ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Panathinaikos… από τα παλιά!

Ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός επιστρέφει και το κάνει δυναμικά!
Με «όργια» από Μπεργκ-Λεντέσμα, οι πράσινοι μετέτρεψαν σε πάρτι το ματς με την «λαβωμένη» Μπρόντμπι, επικράτησαν 3-0 και πάνε Δανία… αεράτοι.

Από… τώρα στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός!

Το τριφύλλι μετέτρεψε σε θρίαμβο το πρώτο παιχνίδι με την Μπρόντμπι, την διέλυσε 3-0 και πάει Δανία την άλλη Πέμπτη για να «σφραγίσει» και… τυπικά την πρόκριση και την επιστροφή στη φυσική του θέση: Στην Ευρώπη!

Μετά από ένα «περίεργο» πρώτο ημίωρο, οι πράσινοι «ξετύλιξαν»… υπέροχα την σωστή αποβολή του Κρόνε στο 33’ και την κατάλληλη στιγμή ο Μπεργκ (στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολάρα) άνοιξε το χορό στο «πάρτι» που στήθηκε στη Λεωφόρο.

Όταν, δε, ο Ρέννοβ ανέτρεψε τον Ιμπάρμπο (50’) κι άφησε την ομάδα του με εννιά παίκτες, ξεκίνησε η… καταιγίδα. Με τον Λεντέσμα να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων και να σερβίρει εκπληκτικά στον… τρελοΣουηδό για το κερασάκι στην τούρτα (82’), την ώρα που χάθηκαν ένα «κάρο» ευκαιρίες για να ξεφύγει κι άλλο το σκορ.

Το ματς

«Μουδιασμένα» μπήκε στον αγώνα ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μια Μπρόντμπι που πίεζε… ασφυκτικά κι έδειχνε αποφασισμένη να σοκάρει το τριφύλλι. Κι αν δεν ήταν το δοκάρι του Στιλ –μόλις στο 5ο λεπτό- να σώσει την ελληνική ομάδα, όταν άθελά του παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ ο Μέστο, τότε ίσως τα πράγματα να είχαν στραβώσει. Οι πράσινοι είχαν «μπλοκαριστεί» από το πρέσινγκ των Δανών, δεν είχαν καθόλου κυκλοφορία της μπάλας και έμοιαζαν εγκλωβισμένοι.



Είναι ενδεικτικό πως οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις στο πρώτο τέταρτο κι ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε στο 19' για να απειλήσει πρώτη φορά η ομάδα του Στραματσόνι: Τότε που από καλή θέση ο Μπεργκ σημάδεψε άουτ, μετά από «κομπίνα» με τον Λεντέσμα σε εκτέλεση κόρνερ. Σιγά-σιγά και παρά το αρχικό «μούδιασμα», ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει, να κερδίζει μέτρα, να κυκλοφορεί μπάλα και να παίρνουν πρωτοβουλίες τα ακραία μπακ του. Κι όλα αυτά την ώρα που οι Δανοί έδειχναν «πεσμένοι» και με λιγότερες δυνάμεις σε σχέση με την φορτσάτη εκκίνησή τους.



Σε αυτό το επίπεδο τα «δώρα» τιμωρούνται. Κι αυτό ακριβώς έκανε στο 33’ το τριφύλλι. Διότι ο Κρόνε «γκρέμισε» αντικανονικά τον Μέστο –που θέλησε να «μπουκάρει» προς την αντίπαλη περιοχή- είχε ήδη κίτρινη κάρτα και κάπως έτσι πήγε… από νωρίς για μπάνιο στα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Κι αφού πήγαν και ήρθαν οι καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού, όταν είδαν τον Στιλ να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ του Πούκι μέσα από την περιοχή, στη συνέχεια εξερράγησαν! Ο Γουακάσο –που μετά το 30’ ανέβηκε- έβγαλε… μυθική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Μπρόντμπι για τον Μπεργκ και ο τελευταίος έπιασε «αλήτικο» ψιλοκρεμαστό πλασέ στο 45+2’ για το 1-0. Και θα μπορούσε... στο καπάκι να ’χε γίνει το 2-0, αν ο επόπτης δεν έκοβε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μέστο που βγήκε τετ-α-τετ!



Όλα πήγαιναν πλέον πρίμα για τον Παναθηναϊκό. Είχε το προβάδισμα, είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ήθελε και να καθαρίσει την «μπουγάδα». Να πάει… ξεκούραστος και άνετος στη Δανία. Και στο 50’ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο. Όχι μόνο σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι του Λεντέσμα, αλλά «κέρδισε» ακόμα μια αποβολή, με τον τερματοφύλακα της Μπρόντμπι, Ρέννοβ, να αντικρίζει κόκκινη κάρτα, καθώς ανέτρεψε τον -σε προφανή θέση για γκολ- Ιμπάρμπο.



Η Λεωφόρος είχε πάρει «φωτιά», οι οπαδοί του τριφυλλιού είχαν στήσει «πάρτι», αλλά κάτι ανάλογο έκαναν και οι παίκτες του Στραματσόνι (έριξε στο ματς τον Λέτο αντί του Κουτρουμπή, αφού δεν υπήρχε πλέον λόγος για τόσους αμυντικογενείς). Ξεκίνησε ένα ανελέητο σφυροκόπημα, ένα «τρελό» μονότερμα (απέναντι στους εννιά Δανούς), ένα ρεσιτάλ ευκαιριών, με πρώτη και καλύτερη το χαμένο τετ-α-τετ του Μπεργκ, μετά από τρομερή λόμπα-πάσα του «Σέμπα».



Χουλτ-Μέστο έπαιζαν πλέον σαν… καθαρά εξτρέμ, οι πράσινοι είχαν «κατασκηνώσει» στην αντίπαλη περιοχή και πίεζαν ασφυκτικά για νέο γκολ, που θα τους έστελνε… από σήμερα στους ομίλους. Κι αφού με ωραίο συρτό σουτ ο Λεντέσμα σημάδεψε δοκάρι στο 76’, στο 83’ είπε να δείξει ξανά σε όλους πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Γιατί είδε με την… μία την κίνηση του Μπεργκ, του έβγαλε πανέμορφη κάθετη μπαλιά και ο τρελοΣουηδός με τελείωμα ανάλογο της κλάσης του «υπέγραψε» στο 83’ το θριαμβευτικό 3-0! Κι αν Ιμπάρμπο-Λέτο είχαν καλύτερες επιλογές σε κάποιες περιπτώσεις κι αν η καρφωτή κεφαλιά του Μολέδο δεν είχε φύγει άουτ για κάποια... εκατοστά, κι αν είχε αποφευχθεί μια μικρή δόση φλυαρίας, τότε το σκορ θα 'χε ξεφύγει για τα καλά, απέναντι σε μια ακίνδυνη Μπρόντμπι (έχει το ελαφρυντικό της απώλειας δύο παικτών) που απλώς προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να μην διασυρθεί.



Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής (58’ Λέτο), Ιβανόφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (73’ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο, Μπεργκ (85’ Ρινάλντι)

Μπρόντμπι: Ρέννοβ, Λάρσον, Άλμπρεχτσεν, Ρόκερ, Κρονέ, Νόργκααρντ, Πίρι, Χουλσάγκερ, Μουχτάρ, Πούκι (53’ Τόπελ), Βίλτσεκ (72’ Χέρμανσον)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code