ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Ελλάδα στο Ρίο - Μέρα 1η

 Με τρεις προκρίσεις, μία νίκη, πέντε αποκλεισμούς και μία 51η θέση ολοκληρώθηκε η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στην πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Ας θυμηθούμε αναλυτικά τι έγινε στις πρώτες ελληνικές συμμετοχές.



Ο μοναδικός αθλητής ο οποίος αγωνίστηκε σε τελικό ήταν ο Γιάννης Ταμουρίδης ο οποίος με χρόνο 6:30.05 τερμάτισε στην 51η θέση σε σύνολο 144 ποδηλατών. Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την πρόκριση στον τελικό των κρίκων δείχνοντας από την αρχή ότι πήγε στο Ρίο για να φύγει με ένα μετάλλιο στις αποσκευές του.

Στην ημιτελική φάση των κατηγοριών τους προκρίθηκαν τα ελληνικά πληρώματα στην κωπηλασία. Τόσο στο διπλό σκιφ, όσο και στην τετράκωπο ελαφρών βαρών τα πληρώματα μας τερμάτισαν στην τρίτη θέση των προκριματικών σειρών τους. Το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα ήρθε από την Εθνική ομάδα πόλο που με μία μεγάλη ανατροπή επιβλήθηκε με 8-7 επί της Ιαπωνίας.

Αντίθετα, ο Βλάσης Μάρας έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό του μονόζυγου, ενώ αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των αγωνισμάτων τους στην κολύμβηση οι τέσσερις εκπρόσωποι μας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ελληνικών συμμετοχών της πρώτης ημέρας:

Ποδηλασία
Ποδηλασία Δρόμου - Αγώνας σε δημόσιο δρόμο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Γιάννης Ταμουρίδης

Παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του (κάταγμα κλείδας) ο Γιάννης Ταμουρίδης είχε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία στον αγώνα σε δημόσιο δρόμο όπου με χρόνο 6:30.05 τερμάτισε στην 51η θέση σε σύνολο 144 ποδηλατών.

Ενόργανη Γυμναστική
Προκριματικά (Α)

Ελληνικές συμμετοχές: Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε 15.833 βαθμούς στον προκριματικό των κρίκων και προκρίθηκε στον τελικό θέλοντας να κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίθετα, ο Βλάσης Μάρας λόγω ενός λάθος πήρε μόλις 14.200 βαθμούς και έμεινε εκτός συνέχειας στο μονόζυγο.

Κωπηλασία
Προκριματικά: Διπλό σκιφ (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφία Ασουμανάκη

 Η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη προκρίθηκαν απευθείας στα ημιτελικά τερματίζοντας στην τρίτη θέση της κούρσας τους με χρόνο 7:20.64. Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο ξεκίνησαν από την 1η διαδρομή της 3ης προκριματικής σειράς και εξασφάλισαν άμεσα την πρόκριση, χωρίς να χρειαστούν επαναληπτικό αγώνα, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, πίσω από τη 2η Αυστραλία και την 1η Νέα Ζηλανδία

Προκριματικά: Τετράκωπος ελαφρών βαρών (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Στέφανος Ντούσκος - Γιάννης Πέτρου - Σπύρος Γιάνναρος - Παναγιώτης Μαγδανής

Η τετράκωπος ελαφρών βαρών προκρίθηκε στα ημιτελικά αφού κατέλαβε την τρίτη θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 6:05.27. Μπροστά της τερμάτισαν τα πληρώματα από τη Δανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Πόλο
Προκριματικά (Α): Ελλάδα - Ιαπωνία 8-7

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αν και βρέθηκε να χάνει με 7-4 από τους Ιάπωνες με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο.

Ελλάδα - Ιαπωνία 8-7

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 0-4, 4-0

Ελλάδα: Βλαχόπουλος 3, Χρ. Αφρουδάκης 1, Φουντούλης 1, Ποντικέας 1, Κολόμβος 1, Μυλωνάκης 1

Ιαπωνία: Αράι 2, Τακέι 2, Οκάουα 2, Γιασούντα 1

Κολύμβηση
Προκριματικά: 100μ πεταλούδα (Γ)

Ελληνικές συμμετοχές: Άννα Ντουντουνάκη, Κριστέλ Βουρνά

Η Ντουντουνάκη κατετάγη 7η στην τέταρτη προκριματική σειρά με 58.27, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, με το οποίο βελτίωσε το 58.31 που είχε πετύχει η Κριστέλ Βουρνά στις 28/7/12, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Πάντως, η επίδοση αυτή δεν ήταν αρκετή για να πλασαριστεί η Ντουντουνάκη μεταξύ των 16 αθλητριών που πήραν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς, αφού κατετάγη 18η στον προκριματικό. Από την πλευρά της, η Βουρνά κατέλαβε την 7η θέση στην 6η προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 58.89 και κατετάγη 23η.

Προκριματικά: 400μ ελεύθερο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Δημήτρης Δημητρίου

Ο Δημήτρης Δημήτρίου πήρε την 6η θέση στην 3η προκριματική σειρά με χρόνο 3:54.98 και έμεινε εκτός τελικού, αφού περνούσαν μόνο οι πρώτοι οκτώ και κατετάγη 41ος.

Προκριματικά: 100μ πρόσθιο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Παναγιώτης Σαμιλίδης

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης κολύμπησε στην ίδια σειρά στην οποία ο Πίτι έκανε Παγκόσμιο ρεκόρ και ήταν έβδομος με χρόνο 1:00.35. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε συνολικά τον 19ο χρόνο και έμεινε εκτός συνέχειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code