ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τι είδαμε σήμερα στο Euro 12-6-2016 ;

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε σήμερα στο Euro της Γαλλίας .

Τουρκία - Κροατία 0-1


Ιδανική αρχή στον όμιλο για τους Κροάτες, επικράτησαν 1-0 της Τουρκίας στέλνοντας παράλληλα μηνύματα πως είναι ικανοί για τη διαφορά! Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, με την ποιοτικότερη Χρβάτσκα να έχει τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς, να μετρά δυο δοκάρια, αλλά και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Η Τουρκία από την άλλη το πήγε από την αρχή στο physical, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα της όπλα, κυρίως στη δημιουργία, όπου ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Εγραψε ιστορία με τη γκολάρα του ο Μόντριτς.
Το ξεκίνημα του αγώνα αναμενόμενο, οι δυο ομάδες προσπάθησαν με τη δύναμη να επιβληθούν. Αρκετές μονομαχίες που ξεσήκωσαν το γήπεδο, αλλά καθόλου ρυθμός. Οι Κροάτες επιδίωξαν με το ποιοτικότερό τους κέντρο να δημιουργήσουν, οι Τούρκοι έβαλαν ταχύτητα, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Οι μάχες στο κέντρο και ο... μπαταρισμένος Τσόρλουκα ήταν τα αξιοσημείωτα στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, που δεν προσέφερε ούτε μια καλή στιγμή μπροστά στις δυο εστίες. Στο 38' ο Μάντζουκιτς είχε ένα ωραίο σουτ, με τον Μπαμπακάν να μπλοκάρει. Άλλωστε, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κροάτες με πλαγιοκοπήσεις και σέντρες προσπαθούσαν να βρουν τον φορ της Γιουβέντους και κάπως έτσι στο 41' ήρθε το γκολ. Σέντρα του Σρνα, ο Σελτσούκ έδιωξε πριν τον Μάντζουκιτς και ο Μόντριτς με σουτάρα διαμόρφωσε το 1-0. Ο μέσος της Ρεάλ έγινε ο πρώτος Κροάτης που σκοράρει σε δυο Euro, ενώ ήταν το πρώτο τέρμα εκτός περιοχής της ομάδας σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Ο Τερίμ προσπάθησε με την είσοδό του Σεν να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Η Κροατία είχε τον απόλυτο έλεγχο και έβαζε διαρκώς δύσκολα στους Τούρκους. Από το φάουλ του Ράκιτιτς, ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μπαμπακάν, ενώ στο 51' η Χρβάτσκα έφτασε μια ανάσα από το γκολ, ωστόσο η φαουλάρα του Σρνα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Κι όμως αντίδραση των Τούρκων δεν υπήρξε, αντίθετα, ο Σρνα στο 54' είδε τη μπάλα στο σουτ που έκανε να περνά μόλις άουτ. Ο Μόντριτς ήταν παντού, άνοιγε χώρους και η Κροατία είχε το πάνω χέρι! 
Μετά το 60', τους σταρ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα ακολούθησε σε απόδοση ο Πέρισιτς! Στο 67' έκανε ωραία σέντρα για τον Μπρόζοβιτς, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μάντζουκιτς ήταν αυτός που επιχείρησε, αλλά η κεφαλιά του Πέρισιτς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Η Τουρκία ήταν ανύπαρκτη, ενώ ο Μπαμπακάν έσωσε σε δυο περιπτώσεις σε προσπάθειες των Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς. Η ομάδα του Τερίμ στο τέλος πήγε να γυρίσει την κατάσταση, αλλά ο... ηρωικός Τσόρλουκα πρόλαβε τον Μπαλτά! Ετσι, οι Τούρκοι έχασαν και στην 7η πρεμιέρα τους σε μεγάλη διοργάνωση!

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπακάν, Γκιονιούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Ινάν, Οζιακούπ (46’ Σεν), Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Τουράν (65’ Γιλμάζ), Τοσούν (69’ Μορ). 

Κροατία (Άντε Κάτσιτς): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μόντριτς, Μπαντέλι, Ράκιτιτς (89’ Σίντενφελντ), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (87’ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς. 

