ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τι είδαμε σήμερα στο Euro 11-6-2016 ;

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε σήμερα στο Euro της Γαλλίας . 















Αλβανία - Ελβετία 0-1


Στο ιστορικότερο ποδοσφαιρικό της ραντεβού η Αλβανία δεν φάνηκε συνεπής, αφού ηττήθηκε 1-0 από την Ελβετία! Οι Αετοί το πάλεψαν, αλλά μια τραγική έξοδος του Μπερίσα και μια κόκκινη του Τσάνα τους έκοψαν το δρόμο για κάτι περισσότερο! Στην... αδελφική μάχη των Τσάκα, νικητής ήταν ο Γκράνιτ, με την Ελβετία να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα Euro! Mοιραίος ο Σεφέροβιτς που έχασε τρία τετ α τετ, αλλά και ο Γκάσι με την τεράστια ευκαιρία του στο 87'!

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελβετία, πήρε τον έλεγχο και πίεσε από τα άκρα τους Αλβανούς που φάνηκαν μουδιασμένοι στην πρώτη τους συμμετοχή σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ετσι, μόλις στο 5ο λεπτό οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ, όταν από κόρνερ, ο Μπερίσα έκανε τραγική έξοδο και ο Σαρ με κεφαλιά πέτυχε το 1-0! Η Ελβετία ήταν καλύτερη, ο Σάκα ο κινητήριος μοχλός, αλλά ο Σεφέροβιτς αποδείχθηκε μοιραίος χάνοντας στο 15' μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Η Αλβανία ανέβασε ρυθμό μετά το 25λεπτο και στο 26' είχε την πρώτη της καλή φάση, αλλά το σουτ του Τσάκα κατέληξε άουτ.

Οι Αετοί στο 31' βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, ο Χισάι με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τον Σαντίκου σε θέση βολής, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Ζόμερ! Τα χαμόγελα των Αλβανών πάγωσαν στο 37' με τον Τσάνα, να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη και να αποβάλλεται! Βέβαια, η τύχη ήταν στο πλευρό της, αφού στην εξέλιξη της φάσης, η εκτέλεση του Τζεμαϊλί βρήκε το δοκάρι! Η Ελβετία πίεσε ασφυκτικά, αλλά ο Μπερίσα έσωσε στο 43' στο τετ α τετ με τον Σεφέροβιτς.

Με κεκτημένη ταχύτητα στην επανάληψη η Ελβετία, αλλά ο Μπερίσα έδειξε πως η φάση του γκολ ήταν μόνο μια κακή παρένθεση. Στο 53' με νέα μεγάλη επέμβαση απέναντι στον Σεφέροβιτς κράτησε την ομάδα του στο κόλπο. Ο Γκράνιτ Τσάκα ήταν εντυπωσιακός, τα έκανε όλα... τέλεια στο ματς κα βοηθούσε την Ελβετία να κυριαρχεί!
Στον αντίποδα, ο Ντε Μπιάζι πέρασε τον Κάτσε στο 63' με τον μέσο του ΠΑΟΚ στην πρώτη του επαφή να δέχεται την κίτρινη κάρτα. Ο Σεφέροβιτς ήταν ο μοιραίος για την Ελβετία, αφού στο 66' νικήθηκε ξανά από τον Μπερίσα.

Οσο η Ελβετία δεν σφράγιζε τη νίκη, τόσο οι Αλβανοί το πάλευαν και μετά το 75' άρχισαν να παίρνουν χώρο στο γήπεδο και να γίνονται πιο απειλητικοί! Μάλιστα, στο 80' ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Λενιάνι βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Λιχστάινερ! Στο 87' έγινε η φάση του ματς, όταν ο Γκάσι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ζόμερ με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν!
Αλβανία (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Ίσαϊ, Τσάνα, Μαβράϊ, Αγκόλι, Κουκέλι, Αμπράσι, Ταουλάντ Τσάκα (62' Κάτσε), Ρόσι (74' Τσικαλέσι), Λενιάνι, Σαντίκου (82' Γκάσι)

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Γκρανίτ Τσάκα, Τζεμαϊλί (76' Φράι), Σακίρι (88' Φερνάντες), Μεχμέντι (62' Εμπολό), Σεφέροβιτς.

