ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δανία... Ευρώπη, Παναθηναϊκός!

Ενας Παναθηναϊκός σοβαρός μετά το 45’, ρεαλιστής και… Ευρωπαίος έκανε το χρέος του και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στη Δανία απέναντι στην Μπρόντμπι, έχοντας, φυσικά, ως... προίκα το 3-0 του πρώτου ματς.
Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι να δυσκολεύτηκε, αλλά στην επανάληψη έδειξε χαρακτήρα και με καταπληκτική κεφαλιά του Ιβανόφ «απάντησε» στο τέρμα του Μούχταρ, για το τελικό 1-1 και τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για το «τριφύλλι». Κορυφαίοι για το «τριφύλλι», εκτός από τον Βούλγαρο σκόρερ, οι Μολέδο, Γουακάσο, Λουντ και Λέτο.

Το ματς 

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του ακριβώς με την ίδια ενδεκάδα του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο και σχήμα 3-4-2-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στιλ και στην άμυνα οι Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Μολέδο. Δεξιά ο Μέστο και αριστερά ο Χουλτ. Στα χαφ έπαιξαν οι Λεντέσμα – Ζεκα και πίσω από τον Μπεργκ, οι Γουακάσο και Ιμάρμπο.

Εξ’ αρής, οι «πράσινοι» δέχθηκαν πίεση από τους Δανούς, κάτι που ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι, πρέσαραν ψηλά και δίχως να δημιουργούν ευκαιρίες, δημιουργούσαν προβλήματα στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού», η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα.

Το 1-0 από τον Μούχταρ

Επειτα από μια – δυο ευκαιρίες των γηπεδούχων, με τον Στιλ και τον Ιβανόφ (πάνω στη γραμμή) να λένε «όχι» ήρθε, τελικά το γκολ. Στο 35’, οι Βίλτσεκ και Μούχταρ, «χόρεψαν» την άμυνα των «πράσινων» και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ, έκανε το 1-0 για να… σηκώσει στο πόδι το γήπεδο!

Το δοκάρι του Ιμπάρμπο

Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Στο 38’, ο Γουακάσο έκλεψε την μπάλα έδωσε στον αμαρκάριστο Ιμπάρμπο, το πλασέ του οποίου βρήκε την αριστερή δοκό!

Το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να έχει πολλά προβλήματα στο ματς, καθώς δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Οι Λεντέσμα – Ζέκα δεν άντεχαν στο έντονο πρέσινγκ της Μπρόντμπι και ήταν ξεκάθαρο πως ήταν αναγκαίο για την ελληνική ομάδα η είσοδος ενός ποδοσφαιριστή που θα βοηθούσε τη μεσαία γραμμή.

Μέσα ο Λέτο

Στην επανάληψη, ο Αντρέα Στραματσόνι έριξε τον Σεμπάστιαν Λέτο αντί του Βίκτορ Ιμπάρμπο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας με έναν τεχνίτη ποδοσφαιριστή, όπως τον Αργεντινό.

Η «πράσινη» άνοδος

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Είχαν συνοχή στις γραμμές, ο Λέτο βοήθησε πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και αποτέλεσε στήριγμα στον Μπεργκ. Στο 54’ ο Σουηδός έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν Λέτο, Γουακάσο συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον φορ του «τριφυλλιού», αλλά το πλασέ του πέρασε έξω.

Επτά λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» βρέθηκαν ξανά κοντά στην ισοφάριση, πάλι με τον Μπεργκ. Ο Σουηδός εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε λίγο δίπλα από τα δοκάρια.

Με την είσοδο και του Λουντ αντί του κουρασμένου Λεντέσμα, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τον χώρο του κέντρου και πλέον έκανε ό, τι δεν μπορούσε στο πρώτο 45λεπτο. Κρατούσε μπάλα, πάγωνε τον ρυθμό, έβγαινε μπροστά με αξιώσεις και έχανε ευκαιρίες.

Ιβανόφ και γκολ!

Από μια καταπληκτική ενέργεια του Λέτο, ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ από τα αριστέρα. Ένα φάουλ το ο οποίο, αρχικά, πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στην πορεία της φάσης, όμως, ο Λουντ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ιβανόφ με καταπληκτική γυριστή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Κάπου εκεί, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, καθώς η υπόθεση πρόκριση τελείωσε.

Οι «πράσινοι», χάρη στο σοβαρό δεύτερο ημίχρονό τους και εκμεταλλευομενοι το βάθος στον πάγκο τους (είσοδος Λουντ, Λέτο) κατάφεραν να σκοράρουν και φυσικά να σφραγίσουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και την επιστροφή τους στον… φυσικό τους χώρο, έπειτα από μια χρονιά απουσίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Μπρόντμπι (Αλεξάντερ Ζόρνινγκερ): Τόπελ - Χολστ (67’ Ουρένια), Χέρμανσον, Ρόκερ, Λάρσον - Νόργκααρντ, Πίρι (75’ Κόρλου), Χιουλσάγκερ - Μούχταρ - Βίλτσεκ, Πούκι (83’ Γιάκομπσεν).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ - Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ - Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (59’ Λουντ), Χουλτ (86’ Βιγιαφάνιες)- Ιμπάρμπο (46’ Λέτο), Γουακάσο - Μπεργκ.

Διαιτητής: Ο. Ντράχτα (Αυστρία)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code