ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μαγική τελετή έναρξης

Σε ένα κατάμεστο Μαρακάνα, ίσως πιο γεμάτο και από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, δόθηκε η εκκίνηση για τους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Υπέροχη στιγμή, η είσοδος της ελληνικής αποστολής με τον σημαιοφόρο Γρηγόρη Πολυχρονίδη να συνοδεύται από τη γυναίκα της ζωής του. Συγκλονιστικό το τελευταίο κομμάτι με το άναμα του βωμού υπό καταρρακτώδη βροχή.

H τελετή ήταν και αυτή λιτή όπως των Ολυμπιακών. Με εξαίρεση την ανίστροφή μέτρηση για την έναρξη της όπου τα περισσότερο πανό σκάλωσαν και δεν ξεδιπλώθηκαν για να αποκαλύψουν τους αριθμούς, όλα λειτούργησαν άψογα και ήταν μαγικά.
Η μουσική που ξεσήκωσε τους θεατές, η μασκότ προκάλεσε γέλια υποδυόμενη τη Ζιζέλ (με το ίδιο φόρεμα), τον Άαρον Φόδερινγκαμ να κάνει το εντυπωσιακό σάλτο από μια τεράστια ράμπα μέσα από το μηδέν για να κυρήξει την έναρξη της τελετής και τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Φίλιπ Κρέιβεν να συμμετέχει και ο ίδιος με ένα κλιπ στην αρχή.

Η παρέλαση των εθνών ξεκίνησε με την ομάδα των προσφύγων και τον Σύριο πρόσφυγα Αλ Χουσείν, που βρήκε στέγη στην Ελλάδα. Ακολούθησαν τα έθνη αλφαβητικά με την Ελλάδα να μπαίνει στο Μαρακανά με την πλήρη αποστολή και τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη να μεταφέρει περήφανα την ελληνική σημαία. Τελευταία εισήλθε η Βραζιλία και όπως ήταν αναμενόμενο το γήπεδο σηκώθηκε όλο στο πόδι για να αποθεώσει τους αθλητές και της αθλητριές της διοργανώτριας χώρας.
Κάθε ταμπέλα στην οποία αναγράφονταν το όνομα της χώρας, κομμάτι από ένα παζλ που ολοκληρώθηκε με αυτό της Βραζιλίας και σχημάτισε μια παγκόσμια καρδιά. Ο αθλητισμός ενώνει τον κόσμο. Όπως ενώθηκαν και όλοι οι Βραζιλιάνοι για να αποδοκιμάσουν κάθε φορά που ο Κάρλος Νούζμαν (πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής) και ο Φίλιπ Κρέιβεν ευχαριστούσαν την κυβέρνηση της Βραζιλίας για τη βοήθεια. Ο Βραζιλιάνος αναγκάστηκε να διακόψει για αρκετή ώρα προκειμένου να ηρεμήσει το πλήθος, ενώ ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής το χειρίστηκε πιο έξυπνα καθώς η αναφορά του ήταν ιδιαίτερα βιαστική και αμέσως μετά φρόντισε να εξυμνήσει τους εθελοντές για να σταματήσουν αμέσως οι αποδικιμασίες.
Ακολούθησε το χορευτικό με την Έιμι Πάρντι και τον Κούκα. Ένα ρομπότ που συνόδεψε την Αμερικανίδα Παραολυμπιονίκη του σνόουμπορντ στη χορογραφία.
Το πιο συγκλονιστικό κομμάτι της τελετής, ήταν το άναμα του βωμού. Οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι συγκλόνισαν ολόκληρο τον πλανήτη που παρακολουθούσε το φινάλε της τελετής να διεξάγεται υπό καταρρακτώδη βροχή. Ο Αντόνιο Ντελφίνο μπήκε στο στάδιο και κάθε δυο μέτρα σκούπιζε τα μάτια από τα δάκρυα. Έδωσε τη δάδα στη θρυλική Παραολυμπιονίκη του 1984 Μάρσια Μαλσάρ η οποία κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για να καλύψει την απόσταση που της αναλογούσε. Σε κάποιο σημείο έπεσε όμως δεν τα παράτησε και με τις επευφημίες του πλήθους ολοκλήρωσε την αποστολής της δίνοντας η φλόγα στην τυφλή Παραολυμπιονίκη Άντρια Ρότσα ντας Σάντος και αυτή με τη σειρά της, στον κολυμβητή Κλοντοάλντο Σίλβα, κάτοχο 13 Ολυμπιακών μεταλλίων. Με το αμαξίδιο του έφτασε μέχρι τα σκαλιά αναρωτόμενος τί να κάνει και πως να φτάσει μέχρι το βωμό. Σαφές μήνυνμα γα την έλλειψη προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε πολλούς χώρους. Ξαφνικά τα σκαλιά ανοίγουν και σχηματιζεται μια ράμπα. Ο Σίλβα φτάβει στην κορυφή και ανάβει το αστέρι με την Ολυμπακή φλόγα. Συγκινημένος αποχωρεί και η τελετή κλείνει όπως άρχισε. Με τραγούδι…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code