Πολωνία - Β. Ιρλανδία 1-0


Θεωρούνταν και όχι άδικα ως το μεγάλο φαβορί της συγκεκριμένης αναμέτρησης, καθώς ναι μεν τα τελευταία χρόνια δεν έχει πετύχει και κάτι φοβερό σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε η Πολωνία είναι σαφώς μεγαλύτερη και κυρίως καλύτερη ομάδα από την Βόρεια Ιρλανδία.

Οι Πολωνοί ήταν καλύτεροι, το έδειξαν στο γήπεδο, έστω και όχι όσο θα ήθελαν, επικράτησαν με 1-0 με γκολ του έως εκείνη την στιγμή μοιραίου Μίλικ και ξεκίνησαν με νίκη το φετινό Euro στο άνοιγμα της... αυλαίας των αγώνων του τρίτου γύρου. 

Μόνο μια ομάδα στο γήπεδο

Και όμως μπορεί το 1-0 να έκανε κάποιους που δεν είδαν το ματς να σκέφτηκαν πως η Πολωνία κέρδισε δύσκολα, αλλά η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο, απέναντι σε μία ομάδα που θυμίζουμε πως είχε καταφέρει να βγει πρώτη στον όμιλό μας, η οποία δεν έκανε ούτε ένα σουτ σε όλο το πρώτο μέρος, ενώ τελείωσε το ματς με μόλις 2 τελικές και 1 κόρνερ. Βέβαια από την άλλη ούτε οι Πολωνοί έθελξαν με την απόδοσή τους, όμως ήταν συνεχώς μπροστά, είχε 18 προσπάθειες για γκολ, κέρδισαν 8 κόρνερ, έχασαν δυο-τρεις σημαντικές ευκαιρίες και στο τέλος πανηγύρισαν την μεγάλη νίκη.

Από μοιραίος, έγινε λυτρωτής

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος, στο οποίο ουσιαστικά είχαμε όλο το ματς. Οι Πολωνοί μπήκαν από το πρώτο λεπτό δυνατά και πίεσαν τους αντιπάλους τους χάνοντας την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Για την ακρίβεια τις ευκαιρίες τις έχανε ο Μίλικ, με τους Βορειοϊρλανδούς στο διάστημα αυτό να μην μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα.

Ο παίκτης ωστόσο που στο πρώτο μέρος ήταν ο μοιραίος για τους «ερυθρόλευκους», έγινε λυτρωτής στο 51'. Στο λεπτό εκείνο πήρε την ωραία πάσα από τον Μπλαζικόφσκι και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-0, γράφοντας και ιστορία καθώς έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει για την Πολωνία σε τελικά Euro.

Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του αγώνα οι «πράσινοι» προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να απειλήσουν, με την Πολωνία να φτάνει με άνεση στη νίκη και την κατάκτηση των τριών πολύτιμων για την συνέχεια βαθμών.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Ματσίνσκι (78' Γιοντλόβιετς), Κριχόβιακ, Μπλαστσικόβσκι (89' Γκροσίτσκι), Καπούστκα (88' Πέσκο), Μίλικ, Λεβαντόβσκι.

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΜακΓκόβερν, ΜακΛόχλιν, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, ΜακΌλεϊ, Νόργουντ, Μπερντ (76' Γουόρντ), Στίβεν Ντέιβις, ΜακΝερ (46' Ντάλας), Σέιν Φέργκιουσον (66' Ουάσινγκτον), Λάφερτι.

Γερμανία - Ουκρανία 2-0


Με κορυφαίο τον Νόιερ και σκόρερς τους Μουστάφι (19') και Σβάινσταϊγκερ (90+2') η Γερμανία επιβλήθηκε με 2-0 της αξιόμαχης Ουκρανίας και ξεκίνησε με το δεξί.
Τα προβλήματα στην άμυνα ήταν γνωστά για την παγκόσμια πρωταθλήτρια. Όταν, όμως, έχεις στο τέρμα τον Νόιερ δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Ο Μουστάφι πέτυχε το πρώτο του γκολ, ο Σβάινσταϊγκερ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει, μπαίνοντας ως αλλαγή, σε EURO μετά τον Μπίρχοφ το 1996 και η Γερμανία ξεκίνησε με το δεξί, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 της αξιόμαχης Ουκρανίας, που έχασε κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code