ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τι είδαμε σήμερα στο Euro 15-6-2016 ;

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε σήμερα στο Euro της Γαλλίας .




Ρωσία - Σλοβακία 1-2


Μετά την ήττα της πρεμιέρας η Σλοβακία ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Οι αλλαγές του Κοζάκ, όμως, βοήθησαν πολύ την ομάδα του, που ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια και επιβλήθηκε με 2-1 της Ρωσίας, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη σε EURO, διατηρώντας παράλληλα ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στα νοκ άουτ. Οι Ρώσοι από την άλλη, άργησαν να ξυπνήσουν και ψάχνουν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική με την Ουαλία.
Το παιχνίδι στο ξεκίνημα δεν ήταν καλό, τα πράγματα ισορροπημένα και καμία από τις ομάδες δεν έδειξε διάθεση για ρίσκο. Ο Χάμσικ απείλησε στο 10' για την καλύτερη στιγμή, πριν «απαντήσει» ο Σμόλοβ, που είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ στο 28'. Οι παίκτες του Σλούτσκι δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή, το πιο «ελεύθερο» σύστημα των Σλοβάκων δούλευε ρολόι και στο 32' ήρθε το 1-0. Υπέροχη μπαλιά του Χάμσικ στον Βάις, που μπήκε στην περιοχή, άδειασε με προσποίηση δύο Ρώσους αμυντικούς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
Οι Ρώσοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αλλά με τη λήξη του ημίχρονο δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 45' ο Χάμσικ βρέθηκε στην περιοχή και με εκπληκτικό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ακινφέεβ για το 0-2! Ο Σλούτσκι άλλαξε τους δύο αμυντικούς του μέσους με το ξεκίνημα της επανάληψης, προσπαθώντας να δει βελτίωση στην ανάπτυξη, όμως μάταια.
Η επιθετική τριπλέτα δεν μπορούσε να δημιουργήσει, δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και μόνο όταν αποφάσισε ο Κοζάκ να γυρίσω πίσω την ομάδα του, κατάφεραν οι Ρώσοι να πιέσουν. Στο 54' ο Μακ είδε τον Ακινφέεβ να βγάζει δύσκολα, ενώ κάποια μακρινά σουτ των παικτών του Σλούτσκι δεν βρήκαν στόχο. Στο 72' ο Σβέντο πήρε τη θέση του Βάις και τότε άρχισε η πίεση. Ευκαιρίες, όμως, δεν είχαμε μέχρι το 80', όταν ο Γκλουσακόβ μείωσε στο σκορ.
Λάθος στην άμυνα της Σλοβακίας, υπέροχος συνδυασμός των Ρώσων, σέντρα του Σάτοβ και κεφαλιά του μέσου της Σπαρτάκ Μόσχας και 1-2! Ο Γκλουσακόβ με τον Σιρόκοβ, μάλιστα, έκαναν περισσότερα επιθετικά από τους Κοκόριν, Τζιούμπα και Σμόλοβ. Οι Ρώσοι πήραν τα πάνω τους, πίεσαν μέχρι το τέλος. Γκλουσακόβ (86') και Τζιούμπα (89') είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, όμως τίποτα δεν άλλαξε, με τους Σλοβάκους να φτάνουν στη μεγάλη νίκη.

Ρωσία (Λιονίν Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Σένικοβ, Ιγκνασέβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σμόλνινκοβ, Νοϊστέντερ (46' Γκλουσακόβ), Γκολοβίν (46' Μαμάεβ), Σάτοβ, Σμόλοβ, Κοκόριν (76' Σιρόκοβ), Τζιούμπα

Σλοβακία (Γιαν Κοζάκ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Τζούριτσα, Χούμποτσαν, Πετσόφσκι, Κούτσκα, Χάμσικ, Βάις (72' Σβέντο), Μακ (80' Ντούρις), Ντούντα (67' Νέμετς)

Ελβετία - Ρουμανία 1-1 


Ματς που ήταν κανονικά για πολλά γκολ έμεινε στο 1-1! Ρουμανία vs Ελβετίας στο Παρίσι με τους Βαλκάνιους να προηγούνται με πέναλτι του Στάνκου και να έχουν και δοκάρι και τους Ελβετούς να ισοφαρίζουν μετά από εκτέλεση κόρνερ και σουτάρα του Μεχμέντι αλλά να χάνουν ένα... σωρό φάσεις για γκολ. Και οι δύο ομάδες παρέμειναν στο κόλπο της πρόκρισης, μόνο που οι Ελβετοί με 4 πόντους έχουν περισσότερες πιθανότητες.
 
