ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Ελλάδα στο Ρίο - Μέρα 5η

Μπορεί η πέμπτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων να μην έφερε μετάλλιο για την Ελλάδα, ωστόσο ο απολογισμός ήταν θετικό. Ας ξεκινήσουμε όμως από την είδηση της ημέρας αφού ο Ηλίας Ηλιάδης αμέσως μετά τον αποκλεισμό του ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί σε άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Πέρα από το "αντίο" του κορυφαίου Έλληνα τζουντόκα, ξεχωρίζουν οι επιδόσεις των ιστιοπλόων μας που ανεβαίνουν συνεχώς, η πρόκριση του Ανδρέα Βαζαίου στα ημιτελικά των 200μ. μικτή ατομική, αλλά και η ισοπαλία που απέσπασε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Τέλος, η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου αποκλείστηκε στη φάση των "64" στο ξίφος ασκήσεως, ενώ δεν έγιναν οι αγώνες της κωπηλασίας.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας:
Ξιφασκία

Τετάρτη 10/8

Γύρος των "64": Ξίφος ασκήσεως ατομικό (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου
Κωπηλασία

Τετάρτη 10/8

Ημιτελικά: Τετράκωπος (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Γιάννης Χρήστου - Γιώργος Τζιάλλας - Διονύσης Αγγελόπουλος - Γιάννης Τσίλης

Αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες της ημέρας λόγω καιρικών συνθηκών.
Τζούντο

Τετάρτη 10/8

Γύρος 32: 90κ (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Ηλίας Ηλιάδης

Αν η χθεσινή - ήττα αποκλεισμός του Ρομάν Μουστόπουλου αποτέλεσε σοκ για το ελληνικό τζούντο, τότε τι να πει κανείς για τη σημερινή απροσδόκητη ήττα του Ηλία Ηλιάδη από τον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ. Ήττα σε 43 δευτερόλεπτα και φυσικά αποκλεισμός για τον Έλληνα τζουντόκα, ο οποίος έριξε... αυλαία σε μια μεγάλη Ολυμπιακή καριέρα.
Πόλο

Τετάρτη 10/8

Προκριματικά (Α): Ελλάδα - Ουγγαρία 8-8

Ελληνική συμμετοχή: Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών αρνείται να χάσει! Το μέταλλο της είναι τόσο ισχυρό που πλέον μπορεί να κοιτάει τον κάθε αντίπαλο στα μάτια. Αυτό έκανε και κόντρα στους Ούγγρους που έπαιζαν ξύλο σε όλο το ματς αλλά με τέρμα του Άγγελου Βλαχόπουλου στα πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος η εθνική μας πήρε την ισοπαλία (8-8).

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3

Ελλάδα: Βλαχόπουλος 3, Γούνας 2, Μουρίκης, Γεννηδουνιάς 2

Ουγγαρία: Ζαλνάκι, Χαράι 3, Έρντελι 2, Ντάνιελ Βάργκα 1
Ιστιοπλοΐα

Τετάρτη 10/8

470 (Α)

Ελληνικές συμμετοχές: Παύλος Καγιαλής - Παναγιώτης Μάντης

Την 9η θέση πήραν στην 1η ιστιοδρομία με σκάφη τύπου 470 των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με 9 β.π. Το πλήρωμα με τους Κροάτες, Σίμε Φαντέλα και Ιγκόρ Μάρενιτς βρίσκεται στην κορυφή με 1 β.π., ενώ ακολουθούν στην 2η θέση οι Πολ Σνόου-Χάνσεν και Ντάνιελ Γουίλκοξ από τη Νέα Ζηλανδία με 2β.π.

Finn (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Γιάννης Μιτάκης

Εντυπωσιακός ήταν ο Γιάννης Μιτάκης στην 3η ιστιοδρομία σκαφών τύπου Finn. Ο Έλληνας ιστιοπλόος πήρε την 3η θέση με 3β.π. με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής κατάταξης με 24 β.π. Πρώτος ήταν ο Γάλλος, Τζονατάν Λομπέρ με 1β και δεύτερος ο Βρετανός, Τζιλ Σκοτ με 2 β.π.

Nacra 17 (Μικτό)

Ελληνική συμμετοχή: Σοφία Μπεκατώρου - Μιχάλης Πατενιώτης

Δεν ξεκίνησε καλά το ελληνικό πλήρωμα στην κλάση Nacra 17. Οι Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης με 20 βαθμούς πήραν την 20ή θέση στην πρώτη ιστιοδρομία. Προηγείται το ελβετικό πλήρωμα με τους Ματίας Μπούχλερ/Ναταλί Μπρούγκερ με 1 βαθμό.

Τετάρτη 10/8

Nacra 17 (Μικτό)

Ελληνική συμμετοχή: Σοφία Μπεκατώρου - Μιχάλης Πατενιώτης

Το άσχημο ξεκίνημα που είχαν στην πρώτη ιστιοδρομία της κλάσης Nacra 17 (δεν τερμάτισαν) φαίνεται ότι επέδρασε θετικά στο ελληνικό πλήρωμα κι έτσι στην 2η οι Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης πήραν την 3η θέση και ανέβηκαν στην 12η θέση της γενικής.

Τετάρτη 10/8

470 (Α)

Ελληνικές συμμετοχές: Παύλος Καγιαλής - Παναγιώτης Μάντης

Η πρώτη μέρα στα 470 ανδρών φέρνει το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πήραν την 3η θέση στην 2η ιστιοδρομία και μετά την 9η που έλαβαν στην 1η βρίσκονται 4οι στη γενική με 12 βαθμούς ποινής, όσους και το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας (Σνόου-Χάνσεν/Γουίλκοξ) που κατέχουν προς το παρόν την 3η θέση.

Finn (Α)

Ελληνικές συμμετοχές: Γιάννης Μιτάκης

Εντυπωσιακός και στην 4η ιστιοδρομία σκαφών τύπου Finn ήταν ο Γιάννης Μιτάκης. Ο Έλληνας ιστιοπλόος μετά την 3η θέση στην προηγούμενη ιστιοδρομία, αυτή την φορά ήταν 2ος, με αποτέλεσμα να ανέβει 6 θέσεις και να περάσει στην 4η της γενικής κατάταξης.
Κολύμβηση

Τετάρτη 10/8

Προκριματικά: 200μ ύπτιο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Απόστολος Χρήστου

Ο Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 200 μέτρων ύπτιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έμεινε μακριά από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1:57.41), κατετάγη όγδοος στην τρίτη προκριματική σειρά με 1:59.78 και 24ος στο σύνολο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τη συνέχεια.

Τετάρτη 10/8

Προκριματικά: 200μ μικτή ατομική (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Ανδρέας Βαζαίος

Την πρώτη πρόκρισή της σε ημιτελικούς πανηγυρίζει η ελληνική κολυμβητική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. «Δράστης» αυτής της επιτυχίας είναι ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά των 200 μέτρων μικτή ατομική με επίδοση 1:59.33 και κατετάγη ένατος στο σύνολο, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.

Ημιτελικά: 200μ μικτή ατομική (Α)



* Σε περίπτωση πρόκρισης του Ανδρέα Βαζαίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code