηρίζουν την ΚΑΕ με τη φυσική τους παρουσία στο γήπεδο και σε επίπεδο τεχνικής, υλικής και οικονομικής υποστήριξης.

Αναφέρομαι στο φίλο Νίκο, τον κ. Κωνσταντινίδη, τον ιδιοκτήτη της ‘Αναδομώ, την εταιρεία που έχει επιμεληθεί τα πάντα και υπήρξαν βασικοί αρωγοί για να γίνουν όλα αυτά. Είμαστε σε έναν καταπληκτικό χώρο υψηλών προδιαγραφών πλέον. Αν η αγάπη των ιδιοκτητών της ‘Αναδομώ και όσων δουλεύουν για αυτή δεν ήταν τόσο μεγάλη, τίποτα δε θα είχε γίνει. Το έκαναν με μεράκι και αγάπη, όμορφα και γρήγορα».

Αναφερόμενος στους δύο νέους παίκτες της ομάδας, ο κ. Ζουρνατσίδης τόνισε: «Παρουσιάζουμε σήμερα τους δύο κοινοτικούς μας παίκτες, τον Nenad Miljenovic και τον Zanis Peiners. Πρόκειται για δύο παίκτες, η απόκτηση των οποίων δεν ήταν ένας ξαφνικός… έρωτας φετινός.

Τους παρακολουθούμε από πέρυσι και υπήρχε η επαφή από δύο χρόνια πριν για τον έναν και έναν χρόνο πριν για τον άλλο. Τους ξέραμε, τους είχαμε δει.

Ο Peiners μας απασχόλησε πολύ από τα παιχνίδια που παίξαμε κόντρα στη Ventspils, ένα παιδί με μεγάλα προσόντα και φοβερή μπασκετική ικανότητα. Μπήκε στο στόχαστρό μας από πέρυσι. Πέρυσι, δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα, όπως θέλαμε για να τον αποκτήσουμε, αλλά φέτος, ψάχνοντας έναν παίκτη που να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα σε άμυνα και επίθεση μέσα στο γήπεδο, να είναι μεγάλο μέγεθος και να προσφέρει σε πολλούς τομείς, η επιλογή του ήταν εύκολη για εμάς.

Δεν υπάρχουν πολλά παιδιά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που να μπορούν να κάνουν τόσο πολλά πράγματα με τόσο πολλά προσόντα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι εδώ. Βλέπουμε έναν παίκτη που έχει ήδη προσαρμοστεί και τα πάει καλά.

Κάπως αντίστοιχη είναι και η περίπτωση με τον Nenad. Τον ξέραμε πάρα πολύ καλά και γενικότερα από την πορεία του στις προηγούμενες ομάδες του, αλλά και από ένα παιχνίδι που παίξαμε αντίπαλοί του. Ξέραμε ότι ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση, γιατί μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σερβικού μπάσκετ και ξέραμε ότι ήταν δύσκολο να έρθει.

Καταφέραμε με πολύ καλή συνεργασία με τους μάνατζερ του τον κ. Raznatovic και τον εκπρόσωπό του εδώ, τον Παναγιώτη Καπάζογλου, να το κάνουμε πραγματικότητα. Να θέσουμε ως στόχο την εξέλιξη του αθλητή, την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία του στην ομάδα και το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Καλωσορίζουμε τους δύο παίκτες και τους ευχόμαστε τα καλύτερα. Θα είμαστε, όπως και με όλα τα παιδιά, δίπλα τους για να πετύχουν όσα περισσότερα πράγματα και προσωπικά και ομαδικά και τους ευχόμαστε να είναι υγιείς για να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code