ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί !

Ανέκαθεν οι ιταλικές ομάδες δυσκολεύουν τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και μέσα στο «σπίτι» του.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Φιορεντίνα. Αν κάτι, εκτός από τον πρώτο βαθμό στον όμιλο, κρατούν οι ασπρόμαυροι, είναι η διατήρηση μιας παράδοσης, που τους θέλει να μην χάνουν ποτέ στις 15 Σεπτεμβρίου! Εξι ματς αήττητος και συνεχίζει…

Στην κατάμεστη από 25.000 θεατές Τούμπα, με τον κόσμο να προσπαθεί για άλλη μια φορά να «σπρώξει» την ομάδα του, ο «Δικέφαλος», χωρίς να το καταλάβει υποχρεώθηκε να ακροβατεί πάνω σ’ ένα τεντωμένο σχοινί, από το πρώτο λεπτό απέναντι στους «βιόλα». Κράτησε το μηδέν, δείχνοντας ότι η πρόκριση είναι στο χέρι του!

Σ’ ένα ματς, όπου κυριάρχησε η τακτική και οι κινήσεις στην σκακιέρα των πάγκων, οι δύο ομάδες έψαχναν τη μία ή δύο καλές στιγμές τους. Η Φιορεντίνα τις βρήκε, αλλά έπεσε πάνω στον εντυπωσιακό Παναγιώτη Γλύκο, ενώ ο ΠΑΟΚ το πάλεψε, το προσπάθησε, και βρήκε τη δική του μεγάλη ευκαιρία με τον Γκάρι Ροντρίγκες στο 85ο λεπτό. Όμως, ο Ταταρουσάνου ήταν στη θέση του.

Μπήκαν με φουλ τις μηχανές οι «βιόλα»

Η Φιορεντίνα ξεκίνησε μ’ ένα ασφυκτικό πρέσινγκ, που δεν άφηνε τους παίκτες του Ίβιτς να… ξεμυτήσουν από την άμυνα τους, επιδιώκοντας να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους στο χορτάρι. Η πίεση, έφερνε το ένα μετά το άλλο τα λάθη από τους «ασπρόμαυρους», που είναι αλήθεια, ότι δεν περίμεναν τέτοια πίεση. Και το κυριότερο; Οι «βιόλα» το έκαναν από το πρώτο μέχρι και το 45ο λεπτό!

Ο Σόουζα, σε αντίθεση μ’ ότι έλεγε και έγραφαν όλες τις ημέρες οι Ιταλοί, ότι καλύτερο είχε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας: Και Ταταρουσάνου, και Αστόρι, και Μπόρχα Βαλέρο, και Ίλισιτς, και Μπάντελι, και Κάλινιτς, και, και, και…, σ’ ένα παράξενο σχηματισμό, που κοντολογίς έμοιαζε πότε με 3-4-2-1 και πότε με 3-5-2.

Στο 14’ ο Μπάντελι έκανε το πρώτο σουτ προς την εστία του Γλύκου, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και να προσαρμοστεί απέναντι στην κυριαρχία των Ιταλών, με τον Πέλκα στο 17’ να πατάει περιοχή και να ανησυχεί για πρώτη φορά τον Ταταρουσάνου.

Όρθιος χάρη στον Γλύκο

Το πρώτο τέταρτο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον ΠΑΟΚ, που σιγά σιγά άρχισε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι, αλλά χρειάστηκε μία άκρως εντυπωσιακή απόκρουση του Παναγιώτη Γλύκου, στο εν κινήσει σουτ-βολίδα του Μπαμπακάρ, στο 26ο λεπτό για να μείνει όρθιος και μέσα στο ματς.

Ο «Δικέφαλος» προσπάθησε ορθολογικά, πάντα από τα άκρα, ανεβάζοντας Μάτος και Λέοβατς, να διασπάσει την καλοστημένη ιταλική άμυνα. Όσες φορές επιχείρησε, είτε από τον άξονα, είτε με βαθιές μπαλιές, να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, οι παίκτες του Ίβιτς δεν τα κατάφεραν.

