ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θα «γεμίσει το κουτί» με Καρντόσο!

Ο Όσκαρ Καρντόσο είναι και τυπικά πλέον παίκτης του Ολυμπιακού και το χαμόγελο του Πάουλο Μπέντο στο άκουσμα της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Παραγουανού φορ, φανερώνει την ικανοποίηση του Πορτογάλου κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος.
Ο Μπέντο έβλεπε καλύτερα απ' τον καθένα (μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις στου Ρέντη) πως το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν το γκολ.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί με τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης και τούτο ήταν πασιφανές,. Δε “γέμιζε” η αντίπαλη περιοχή με τον Νιγηριανό και τα αντίπαλα στόπερ περνούσαν (σε αρκετές περιπτώσεις) πολύ ήσυχα βράδια με αντίπαλο τον Αφρικανό. Η άφιξη όμως του Καρντόσο αλλάζει τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό, καθώς ο πανύψηλος Παραγουανός είναι ο κλασικός φορ που “γεμίζει” την αντίπαλη περιοχή. Είναι ο σέντερ φορ που λόγω κορμιού μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τα αντίπαλα στόπερ γιατί δεν κοντράρεται εύκολα και είναι εξίσου αποτελεσματικός, τόσο με το κεφάλι όσο και με τα πόδια. Αν σε αυτά συνυπολογίσει κάποιος ότι ο Καρντόσο μπορεί ν' απειλήσει και με εκτελέσεις φάουλ τότε καταλαβαίνει γιατί Παραγουανός έχει το “πακέτο” που έψαχνε η ομάδα του λιμανιού.

Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του Παραγουανού, έχει να κάνει με τις ασίστ που μπορεί να δώσει ο Παραγουανός. Σε πολλές χρονιές της καριέρας του είχε μεγάλο αριθμό ασίστ (κυρίως με κεφαλιές) βοηθώντας έτσι και τους συμπαίκτες του να σκοράρουν. Τι περιμένει λοιπόν ο Ολυμπιακός από το νέο του μεταγραφικό απόκτημα; Να είναι απλά ο εαυτός του. Με βάση λοιπόν τους αριθμούς που είχε ο Καρντόσο στις προηγούμενες ομάδες του, μπορεί εύκολα ν' αποτελέσει και το βαρύ “πυροβολικό” του Ολυμπιακού και ο Πάουλο Μπέντο στηρίζει πολλά πάνω στον Παραγουανό. Παράλληλα ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο είναι ότι ο Παραγουανός θα έχει απασχολημένα και τα δύο στόπερ της αντίπαλης ομάδας ακόμα και στην κακή του βραδιά. Είναι δηλαδή ο φορ που ο αντίπαλος κεντρικός αμυντικός θα έχει πάντα το...νου του, γνωρίζοντας ότι με την παραμικρή φάση ο Παραγουανός είναι σε θέση να βρει δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός έκανε, έστω και στο φινάλε, τη μεταγραφή του καλοκαιριού, με τους πρωταθλητές Ελλάδος να δίνουν περισσότερα από δύο εκ. ευρώ (μαζί με τα μπόνους) για κάθε χρόνο συμβολαίου. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο 33χρονος στράικερ ήταν σκληρός στις διαπραγματεύσεις που αφορούσαν τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code