ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μαρίν: Μέλος της «χρυσής» γενιάς της Γερμανίας

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Κ-21, όπου μεταξύ άλλων ήταν συμπαίκτης με Νόιερ, Χέβεντες, Εζίλ, Χούμελς, Κεντίρα, Μπόατενγκ...


Ο Μάρκο Μάριν, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, ήταν το 2009 μέλος της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας κάτω των 21 ετών η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μια ομάδα που διέλυσε στον τελικό την Αγγλία με 4-0, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης ν' αποθεώσουν την (τότε) νέα «χρυσή» γενιά των «πάντσερ».

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Έτσι είχε χαρακτηριστεί εκείνη η εθνική ομάδα της Γερμανίας, στην οποία έπαιζαν ο Νόιερ, ο Χέβεντες, ο Εζίλ, ο Χούμελς, ο Κεντίρα, ο Μπόατενγκ και άλλοι και στην οποία έπαιζε και ο Μάρκο Μάριν. Μια ομάδα με τόσο ταλέντο και σε μια περίοδο που ο 27χρονος σήμερα εξτρέμ έκανε σπουδαία πράματα με τη φανέλα της Γκλάντμπαχ.

Μαζί με την κατάκτηση της κορυφής εκείνο το καλοκαίρι, ο Μάριν έπαιρνε μεταγραφή για τη Βέρντερ, με την ομάδα της Βρέμης να δαπανά 8 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπορούσια.

Ο γερμανικός Τύπος είχε χρησιμοποιήσει ουκ ολίγα κολακευτικά σχόλια για να περιγράψει τις εμφανίσεις του Μάριν και όλοι μιλούσαν για παίκτη που θα έκανε τη διαφορά. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, από τα ονόματα που προαναφέραμε, πόσο δύσκολο ήταν να συμπεριληφθεί ένας παίκτης σ' εκείνη την ομάδα και ο Μάριν ήταν μέλος της και μάλιστα είχε προηγηθεί μια σεζόν που όλοι μιλούσαν γι' αυτόν.

Ίσως η απόφαση του να πάρει μεταγραφή στην Τσέλσι, τρία χρόνια αργότερα, να μη βοήθησε την καριέρα του αν και ο ίδιος έχει επανειλημμένα τονίσει σε συνεντεύξεις του, πως δεν μετάνιωσε ούτε λεπτό για εκείνη την επιλογή του.

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, ο Ολυμπιακός εντάσσει στο δυναμικό του έναν παίκτη, που μπορεί να παίξει όχι μόνο στα άκρα της επίθεσης (αυτή είναι η βασική του θέση) αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ. Αυτός άλλωστε είναι κι ένας από τους λόγους που ο Πάουλο Μπέντο επέμεινε για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code