ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ευκολία στο γκολ θα καθορίσει τη χρονιά της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μαζί με τα δύο ματς που έδωσε με την Σεντ Ετιέν έκλεισε έναν κύκλο 48 αγώνων από τη στιγμή που επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία.
Σε αυτά τα παιχνίδια, ο αριθμός των τερμάτων που έχει σημειώσει είναι 72. Τα 43 ήρθαν στο πρωτάθλημα, τα πέντε στα πλέι-οφ, άλλα 24 στο Κύπελλο, και χωρίς γκολ τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τίτλος ήρθε και σίγουρα ήταν εξαιρετικά σημαντικός. Ωστόσο η ΑΕΚ που βάζει κατά μέσο όρο 1.5 γκολ ανά αγώνα, δεν είναι αυτό ακριβώς που ονειρεύονται οι φίλοι της από ποιοτικής απόψεως. Έστω και αν υπάρχουν αρκετά ελαφρυντικά γι’ αυτό, με δεδομένο πως η περσινή χρονιά ήταν μεταβατική.

Μπορεί δικαιολογίες για τις χαμηλές επιθετικές πτήσεις να έχουν οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ, αλλά και το γεγονός πως ο Μάνταλος πέρσι για μεγάλο διάστημα αγωνιζόταν πολύ μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Όμως στην πραγματικότητα, η έλλειψη δυναμικής μπροστά είναι θέμα επιλογών της διοίκησης. Ακόμα και αν ο Αλμέιδα καταφέρει να βάλει τα γκολ που περιμένει κανείς από ένα τέτοιο φορ, είναι ζητούμενο να βοηθήσουν και άλλοι. Κι είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρει η ΑΕΚ κι άλλους πόλους για το σκοράρισμα της.

Ξέρω πως οι Μπαρμπόσα και Βάργκας είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν πολλά μέσα στο παιχνίδι, όμως ειδικά για τον πρώτο, έστω και αν πέρσι ξεπέρασε τον εαυτό του δεν είναι το δυνατό του σημείο. Επίσης ο Βάργκας μπορεί να είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής αλλά κι αυτός παρότι είναι ικανός στο σκοράρισμα είναι με τα φεγγάρια του. Ο Πατίτο που ήρθε φημίζεται για τις ικανότητες του στο ένας εναντίον ενός, αλλά για την δεινότητα του στο σκοράρισμα δεν γίνεται λόγος.

Η ΑΕΚ θα ήθελα να βρει άλλη μια αξιόπιστη πηγή για γκολ σαν εναλλακτική λύση στην επίθεση. Όμως πέρα από τη δεινότητα των ποδοσφαιριστών, πιστεύω πως και το γκολ είναι αποτέλεσμα της συνολικής λειτουργίας. Ο Αλμέιδα θα δώσει την ευχέρεια να υπάρχουν περισσότεροι χώροι για να σκοράρουν οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί. Για μένα η ΑΕΚ θα ήθελε έναν ακόμα επιθετικό. Για μένα κομβικοί για το αν μπορεί η Ένωση να ξεπεράσει κατά πολύ το νούμερο 43 που σαφώς δεν αφήνει περιθώρια να ελπίζεις για τίτλο και ήταν ο περσινός αριθμός, θα παίξουν ο Μάνταλος με τον Μπακασέτα. Κι όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, η ΑΕΚ πρέπει να παίρνει γκολ από όλους.

Ως προς τα ματς με την Σεντ Ετιέν θέλω να σταθώ σε κάτι. Ο Λαμπρόπουλος ανασταλτικά μπορεί να πήγε καλά, όμως δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του Γιόχανσον που έχει γίνει υπεραπαραίτητος από τα μισά της χρονιάς και για το κομμάτι της ανάπτυξης ενώ είναι εκείνος από τους ποδοσφαιριστές του άξονα, που πατάει συχνά περιοχή σαν κρυφός φορ, ίσως εξίσου και με τον Μάνταλο. Το σφάλμα της ΑΕΚ είναι πώς δεν υπήρχε στο ρόστερ ένας ακόμα, όπως χρειάζεται και ένα επιπλέον στόπερ.

Εγώ δεν είμαι αρνητικός στο να φύγουν ποδοσφαιριστές με το κατάλληλο αντίτιμο. Αρκεί να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code