ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Ελλάδα στο Ρίο - Μέρα 11η

Η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 10χλ. της κολύμβησης από τον Σπύρο Γιαννιώτη ανέβασε ακόμη περισσότερο την ελληνική συγκομιδή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μόνο που ο 36χρονος κολυμβητής δεν ήταν ο μοναδικός αγγελιαφόρος ευχάριστων νέων από τη Βραζιλία, αφού λίγες ώρες αργότερα το πλήρωμα των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή "κλείδωσε" την άνοδό του στο βάθρο στην ιστιοπλοΐα 470.



ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Σπύρος Γιαννιώτης: Σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο συγκλονιστικές μονομαχίες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 10χλ., χάνοντας το χρυσό από τον Φέρι Βέερτμαν στην τελευταία χεριά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγούνταν στα τελευταία μέτρα του αγώνα, αλλά ο Ολλανδός έκανε τρομερή αντεπίθεση "αρπάζοντας" το χρυσό στην τελευταία χεριά. Ενδεικτικό της μεταξύ τους μονομαχίας είναι το γεγονός πως οι δυο τους τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο (!), με τους κριτές να χρειάζονται το φώτο φίνις για να αποφανθούν για το ποιος τερμάτισε πρώτος και ποιος δεύτερος.

Αυτό που έγινε στο Ρίο, δεν έχει ξαναγίνει. Μιλάμε για κούρσα στην οποία έξι (!) αθλητές βρίσκονταν στην ίδια ευθεία στα τελευταί διακόσια μέτρα της κούρσας. Τότε ήταν που ο Σπύρος Γιαννιώτης "ανέβασε ταχύτητα" ξεφεύγοντας από το γκρουπ, δείχνοντας ικανό να πάρει αυτό που του είχε στερήσει η τύχη το 2012 στο Λονδίνο, τότε που τερμάτισε τέταρτος κι έχασε οριακά το μετάλλιο. Τότε που δεν άντεξε και λύγισε μετά το τέλος της κούρσας, δακρύζοντας για την ευκαιρία που χάθηκε.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής: Ένα ακόμα μετάλλιο, του οποίου το χρώμα δεν γνωρίζουμε ακόμα, πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην 8η, την 9η και τη 10η ιστιοδρομία, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, θα είναι σίγουρα στο βάθρο.

Το ελληνικό πλήρωμα, με τους μόλις 6 βαθμούς ποινής που συγκέντρωσε στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες, προσπέρασε τους Αυστραλούς Μπέλτσερ/Ράιαν και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ απέχει 29 βαθμούς ποινής από τους Αμερικανούς ΜακΝέι/Χιουζ, που είναι 4οι, διαφορά η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί. Έτσι, στον αγώνα μεταλλίων της Τετάρτης (17/08, 19:05 ώρα Ελλάδος), το μόνο που απομένει να φανεί είναι αν οι Έλληνες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ακόμα και το χρυσό μετάλλιο, κάτι που δεν είναι εύκολο.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Εθνική Ανδρών: Η είσοδος στην τετράδα του Ολυμπιακού τουρνουά και η διεκδίκηση ενός μεταλλίου θα παραμείνει όνειρο για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι Έλληνες διεθνείς ήταν αγχωμένοι, τα γκολ δεν έμπαιναν στην επίθεση και έτσι ήρθε φυσιολογικά η ήττα με από τους Ιταλούς με 9-5. Έτσι, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 18 Αυγούστου (21.10) την Ισπανία για τις θέσεις 5-8. Αντίθετα, η Ιταλία θα αντιμετωπίσει τους Σέρβους στον έναν από τους δύο ημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά.

ΣΤΙΒΟΣ
Κατερίνα Στεφανίδη: Με ένα μόλις τεράστιο άλμα πάνω από τα 4.60μ, η Κατερίνα Στεφανίδη έπιασε το όριο στον προκριματικό του επί κοντώ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία στηρίζεται από τη Stoiximan, δεν έκανε προσπάθειες σε χαμηλότερα ύψη, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας ξεκίνησε από τα 4.15μ. Έτσι, τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/08, 02:30 ώρα Ελλάδος), θα διεκδικήσει ένα ακόμα μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα, καθώς είναι μεταξύ των φαβορί για να ανέβει στο βάθρο.

Λυκούργος Τσάκωνας: Η συμμετοχή πολλών αθλητών στα προκριματικά των 200 μέτρων ανάγκασε τους διοργανωτές να τοποθετήσουν τους αθλητές σε 10 σειρές, από τις οποίες περνούσαν οι δύο πρώτοι και συνολικά οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι. Το γεγονός αυτό λίγο έλειψε να στοιχίσει στον Λυκούργο Τσάκωνα, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στην 1η σειρά με χρόνο 20.31 και αναγκάστηκε να περιμένει την ολοκλήρωση όλων των σειρών για να μάθει αν πέρασε στα ημιτελικά. Τελικά τα κατάφερε, αφού μόλις δύο αθλητές από τους επιλαχόντες κατάφεραν να κάνουν καλύτερο χρόνο από το δικό του, κι έτσι θα αγωνιστεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/08, 04:00 ώρα Ελλάδος), με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Ελισάβετ Πεσιρίδου: Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100 μέτρων με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Ελληνίδα σπρίντερ κατετάγη έβδομη στην τρίτη προκριματική σειρά με επίδοση 13.10 και 33η στο σύνολο, μένοντας εκτός των 24 αθλητριών που πήραν το "εισιτήριο" για τους ημιτελικούς.

Κώστας Δουβαλίδης: Εκτός τελικού έμεινε ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μέτρα με εμπόδια, αφού κατέλαβε συνολικά τη 13η θέση στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Ο Έλληνας σπρίντερ, που συμμετείχε σε μία δύσκολη σειρά, πήρε την 5η θέση με 13.47 και δεν κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στους 8 αθλητές που πήραν την πρόκριση.

Λίλη Αλεξούλη: Η Ελληνίδα άλτρια είχε καλύτερο άλμα στα 6.13μ, επίδοση που την έφερε στην 32η θέση του προκριματικού. Το όριο των 6.75μ πέρασαν μόλις τρεις αθλήτριες.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ευαγγελία Πλατανιώτη/Εβελίνα Παπάζογλου: Τη δέκατη θέση κατέλαβαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης. Οι Ελληνίδες αθλήτριες βαθμολογήθηκαν σήμερα με 86.5000 στο ελεύθερο πρόγραμμα και συγκέντρωσαν αθροιστικά (μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού, που προσμετράται στον τελικό) 171.8550 βαθμούς.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Χρήστος Βολικάκης: Την δωδέκατη θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά Ποδηλασίας Πίστας στο αγώνισμα Κέιριν κατέλαβε ο Χρήστος Βολικάκης. Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στις θέσεις 7-12 και τερμάτισε τελευταίος με χρόνο 10.720, +0.514 από τον Σαμ Γουέμπστερ (Νέα Ζηλανδία) που κατέλαβε την 7η θέση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code