Ένα σουτ του Πέλκα (37’) υποχρέωσε τον Ταταρουσάνου να πέσει στη γωνία του για να μπλοκάρει την μπάλα, στο διάστημα που οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο γήπεδο κερδίζοντας κάποια μέτρα, με τον Μπόρχα Βαλέρο στο επόμενο λεπτό να δοκιμάζει, έξω από τη μεγάλη περιοχή, τα αντανακλαστικά του πολύ καλού και σταθερού Γλύκου.

Ευτυχώς, ο Γλύκος ήταν ξανά εκεί…

Στο 52’ ο Έλληνας γκολκίπερ είπε «όχι» στο πλασέ του Μπαμπακάρ, στην πιο κλασική ευκαιρία της ιταλικής ομάδας, ενώ ο Μπάντελι, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, δεν βρήκε «γεμάτα» την μπάλα στη συνέχεια της ίδιας φάσης.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, μετά το πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους, «ανακάτεψε την τράπουλα» ρίχνοντας Σάχοφ και Κρέσπο στο γήπεδο και γυρίζοντας κι αυτός σε 3-5-2. Ο Σέρβος τεχνικός ρίσκαρε νωρίς, σε μια προσπάθεια να γεμίσει τη μεσαία γραμμή και να γίνει πιο απειλητικός ο ΠΑΟΚ προς την εστία του Ταταρουσάνου.

Στο ντεμπούτο του ο Μάμε Τιάμ, μπήκε στο 79’, προσπάθησε με την διάθεσή του να δώσει νεύρο και ένταση στο τελευταίο δεκάλεπτο, να ξυπνήσει την κερκίδα, ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του καλή στιγμή με τον Ροντρίγκες λίγο πριν από το φινάλε.

«Man of the Match»: Κι ο Βαρέλα ήταν πολύ καλός, κι ο Κάνιας «έκοβε και έραβε» ασταμάτητα στη μεσαία γραμμή, αλλά ο τίτλος του πολυτιμότερου πάει στον Παναγιώτη Γλύκο, που με τις αποκρούσεις του, ειδικά οι δύο με φάτσα τον Μπαμπακάρ, κράτησε όρθια την ομάδα του.

Στο ύψος του:  Ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν… τείχος! Απέδειξε με τη μεστή εμφάνισή του και την σταθερότητά του, ότι καλώς ο ΠΑΟΚ πάλεψε πολύ για να τον φέρει το καλοκαίρι από την Στεάουα Βουκουρεστίου. Απέναντι στον Κάλινιτς πήρε άριστα.

Αδύναμος κρίκος: Από το Άμστερνταμ ψάχνουμε να βρούμε και να δούμε τον καλό Τζάλμα Κάμπος. Ο Αγκολέζος μεσοεπιθετικός έμεινε και πάλι με πολλές ημιτελείς ενέργειες και προσπάθειες να χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του.

Το στραγάλι: Ο Σλοβένος Βίντσιτς αποδείχθηκε… καρτάκιας! Ήταν αρκετά κοντά στις φάσεις, ιδιαίτερα αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο και πολύ εύκολος στο να βγάζει την κίτρινη κάρτα (5-3 στο σύνολο) από το τσεπάκι του. Ίσως, να αδίκησε τον ΠΑΟΚ στη φάση του 93ου λεπτού, στο γύρισμα του Ροντρίγκες. Σε μια δύσκολη φάση, που σηκώνει συζήτηση.

Το ταμείο του Gazzetta: Γνωρίζοντας το ισόπαλο 2-2 στο Αζερμπαϊτζάν, οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς προσπάθησαν απέναντι στο φαβορί του ομίλου, να πάρουν τη νίκη, που θα τους έφερνε να κρατούν αυτοί το πάνω χέρι, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όχι, ότι η ισοπαλία, κόντρα στην πανίσχυρη Φιορεντίνα, είναι κακό αποτέλεσμα. Κάθε άλλο…

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (57’ Σάχοφ), Κάμπος (58’ Κρέσπο), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (79’ Τιάμ).            

Φιορεντίνα (Πάουλο Σόουζα): Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Μπαντέλι, Κάλινιτς, Αστόρι, Ολιβέιρα, Σαλσέδο (74’ Μπερναρντέσκι), Μπόρχα Βαλέρο, Τόμοβιτς, Ίλισιτς (63’ Σάντσεθ), Μπαμπακάρ (76’ Τέγιο).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code