Πως ξεκίνησε η Ρουμανία
 
Ο σχηματισμός των Ρουμάνων: Ταταρουσάνου κίπερ, άκρα άμυνας με Σαπουνάρου και Ρατς και στόπερ οι Γκριγκόρε και Κίρικες. Κέντρο με Πιντίλι, Πρεπελίτα, επιτελικός ο Στάνκου, στα δύο... φτερά οι Κίπτσιου και Τόρζε και φορ ο Κεσέρου.
 
Οι 11 των Ελβετών
 
Για τους Ελβετούς πορτιέρο ο Ζόμερ. Τα δύο ακραία μπακ ο Ροντρίγκες και ο Λιχτσάινερ και κέντρο άμυνας με Σερ και Τζουρού. Αμυντικά χαφ οι Μπεχράμι και Γκ. Τσάκα, μπροστά τους ο Τζεμαϊλί, τα δύο εξτρέμ οι Σακίρι και Μεχμέντι και φορ ο Σεφέροβιτς.
 
Η Ελβετία τις φάσεις αλλά...
 
Στο α' μέρος το παιχνίδι είχε ρυθμό, αμείωτο ενδιαφέρον και αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες. Οι Ελβετοί είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες όμως οι Ρουμάνοι ήταν εκείνοι που είχαν την ουσία και το γκολ.
 
Στο 4' ένα σουτ του Σακίρι αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια. Στο 7' ο Σεφέροβιτς βγήκε σε θέση βολής αλλά ενώ απέφυγε εξαιρετικά τον Κίρικες σούταρε με το κακό του πόδι άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 16' έχασε τετ α τετ. Παρότι έβγαινε σχετικά εύκολα απέναντι στον Ταταρουσάνου στην τελική... χώλαινε.
 
Βλακώδης ενέργεια Λιχτσάινερ και πέναλτι για το 1-0
 
Στο 18ο λεπτό ο Λιχτσάινερ τράβηγε από την φανέλα παρατεταμένα τον Κίπτσιου και ο ρέφερι του ματς, ο Ρώσος Καράσεφ, έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Λίγο πριν υπήρξε και άλλο τράβηγμα μέσα στην περιοχή. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Στάνκου έκανε το 1-0 με εύστοχο χτύπημα.
 
Ελβετικές επιθετικές προσπάθειες στο... κενό και δοκάρι η Ρουμανία
 
Οι Ελβετοί βγήκαν ξανά στην αντεπίθεση προσπαθώντας να ισοφαρίσουν πριν την συμπλήρωση 45 λεπτών. Οι αλλαγές που είχε κάνει ο Ιορτανέσκου στην επίθεσή του σε σχέση με την πρεμιέρα τον βοήθησαν αισθητά ενώ τακτικά οι Ρουμάνοι πήγαν καλά.
 
Στο 24' ένα φάουλ του Σακίρι απομακρύνθηκε. Ο Κίπτσιου από την άλλη συνέχισε να δημιουργεί... ρήγματα και προβλήματα: σουτ στο 25' άουτ.
 
Στο 28' ο Σαπουνάρου είχε τελική στο δοκάρι. Στο 39' μία κεφαλιά του Τζεμαϊλί πέρασε έξω και ενώ το α' μέρος έκλεισε με το 1-0 υπέρ των Ρουμάνων παρά τις φάσεις και των δύο Εθνικών.
 
Πιο κοντά στο 2-0 παρά στο 1-1...
 
Οι Ελβετοί θέλησαν να αλλάξουν τα σε βάρος τους δεδομένα στο ξεκίνημα του β' μέρους ωστόσο απέτυχαν ξανά. Αντίθετα οι Ρουμάνοι με σουτ του Χόμπαν στο 48' και τραγικό διώξιμο του Τζουρού μετά από σέντρα στο 52' βρέθηκαν κοντά στο 2-0.
 
Σουτάρα Μεχμέντι για το 1-1!!!
 
Στο 56ο λεπτό οι Ρουμάνοι την... πάτησαν από στημένη φάση. Κόρνερ ο Ροντρίγκες, γύρισμα προς το πίσω, η μπάλα δεν βγήκε από την περιοχή και ο Μεχμέντι τιμώρησε τους Ρουμάνους αμυντικούς που αντί να πάνε πάνω του, του γύρισαν την πλάτη. Ο Μεχμέντι με μία σουτάρα ισοφάρισε τον αγώνα. Οι Ρουμάνοι ακολούθως έδειχναν ανήμποροι να διαχειριστούν σωστά τον αγώνα για να προηγηθούν ξανά. Στο 68' ο Εμπολό με κεφαλιά από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα έξω. Οι Ελβετοί πρέσαραν και στην συνέχεια για το 2-1. Και είχαν τις προϋποθέσεις να το πετύχουν. Οι Ρουμάνοι άλλαξαν το σχήμα τους σε 4-4-2 με Αντόνε και Κέσερου στην κορυφή.

