Δεν υποβλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ οι Βραζιλιάνοι αθλητές

Το υπουργείο Αθλητισμού της «χώρας του καφέ» ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη δεν ήταν πολιτική απόφαση, αφού το διάστημα 1-24 Ιουλίου το εργαστήριο της βραζιλιάνικης πόλης δεν είχε δικαίωμα να διεξάγει ελέγχους, αφού του είχε αφαιρεθεί η άδεια.


Ο WADA εξέφρασε την ανησυχία του και ανακοίνωσε ότι έστειλε επιστολή στον υπουργό Αθλητισμού. «Στείλαμε επιστολή στον υπουργό Αθλητισμού και τον εκτελεστικό διευθυντή του εθνικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ της Βραζιλίας, εκφράζοντας τις ανησυχίες μας και απαιτώντας να μάθουμε γιατί οι έλεγχοι σταμάτησαν στη Βραζιλία», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ, συμπληρώνοντας πως:

«Η απάντηση δεν ήταν ικανοποιητική. Η εξήγηση ότι το συγκεκριμένο διάστημα είχε συμπέσει η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο και τον οργανισμό δεν ήταν αποδεκτή από εμάς. Εμείς ενημερώσαμε την ομάδα εργασίας και τους είπαμε να διενεργήσουν αυξημένους ελέγχους. Ήταν απαράδεκτο το ότι σταμάτησαν. Αυτό δεν ήταν μια καλή κίνηση. Το γεγονός ότι δεν γίνονταν δοκιμές, ήταν ανησυχητικό».
Share on Google Plus

About Παναγιώτης Καρπαθάκης

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment