ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τι είδαμε σήμερα στο Euro 18-6-2016 ;

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε σήμερα στο Euro της Γαλλίας .
Βέλγιο - Ιρλανδία 3-0

Η τελευταία νίκη του Βελγίου σε τελική φάση EURO είχε έρθει το 2000 (2-1 τη Σουηδία) και μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ιταλία, η πίεση ήταν μεγάλη για τους παίκτες του Βίλμοτς. Οι κόκκινοι διάβολοι έδειξαν διάθεση, όμως, τίποτα παραπάνω στο πρώτο μέρος με την Ιρλανδία και κυριάρχησαν στο δεύτερο, για να φτάσουν σε μεγάλη νίκη με 3-0 και να θέσουν τα θεμέλια πρόκρισης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Βέλγους να έχουν την πρωτοβουλία, όμως να μην κάνουν κίνηση χωρίς την μπάλα και να τα βρίσκουν σκούρα στο να ανοίξουν την άμυνα των Ιρλανδών. Οι παίκτες του Ο' Νιλ από την άλλη δεν έχασαν ούτε μία ευκαιρία της προκοπής, καθώς έδειχναν να ξεμένουν από ιδέες στο μισό της επίθεσης. Στο 21' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αζάρ από εξαιρετική θέση στην περιοχή, είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ράντολφ. Στο 42' ήρθε και η δεύτερη κλασική ευκαιρία του πρώτου μέρους ξανά για το Βέλγιο, όταν ο Χούλαχαν έσωσε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Άλντερβαϊρελντ, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Τα πάντα έγιναν στην επανάληψη. Μόλις στο 48' οι Βέλγοι έφυγαν στην αντεπίθεση, με τους Ιρλανδούς να διαμαρτύρονται για πέναλτι, ο Ντε Μπρόινε έδωσε την ασίστ και ο Λουκάκου με υπέροχο πλασέ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για το πρώτο γκολ των κόκκινων διαβόλων στα τελικά από εκείνο το ματς του 2000 και τον Μπενζά!

Οι παίκτες του Βίλμοτς έπαιζαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, οι Ιρλανδοί ανέβασαν στροφές, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν και στο 61' τελείωσαν τα πάντα. Ο Μουνιέ έβγαλε τη σέντρα, ο Βίτσελ ήρθε από πίσω και ολομόναχος έκανε με κεφαλιά το 2-0! Στο 70' ήρθε και η χαριστική βολή, όταν μετά από εκπληκτική κούρσα του Αζάρ, ο Λουκάκου βρέθηκε στην περιοχή, ο πρώτος του έδωσε μισό γκολ και δεν αστόχησε για το 3-0, για να γίνει ο πρώτος Βέλγος, που σκοράρει δύο φορές σε ένα ματς στο EURO και να γράψει ιστορία! Μέχρι το τέλος, οι καλύτερες ευκαιρίες χάθηκαν για τους κόκκινους διάβολους, που χρειάζονται έναν βαθμό στο τελευταίο ματς με την Σουηδία, ώστε να κατακτήσουν τη 2η θέση του ομίλου.

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μουνιέρ, Άλντερβαϊρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ντεμπελέ (57' Ναϊνγκολάν), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Καράσκο (84' Μέρτενς), Λουκάκου (82' Μπεντέκε)

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο' Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κλαρκ, Ο' Σι, Γουόρντ, Μπρέιντι, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (62' ΜακΛιν), Χέντρικ, Χούλαχαν (71' ΜακΓκίντι), Λονγκ (79' Κιν)


Ισλανδία-Ουγγαρία 1-1 






















Για 88 λεπτά βρισκόταν πολύ κοντά όχι απλά στη νίκη, αλλά είχε εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες να πετύχει ακόμα και το θαύμα της πρόκρισης. Ναι είχε προηγηθεί με ανύπαρκτο πέναλτι, αλλά η αλήθεια είναι πως η τύχη δεν φέρθηκε καθόλου καλά στην Ισλανδία. Και δεν φέρθηκε γιατί δύο λεπτά πριν το τέλος, ένα αυτογκόλ του Σίβαρσον έκανε το 1-1 και ουσιαστικά έδωσε την πρόκριση στην Ουγγαρία.

Οι Μαγυάροι μέχρι εκείνο το λεπτό είχαν την ανούσια κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους, όμως τελικά η τύχη τους χαμογέλασε με τον καλύτερο τρόπο και με την ισοφάριση πήραν εκτός εξαιρετικού απροόπτου το εισιτήριο για την επόμενη φάση το οποίο και πανηγύρισαν με την ψυχή τους. Και λέμε εκτός εξαιρετικού απροόπτου γιατί ακόμα και αν δεν καταφέρουν να είναι στις δύο πρώτες θέσεις, είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι μέσα στις 4 καλύτερες τρίτες.

Μόνο το πέναλτι στο πρώτο μέρος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος, το οποίο όπως και το δεύτερο ανήκε στην Ουγγαρία. Ανήκε αλλά χωρίς οι Μαγυάροι να μπορούν να κάνουν κάποια φάση μπροστά στην εστία του Χάλντορσον. Οι αμυντικοί της Ισλανδίας έκοβαν με σχετική άνεση τους αντιπάλους τους. Έτσι φτάσαμε στο 38' όταν έγινε η φάση του αγώνα. Ο Κίραλι έκανε κακή έξοδο και ο Κάνταρ μάρκαρε τον Γκούναρσον. Λέμε μάρκαρε γιατί δεν φάνηκε να τον ανατρέπει με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Σίγκουρντσον κάνοντας το 1-0.

Ατυχία ή θεία δίκη...

