ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΕΠΙΣΗΜΟ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ CH. LEAGUE ΚΑΙ EUROPA

Οι αλλαγές που είχε τονίσει ο υποψήφιος για την προεδρία της UEFA, Αλεξάντερ Σεφερίν, επιβεβαιώθηκαν και επίσημα την Παρασκευή (26/8). Τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θα πηγαίνουν στις τελικές φάσεις οι ομάδες, με τα ισχυρά πρωταθλήματα να βγαίνει ευνοημένα.

Ουσιαστικά οι "μικροί" για να μπορέσουν να διακριθούν θα πρέπει να κάνουν υπερπροσπάθεια, ενώ για την Ελλάδα τα πράγματα μοιάζουν... βουνό.


Ας δούμε αναλυτικά τις αλλαγές που ανακοίνωσε η UEFA:

-- Ο νικητής του Europa League μπαίνει σίγουρα στους ομίλους του Champions League (μέχρι σήμερα μπορούσε να παίξει και στα playoffs).

-- Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέσσερις πρώτες θέσεις από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα (σύμφωνα με την ειδική βαθμολογία της UEFA) θα πάρουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Αυτό σημαίνει πως αδειάζουν θέσεις για τους "μικρούς".

-- Τα έσοδα των ομάδων θα αυξηθούν σημαντικά και στις δυο διοργανώσεις.

-- Νέο σύστημα για τον διαμερισμό των εσόδων (μπόνους συμμετοχής, πορεία, ξεχωριστό μπόνους ανάλογα το βάρος της ομάδας, μάρκετ πουλ).

-- Στην ειδική βαθμολογία θα υπολογίζεται μόνο η πορεία της κάθε ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, εκτός κι αν η συγκομιδή είναι μικρότερη από το 20% της συνολικής συγκομιδής της χώρας της. Μέχρι τώρα στη βαθμολογία της κάθε ομάδας προστίθεται και ένα ποσοστό από τη βαθμολογία της χώρας. Ισχύει και για τις δυο διοργανώσεις.

-- Στην ειδική βαθμολογία θα υπολογίζονται και τα ιστορικά επιτεύγματα της κάθε ομάδας (ευρωπαϊκοί τίτλοι).

-- Δεν αλλάζει ο αριθμός και η μορφή των δυο διοργανώσεων.
Οι μισές θέσεις πιασμένες

Όπως μπορείτε να δείτε και από τη φωτογραφία που ακολουθεί, οι τέσσερις πρώτες χώρες αυτή τη στιγμή είναι οι: Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία. Δηλαδή οι 16 από τις 32 ομάδες στο Champions League θα προκύψουν από αυτά τα πρωταθλήματα.

Μάλιστα η διαφορά στη βαθμολογία με τα σημερινά δεδομένα είναι τεράστια, οπότε δύσκολα θα έχουμε κάποια αλλαγή. Με δεδομένο πως θα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα, η ψαλίδα σε σχέση με τους υπόλοιπους ανοίγει αρκετά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code