ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αλλαγή τοπίου στη Σούπερ Λίγκα

Ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης Γιώργος Στράτος επανεξελέγη πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας στις χθεσινές εκλογές του συνεταιρισμού.
Ψηφίστηκε από 12 ομάδες, μεταξύ των οποίων ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Δεν τον ψήφισαν ο Ολυμπιακός και η Λάρισα, ενώ ο Λεβαδειακός και ο Ηρακλής απείχαν από τη διαδικασία.

Είναι η πρώτη φορά από το 2010, οπότε την ηγεσία του Ολυμπιακού ανέλαβε ο Ευάγγελος Μαρινάκης, που ο πρόεδρος του συνεταιρισμού δεν προέρχεται ή/και δεν στηρίζεται από τη συγκεκριμένη ΠΑΕ, γεγονός που ερμηνεύεται ως μείωση της επιρροής της στους κόλπους της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός αποπειράθηκε να κατεβάσει ως υποψήφιο τον αντιπρόεδρό του Θ. Γιαννίκο, ο οποίος την παραμονή των εκλογών τηλεφωνούσε στις ομάδες και γνωστοποιούσε την υποψηφιότητά του. Ομως, βλέποντας ότι για πρώτη φόρα δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθούν οι εννέα ψήφοι που θα του έδιναν έστω και οριακή πλειοψηφία, δεν έθεσε καν υποψηφιότητα.

Πλέον ο Ολυμπιακός, που κυριαρχούσε στον συνεταιρισμό, περνάει ατύπως στην πλευρά της «αντιπολίτευσης».

Υπενθυμίζεται ότι η άρση της στήριξης του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του Γ. Στράτου, ο οποίος είχε εκλεγεί ομόφωνα πριν από ενάμιση μήνα, ήταν ο λόγος για τον οποίον ο Χρ. Πανόπουλος του ζήτησε να παραιτηθεί και να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. «Τα θέματα που έχει να τρέξει ο συνεταιρισμός είναι πάρα πολλά και κυρίως η διαιτησία. Ολοι θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Χρ. Πανόπουλος.

Για τη διατάραξη των σχέσεων με τη NOVA είπε: «Θα υπάρξουν διάφορες επαφές, θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν λύσεις και θα σταματήσουμε πλέον να επικοινωνούμε με εξώδικα. Η στάση της NOVA είναι άδικη. Δεν έχει ευθύνη η Σούπερ Λίγκα για τη μη έναρξη του πρωταθλήματος, οι ευθύνες είναι αλλού».

Επίσης γνωστοποίησε ότι θα ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού και με την ΕΠΟ.

Στο χθεσινό Δ.Σ. αποφασίστηκε το πρωτάθλημα ν’ αρχίσει από την πρώτη αγωνιστική και να σταλεί επιστολή από τη Λίγκα στον υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή, στη FIFA, στην UEFA και στην ΕΠΟ, με θέμα τη διαιτησία.

Στην επιστολή θα επισημαίνεται ότι το περίφημο «ισπανικό μοντέλο» στη διαιτησία δεν έχει εφαρμοσθεί, δεν έχει περιληφθεί στους κανονισμούς της ομοσπονδίας, ενώ η συνάντηση για τη διαιτησία με τη FIFA ματαιώθηκε με υπαιτιότητα της ΕΠΟ.

Πάντως οι οιωνοί για την έναρξη του πρωταθλήματος δεν είναι καλοί. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ι. Συναδινός, μιλώντας χθες «Στο κόκκινο», είπε: «Εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, δεν πρόκειται να αρχίσει το πρωτάθλημα. Είναι οι τελευταίες πράξεις ενός δυσάρεστου σίριαλ για το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ήδη βουλεύματα για τους έξι συμβούλους της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της “κάρτας υγείας”. Η θέση μας είναι σαφής. Δεν αφορά μόνο την Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά και τη διαιτησία και τα πειθαρχικά όργανα. Αναμένουμε τις αποφάσεις της FIFA. Οι έξι είναι έκπτωτοι και τίθεται θέμα νομιμότητας για όσες αποφάσεις έχουν παρθεί. Θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Είμαι έτοιμος να υπογράψω την καθαίρεση όλου του Δ.Σ. της ΕΠΟ εάν δεν τηρήσουν την προθεσμία στις 9 Σεπτεμβρίου. Εάν κηρυχθεί έκπτωτο όλο το Δ.Σ., θα διοριστεί προσωρινό από Πρωτοδικείο.»

Σήμερα αναμένεται νέα παρέμβαση της FIFA σχετικά με τις δραματικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Εξώδικο στην ΕΠΟ έστειλαν οι κ. Δέδες, Βούρβαχης και Ψαρρόπουλος, μέλη του Δ.Σ., ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος σχετικά με το θέμα της «κάρτας υγείας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code