Στο δεύτερο η εικόνα του αγώνα ήταν ακόμα πιο άσχημη με την Ουγγαρία να είναι συνέχεια μπροστά και την Ισλανδία να κρατάει με χαρακτηριστική άνεση το μηδέν. Το κρατούσε μέχρι το 88' όταν Νίκολιτς έκανε το γύρισμα και ο Σίβαρσον με προβολή σκόραρε εναντίον της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Ακόμα και έτσι όμως οι Ισλανδοί θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά το σουτ του Γκούντγιονσεν έφυγε ελάχιστα άουτ με τους Ούγγρους να πανηγυρίζουν την εκτός εξαιρετικού απροόπτου πρόκριση στην επόμενη φάση και τους «μπλε» να μένουν αήττητοι για δεύτερο ματς.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σίβαρσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούναρσον (66' Χάλφρεντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (69' Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (84' Γκούντγιονσεν).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιούχας (84' Σάλαι), Κάντερ, Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Στίμπερ (67' Νίκολιτς), Τζούτζακ, Πρίσκιν (67' Μπέντε).

Πορτογαλία - Αυστρία 0-0






















Αν η UEFA δεν είχε αυξήσει τις ομάδες από 16 σε 24, Αυστρία-Ισλανδία-Ουγγαρία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρίσκονταν στη Γαλλία. Σε αυτόν τον όμιλο, λοιπόν, η Πορτογαλία κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό αφού έμεινε στο «Χ» και με τους Αυστριακούς, επιβεβαιώνοντας ότι έχει πρόβλημα στο γκολ. Και το έχει επειδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξελίσσεται σε μοιραίο της, χάνοντας ακόμη και πέναλτι αυτή τη φορά. Ετσι, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το γεγονός ότι πέρασε στην 1η θέση σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές με την εθνική ομάδα (128, ξεπέρασε τον Λουίς Φίγκο) αλλά και σε τελική φάση EURO (16, όσες και οι Λιλιάν Τιράμ και Εντβιν Φαν Ντερ Σαρ).

Το ματς άρχισε με την Αυστρία να απειλεί στο 3' με την κοντινή κεφαλιά του Χάρνικ που έφυγε άουτ. Αυτή, ουσιαστικά, ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που έγινε απειλητική η ομάδα του Μαρσέλ Κόλερ. Από εκεί και πέρα, απλά αμυνόταν, απέναντι σε μια Πορτογαλία που άλλαζε από 4-3-3 σε 4-4-2, έχοντας μπροστά τους Νάνι-Ρονάλντο-Κουαρέσμα. Αυτοί ήταν που έπρεπε να δώσουν την λύση και άλλαζαν συχνά θέσεις και πλευρές, με τον Νάνι να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 12', όταν νικήθηκε από το Αλμερ στο τετ α τετ.

Με τους Αυστριακούς να φωνάζουν «Μέσι, Μέσι», ο Κριστιάνο είχε την ευκαιρία να τους... τιμωρήσει στο 22' αλλά από κοντά πλάσαρε άουτ, σε μια φάση που ήταν η αρχή του «μαρτυρίου» του. Ο σούπερ σταρ των Πορτογάλων δεν ήταν σε καλή κατάσταση και δεν μπορούσε να βοηθήσει, την ίδια ώρα που η Αυστρία έπαιρνε βοήθεια και από το... δοκάρι, στην κεφαλιά του Νάνι στο 29'! Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε τον έλεγχο, είχε την μπάλα, είχε και τις φάσεις αλλά ο Αλμερ σταμάτησε την κεφαλιά του Ρονάλντο στο 35' και το σουτ στο 38', στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Στην επανάληψη η Αυστρία απείλησε και πάλι πρώτη, με το σουτ του Ιλζάνκερ που απέκρουσε ο Ρούι Πατρίσιο στο 46', για να πάρουν στη συνέχεια οι Ιβηρες και πάλι την μπάλα. Οι Πορτογάλοι μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο, πίεσαν αλλά ο Αλμερ σταματούσε κάθε προσπάθεια του Κριστιάνο, όπως το καλό σουτ στη γωνία στο 55' και την κεφαλιά -μετά το κόρνερ- στο επόμενο λεπτό. Ο Μαρσέλ Κόλερ έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο με την είσοδο του Σεπφ στη θέση του Αλάμπα στο 65' αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της ομάδας του.

Ο Σάντος απάντησε με την είσοδο του Ζοάο Μάριο (που τελικά δεν έκανε τίποτα) αντί του τραγικού Κουαρέσμα, με την Πορτογαλία να ψάχνει τον τρόπο για το γκολ που θα έδινε τη νίκη. Απαντες πίστεψαν ότι τον βρήκε στο 78', όταν ο Χίντερεγκερ πήρε αγκαλιά τον Κριστιάνο και ανάγκασε τον Ριτσόλι να πάει στο πέναλτι αλλά ο Ρονάλντο σημάδεψε το δοκάρι... Ετσι, καταδίκασε την ομάδα του σε δεύτερη ισοπαλία και πλέον -σε έναν όμιλο που έμοιαζε και είναι εύκολος- μετατράπηκε σε «τελικό» το ματς της 3ης αγωνιστικής με την Ουγγαρία!

* Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο EURO (20) και δεν έχει σκοράρει...

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Γκερέιρο, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Βιεϊρίνια, Μουτίνιο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες (83' Εντερ), Κουαρέσμα (71' Ζοάο Μάριο), Νάνι (89' Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο.

Αυστρία (Μαρσέλ Κόλερ): Αλμερ, Κλάιν, Χιντερέγκερ, Πρεντλ, Φουξ, Μπάουμγκαρντλινγκερ, Ιλζάνκερ (87' Βίμερ), Αλάμπα (65' Σεπφ), Χάρνικ, Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτσερ (85' Χίντερζεερ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code