ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αποκλεισμός με αναστολή για τη Ρωσία από το Euro 2016

Βαριά ήταν η καμπάνα της UEFA για τη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της στη Μασσαλία κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αγγλία, καθώς και πριν, αλλά και μετά από αυτόν.

Τι σημαίνει αυτό;
Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για πρώτη φορά στην ιστορία αποφάσισε να τιμωρήσει με «αποκλεισμό με αναστολή» κάποια εθνική ομάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ρωσία θα αγωνιστεί κανονικά στα παιχνίδια του Euro, όμως σε περίπτωση που προκληθεί το παραμικρό από πλευράς των Ρώσων οπαδών, τότε η ομοσπονδία τους θα τεθεί εκτός διοργάνωσης.

Πρόστιμο
Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Κι όλα αυτά για την ομάδα που σε δύο χρόνια θα φιλοξενήσει στην έδρα της το Μουντιάλ του 2018. Αντίθετα, η UEFA δεν τιμώρησε την Αγγλία, παρά το γεγονός πως και δικοί της οπαδοί πήραν μέρος στα επεισόδια.

Oι Ρώσοι κατηγορούνται για ρίψη βεγγαλικών, ρατσιστική συμπεριφορά και καταστροφές. Είναι πάντως σαφές ότι τουλάχιστον στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου προβλήματα δημιούργησαν και οι Άγγλοι οπαδοί οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους Άγγλους ουκ ολίγες φορές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code