ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Ελλάδα στο Ρίο - Μέρα 7η

Η έναρξη του στίβου, του "βασιλιά των σπορ", έκανε ακόμη πιο έντονη την ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη Σοφία Υφαντίδου, την Αλεξία Πάππας, τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και τον Μίλτο Τεντόγλου να ρίχνονται... στη μάχη.
Δεν ήταν όμως οι μόνοι εκπρόσωποι της Ελλάδας κατά την έβδομη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.

Στίβος
10.000μ. (Γ) - τελικός: Η Αλεξία Πάππας είχε πολύ καλή παρουσία, αφού πήρε τη 17η θέση, συντρίβοντας κι το πανελλήνιο ρεκόρ (31:36.16), που κατείχε η ίδια από τον περασμένο Μάιο (31:46.85).

Έπταθλο (Γ): Την 29η θέση με 3.269 βαθούς κατέχει στο έπταθλο η Σοφία Υφαντίδου μετά την ολοκλήρωση και των 200μ, που ήταν το 4ο και τελευταίο αγώνισμα της 1ης ημέρας.

20 χλ. βάδην (Α): Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ "άγγιξε" το δικό του Πανελλήνιο Ρεκόρ (1:21.12) στον τελικό των 20 χιλιομέτρων βάδην, δίχως όμως να τα καταφέρει. Ο Έλληνας βαδιστής τερμάτισε 20ος με χρόνο 1:21.55.

Μήκος (Α): Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου αποκλείστηκε από τον τελικό του μήκους ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, σε ηλικία 18 ετών και 5 μηνών. Ο Έλληνας αθλητής είχε καλύτερη προσπάθεια στο Α΄ προκριματικό γκρουπ στα 7.64μ, ενώ έκανε ακόμη ένα έγκυρο άλμα στα 7.57μ. Ο Τεντόγλου ήταν 14ος στο γκρουπ που μετείχε και στο σύνολο κατετάγη 27ος.

Κωπηλασία
Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου (Α): Με την κατάληψη της 8ης θέσης της τετρακώπου ανδρών ολοκληρώθηκε η παρουσία για τα ελληνικά κουπιά στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η 4η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου τερμάτισε στη 2η θέση του "μικρού" τελικού, μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό της χθες (11/8) στα ημιτελικά. Το ελληνικό πλήρωμα των Διονύση Αγγελόπουλου, Γιάννη Τσίλη, Γιώργου Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου πέρασε τους Λευκορώσους πάνω στο... νήμα και με χρόνο 6:00.56, ακολούθησε τους πρώτους Αμερικανούς.

Άρση Βαρών
85 κιλά (Α): Εξαιρετική εμφάνιση από τον Θοδωρή Ιακωβίδη στο Ολυμπιακό τουρνουά Άρσης Βαρών του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 2η θέση στο Β' γκρουπ της κατηγορίας 85κ. με 350 κιλά στο σύνολο και πέντε επιτυχημένες προσπάθειες, ενώ στο σύνολο ήταν 12ος ανάμεσα σε 23 αθλητές. Έχασε μόνο την τελευταία, όταν έβαλε στη μπάρα 197 κιλά στο ζετέ, με στόχο να ξεπεράσει τον Γάλλο, Τζιοβάνι Μπαρντίς (165 - 192 - 357) και ταυτόχρονα να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 353 κιλά. Σήκωσε, λοιπόν, διαδοχικά 151, 156 και 160 κιλά στο αρασέ, 186 και 190 στο ζετέ, πριν κάνει την απέλπιδα προσπάθεια στα 197.

Με λιγότερο από ένα μήνα προετοιμασίας, αφού ο Ιακωβίδης και ο προπονητής του Βαλέριος Λεωνίδης πληροφορήθηκαν ότι η Ελλάδα πήρε την Ολυμπιακή πρόκριση στα μέσα Ιουλίου, η παρουσία του στο Ρίο κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Η θέση του στην τελική κατάταξη θα γίνει γνωστή τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/8) μετά τη διεξαγωγή του Α' γκρουπ, όπου μετέχουν 11 αθλητές.

Σκοποβολή
Σκιτ (Α): Ο Μάκης Μίτας κατετάγη 22ος στο πρώτο σκέλος του προκριματικού στο σκιτ ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ο Έλληνας αθλητής είχε 69/75 βολές στους τρεις γύρους βολών που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (12/8). Ο προκριματικός θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (13/8) με την διεξαγωγή των δυο γύρων βολών που απομένουν.

Κολύμβηση
50μ. ελεύθερο (Γ): Εκτός ημιτελικών στα 50μ. ελεύθερο έμεινε η Νόρα Δράκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Με χρόνο 25.36'' δεν μπορούσε να διεκδικήσει πρόκριση στις 16 καλύτερες και να παλέψει για παρουσία στον τελικό. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε 5η στην σειρά της και έμεινε αρκετά μακριά από τον καλό της εαυτό, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να φτάσει στον επιθυμητό της στόχο, καταλαμβάνοντας την 31η θέση.

4Χ100μ. μικρή ομαδική (Α): Η Εθνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Χρήστου, Σαμιλίδη, Βαζαίο και Γκολομέεφ, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών, καταλαμβάνοντας την 15η θέση στο σύνολο. Η ελληνική ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι Απόστολος Χρήστου, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Ανδρέας Βαζαίος και Κριστιάν Γκολομέεφ, κάλυψε την απόσταση στον προκριματικό σε 3:36.75 και κατέλαβε την όγδοη θέση στην 2η προκριματική σειρά και την 15η στο σύνολο, μένοντας εκτός των οκτώ ταχύτερων ομάδων που πήραν το "εισιτήριο" για τον τελικό.

Υδατοσφαίριση
Ελλάδα - Βραζιλία 9-4: Η Εθνική ομάδα ήθελε νίκη με την Βραζιλία για να κάνει άλμα πρωτιάς και την πήρε με 9-4, παίζοντας σούπερ άμυνα. Πέρασε στην 8άδα του Ολυμπιακού τουρνουά. και με νίκη κόντρα στους Αυστραλούς η κορυφή είναι γαλανόλευκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code