Γαλλία - Αλβανία 2-0






















Για δεύτερο σερί ματς οι διοργανωτές τα βρήκαν σκούρα κόντρα σε αδύναμη αντίπαλο, όμως στα τελευταία λεπτά πανηγύρισαν έξαλλα. Οι ψυχωμένοι και άριστα στημένοι Αλβανοί λύγισαν λίγα λεπτά πριν πάρουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και η Γαλλία με δύο γκολ από το 90' και μετά έγινε η πρώτη που περνά στη φάση των νοκ-άουτ. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, σκόραρε ξανά ο Παγιέ με νέο υπέροχο γκολ.

Η Γαλλία μπήκε δυνατά και προσπάθησε με πίεση και ταχύτητα να πιάσει από τον λαιμό την Αλβανία όμως πέρα από κάποιες επαφές του Μαρσιάλ μέσα στην περιοχή που κόπηκαν δεν έκανε τη μεγάλη φάση. Οι φιλοξενούμενοι τα έδιναν όλα από την αρχή και με άριστη τακτική από τον Ιταλό προπονητή τους, Τζιάνι Ντε Μπιάζι, έκλειναν όλους τους χώρους και σιγά σιγά κέρδιζαν μονομαχίες. Μετά το 20λεπτο το ματς είχε άλλη εικόνα, με την Αλβανία να παίρνει μέτρα και θάρρος, να έχει κυκλοφορία και να δημιουργεί ακόμα και προβλήματα στην άμυνα των Τρικολόρ.

Στο 35', στην πιο περίτεχνη ενέργεια από παίκτη του Ντεσάν, ο Κομάν έκανε ντρίμπλα-ρουλέτα αλλά η σέντρα του δεν κατέληξε σε κάτι καλό και στο φινάλε του πρώτου μέρους η Αλβανία απείλησε δύο φορές. Με τον Ντεσάν να έχει σηκώσει τον Πογκμπά για ζέσταμα, ο Λενιάνι στο 39' δεν μπόρεσε να σουτάρει καλά από καλή θέση ύστερα από κόρνερ και στο 44' το φάουλ του Μεμουσάι πέρασε έξω.

Ο εκλέκτορας της Γαλλίας πέρασε στο ημίχρονο στο ματς τον Πογκμπά αντί του Μαρσιάλ και η ομάδα του μπήκε ξανά δυνατά. Στο 46' η κεφαλιά του Κομάν πέρασε έξω, όμως η Αλβανία άγγιξε το γκολ στο 52' όταν ύστερα από σέντρα από δεξιά ο Σανιά, πιεζόμενος από τον Μεμουσάι, βρήκε την μπάλα με την κοιλιά του και την έστειλε στο δοκάρι! Η Γαλλία συνέχισε να πιέζει και στο 54' μετά την καταπληκτική σέντρα του Παγιέτ με εξωτερικό φάλτσο ο Πογκμπά έπιασε το σουτ με τη μία μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Στο ματς πέρασε και ο Γκριζεμάν και από το 65' και μετά οι Τρικολόρ έπνιξαν στο δικό της μισό την Αλβανία η οποία φάνηκε να λυγίζει από την πίεση και δέχθηκε πολλές φάσεις. Στο 67' η κεφαλιά του Ζιρού πέρασε μόλις έξω μετά τη σέντρα του Κομάν και δύο λεπτά αργότερα ύστερα από εκείνη του Εβρά πήρε νέα κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπερίσα. Στο 79' το βολέ του Σανιά πέρασε έξω όπως και στο 81' η κεφαλιά του Κοσιελνί. Ολα έγιναν από το 90' και μετά όταν ο Ραμί έκανε καταπληκτική σέντρα από δεξιά και ο Γκριζεμάν με κεφαλιά λύτρωσε το Βελοντρόμ για το 1-0. Οι Αλβανοί κατέρρευσαν στα επόμενα λεπτά και ο Παγιέτ με ωραίο φαλτσαριστό τελείωμα μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 2-0.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Εβρά, Κοσιελνί, Ραμί, Καντέ, Ματουιντί, Παγιέτ, Κομάν (68' Γκριεζμάν), Μαρσιάλ (46' Πογκμπά), Ζιρού (77' Ζινιάκ).

Αλβανία (Τζιάνι Ντε Μπιάζι): Μπερίσα, Χισάι, Αγκόλι, Μαβράι, Αγιέτι (85' Βέσελι), Κουκέλι (74' Σάκα), Μεμουσάι, Αμπράσι, Λίλα (71' Ρόσι), Λενιάνι, Σαντικού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code