ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παλικάρι από χρυσό ο Λευτέρης


Πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων αν ρωτούσες κάποιον μυημένο στον αθλητισμό ποιοι είναι οι αθλητές που μπορούν να χαρίσουν στην Ελλάδα ένα μετάλλιο, το 90% θα απαντούσε «ο Λευτέρης Πετρούνιας».


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής (και πρωταθλητής Ευρώπης) στους κρίκους επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και εκτελώντας με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ τρόπο το πρόγραμμα του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο καθώς βαθμολογήθηκε με 16.000 (6.800 βαθμός δυσκολίας, 9.200 στην εκτέλεση) κόβοντας τα πόδια των αντιπάλων του.

«Ναι ρε φίλε…», του φώναξε ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης με το που προσγειώθηκε (με απίστευτο τρόπο) κι αμέσως τον πήρε στην αγκαλιά του αφού ήξεραν ότι είχαν κάνει και με το παραπάνω το καθήκον τους.

Πριν τον Πετρούνια (που ήταν ο δεύτερος αθλητής του τελικού) ο Κινέζος Χάο Γιου είχε τεθεί γρήγορα νοκ άουτ με κακή έξοδο η οποία του κόστισε καθώς βαθμολογήθηκε με 15.400. Πλέον απέμεναν ο Κινέζος Λιου κι ο Βραζιλιάνος Ζανέτι.

Ο Λιου, που είχε προκριθεί πρώτος στον τελικό με 15.900, έκανε πολύ μέτρια εμφάνιση και βαθμολογήθηκε με 15.600, οπότε όλα θα ξεκαθάριζαν στην προσπάθεια του Ζανέτι ο οποίος αγωνιζόταν τελευταίος.

Ο Βραζιλιάνος η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε εντυπωσιακά, ωστόσο στο τελευταίο κομμάτι του προγράμματος του έκανε λάθη και η έξοδος του απείχε πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανική…

Όλοι περίμεναν τη βαθμολογία του αλλά οι κάμερες ήταν ήδη στραμμένες στον Πετρούνια, τον οποίο έσπευσε να συγχαρεί πριν ανακηρυχθεί και τυπικά χρυσός Ολυμπιονίκης ο πρόεδρος ης ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Κι όταν η ένδειξη έδειξε 15.760, ο Λευτέρης χαμογέλασε, αγκάλιασε τον προπονητή του, σήκωσε το κεφάλι ψηλά για να το αφιερώσει στον πατέρα του και έφυγε προς τη σημείο που ήταν η μητέρα του Σοφία για να πάρει την Ελληνική σημαία και να πανηγυρίσει με την ψυχή του.

Τρίτο χρυσό και πέμπτο συνολικά για την ενόργανη στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αυτό που μας χάρισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Είχαν προηγηθεί αυτό του Ιωάννη Μελισσανίδη (Ατλάντα 1996: χρυσό στο έδαφος) και του Δημοσθένη Ταμπάκου (Αθήνα 2004: χρυσό στους κρίκους).

Συνολικά είναι το 5ο μας μετάλλιο καθώς ο Ταμπάκος είχε κατακτήσει στο Σίδνεϊ το 2000, ασημένιο στους κρίκους, ενώ στους ίδιους Αγώνες η ομάδα του ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) είχε πάρει το χάλκινο στη ρυθμική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code