ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νέα επεισόδια στο Euro, πολιτική παρέμβαση από τη Ρωσία

Μικροσυμπλοκές Ρώσων με Αγγλους, σαφώς μικρότερης έκτασης από τις συγκρούσεις του Σαββατοκύριακου και τουλάχιστον επτά συλλήψεις κατέγραψαν οι γαλλικές αρχές κατά τη χθεσινή μέρα στην πόλη Λιλ, ενόψει της δυνάμει εκρηκτικής συνύπαρξης των δύο «άτακτων» γκρουπ οπαδών που έχουν αμαυρώσει το Euro 2016.



Ρώσοι φέρονται να επιτέθηκαν σε ομάδα Αγγλων και Ουαλλών οπαδών που τραγουδούσαν μαζί «μισούμε τη Ρωσία» χθες το πρωί, μέχρι που τους χώρισαν αστυνομικοί με χρήση σπρέι πιπεριού, ενώ την προηγούμενη νύχτα είχαν γίνει συμπλοκές έξω από παμπ της πόλης της βορειοανατολικής Γαλλίας.

Η ανησυχία των γαλλικών αρχών για σήμερα εστιάζεται σε πιθανή «απόβαση» Βρετανών χούλιγκαν στην περιοχή, αφού 40 χιλιόμετρα από τη Λιλ παίζει η Αγγλία με την Ουαλλία στην πόλη Λανς. Πάντως, το μέτρο της ποτοαπαγόρευσης δεν φαίνεται να λειτούργησε, καθώς μπορούσε κανείς να βρει εύκολα μπίρα παντού στη Λιλ, σύμφωνα με τον ξένο Τύπο.

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι έχουν γίνει στόχος, με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να κάνει λόγο για προκλήσεις προς τους Ρώσους οπαδούς από άλλους (εννοώντας τους Αγγλους) με πράξεις όπως ποδοπάτηση της ρωσικής σημαίας, ενώ κλήθηκε στο υπουργείο ο Γάλλος πρέσβης στη Μόσχα για εξηγήσεις για την προχθεσινή («απαράδεκτη» κατά τον κ. Λαβρόφ) σύλληψη 40 Ρώσων φιλάθλων αδιακρίτως, ενώ επέβαιναν σε πούλμαν προς τη Λιλ.

Πάντως, η αυξημένη παρουσία Βρετανών αστυνομικών έχει ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια στη βορειοανατολική Γαλλία, όπως λένε Αγγλοι και άλλοι οπαδοί, με έναν Αγγλο να σχολιάζει ότι οι Βρετανοί αστυνομικοί δρουν προληπτικά, ενώ οι Γάλλοι συνάδελφοί τους αντιδρούν μετά την εκδήλωση επεισοδίων και με υπερβολικό τρόπο.

Η UEFA παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα των διοργανωτών με την τοποθέτηση προσωπικού ασφαλείας στα γήπεδα και υπέδειξε στους Γάλλους να αυξήσουν κατά 10-20% τον αριθμό υπαλλήλων ασφαλείας, αλλά και να τοποθετούνται καλύτερα στο γήπεδο, φροντίζοντας και για τον διαχωρισμό αντίπαλων οπαδών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code