Ουαλία – Σλοβακία 2-1























Μία φορά κι έναν καιρό είχαν βρεθεί σε Μουντιάλ. Ηταν το μακρινό 1958. Από τότε δεν έπαιξαν ξανά σε μεγάλη διοργάνωση. Ωσπου ταξίδεψαν στη Γαλλία. Και η πρώτη τους φορά σε EURO ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο. Οι Δράκοι κατάφεραν να κάνουν ντεμπούτο με νίκη, επικρατώντας 2-1 της Σλοβακίας και απέκτησαν καλή αφετηρία, για να ονειρεύονται πρόκριση από τον 2ο όμιλο.
Το παιχνίδι σε κάποιες στιγμές είχε καλό ρυθμό και ειδικά στο ξεκίνημα και στο φινάλε του. Ενδιάμεσα, οι Ουαλοί προσπαθούσαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και οι Σλοβάκοι δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν την κατοχή και τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις που είχαν. Οι δεύτεροι ήταν πάντως εκείνοι που θα μπορούσαν να προηγηθούν. Ωστόσο, ενώ ο Χάμσικ έριξε κάτω δύο αντιπάλους με προσποίηση και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, είδε τον Ντέιβις να εμφανίζεται από το πουθενά και να σώζει στη γραμμή.Στο 10' ο Μπέιλ έστησε τη μπάλα για να εκτελέσει φάουλ και αυτό κατέληξε στα δίχτυα, έπειτα και από την λάθος εκτίμηση του Κόζατσικ. Στο 32' θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι στη χαζομάρα του Σκρτελ να πάει με τον αγκώνα στον λαιμό του Τζόναθαν Γουίλιαμς. Μέχρι το 55' δεν υπήρξε άλλη καλή φάση. Τότε μπήκε στο πλάνο ο Μακ που μέχρι τότε δεν έκανε τίποτα και αφού πήρε την διαγώνια κίνηση, σούταρε ψηλά. Δύο λεπτά αργότερα απάντησε με κεφαλιά ο Μπέιλ, με τον Κόζατσικ να την βγάζει με υπερένταση.
Στο 60' όμως ο Μακ τράβηξε υπέροχα τους αμυντικούς και έκανε την κίνηση και την ασίστ. Ο Ντούντα που είχε μπει στο ματς 51 δευτερόλεπτα νωρίτερα (το τέταρτο ταχύτερο γκολ από αλλαγή), πλάσαρε με το αριστερό και ισοφάρισε. Στο 73' ο Ράμσεϊ ολομόναχος έκανε κάκιστη κεφαλιά και στο 81΄ήρθε το γκολ της νίκης, το οποίο χρειάστηκε μπόλικη τύχη για να μπει. Ο Ράμσεϊ παραπάτησε, αλλά έβγαλε την πάσα και ο Ρόμπσον-Κανού (επίσης αλλαγή) δεν το έπιασε γεμάτο, μα το έστειλε αδύναμο κάτω από τα πόδια του Ντούριτσα για το 2-1. Ηταν το πρώτο τέρμα για την Εθνική, που δεν το βάζει ο Μπέιλ ή ο Ράμσεϊ έπειτα από τον Οκτώβριο του 2014!

Ουαλία (Κρις Κόλεμαν): Γουόρντ, Γκάντερ, Ντέιβις, Τέιλορ, Τσέστερ, Α. Γουίλιαμς, Αλεν, Ράμσεϊ (88' Ρίτσαρντς), Μπέιλι, Εντουαρντς (68' Λέντλι), Τζ. Γουίλιαμς (71' Ρόμπσον Κανού)

Σλοβακία (Γιαν Κόζακ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Χροσόβσκι (60' Ντούντα), Ντούριτσα, Βάις (83' Στοχ), Σβέντο, Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ, Ντούρις (59' Νέμετς).

Αγγλία - Ρωσία 1-1























Αν και τελικά βρήκε το γκολ στο 73' με το φάουλ του Ερικ Ντάιερ, η Αγγλία δεν κατάφερε να προστατεύσει το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις δέχθηκε την ισοφάριση από την Ρωσία και για 9ο εναρκτήριο παιχνίδι στη διοργάνωση δεν πήρε νίκη. Ο Ρόι Χόντγκσον, έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 87' και δεν έβαλε ποτέ τον Βάρντι, ενώ πολύ καλός ήταν σαν κεντρικός μέσος/playmaker ο Ρούνεϊ. Παρά τις απουσίες και την αποδυναμωμένη ομάδα, οι Ρώσοι άντεξαν στο πρώτο καλό κομμάτι των Τριών Λιονταριών και η τύχη τους χαμογέλασε στο τέλος όταν βγήκαν όλοι μπροστά για την ισοφάριση. Στον όμιλο πλέον πρωτοπόρος είναι η Ουαλία, που νίκησε νωρίτερα την Σλοβακία.

Πολύ δυνατά και με ενθουσιασμό μπήκαν στο ματς οι Αγγλοι και αφού ο Ντέλε Αλι απείλησε (3'), ο Λαλάνα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 7' ύστερα από προσπάθεια και πάσα του Γουόκερ έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ακιφέεβ απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα, τα Τρία Λιοντάρια είχαν καλή στιγμή με την κεφαλιά του Ντέλε Αλι να περνά έξω και στο 22' ο Γουόκερ έκανε ξανά καλή δουλειά από δεξιά και έδωσε πάλι στον Λαλάνα που αυτή τη φορά δεν βρήκε το κάδρο της ρώσικης εστίας.

Στο 17' είχε την πρώτη της φάσης η ομάδα του Σλούτσκι με την κεφαλιά του Ιγκνάσεβιτς που πήγε στον Χαρτ και στο 24' ο Στέρλινγκ θα μπορούσε να έχει κάνει τη ζημιά αλλά καθυστέρησε και τον έκοψε ο Σμόλινκοβ. Οσο η ώρα περνούσε, η Ρωσία παρότι δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα δεν δεχόταν τόσο μεγάλη πίεση, με τον Ρούνεϊ να έχει την επόμενη φάση στο 35' με βολέ το οποίο σταμάτησε με γροθιές ο Ακιφέεβ. Με την Αγγλία να πιέζει αλλά να μην μπορεί να μετατρέψει την υπεροχή σε γκολ έφυγε το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος πήγε να ξεκινήσει ανάποδα, όμως μετά τα πρώτα 5 καλά λεπτά των Ρώσων, οι Αγγλοι αποκατέστησαν γρήγορα την τάξη. Στο 53' ο Στέρλινγκ με το κοντρόλ κατέστρεψε την ευκαιρία του και στο 55' το φάουλ του Ρούνεϊ πέρασε έξω και στο 59' ο Ντάιερ προσπάθησε να βάλει αυτογκόλ με σκαστή κεφαλιά αλλά ο Χαρτ τον γλίτωσε. Οι Ρώσοι βγήκαν στην κόντρα στο 63' και το τεχνικό σουτ του Σμόλοβ πέρασε μόλις έξω για να έχουν δοκάρι τα Τρία Λιοντάρια στο 71' με το σουτ του Ρούνεϊ μέσα από την περιοχή το οποίο πρώτα απέκρουσε ο Ακινφέεβ.

Ο Ρώσος keeper δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο δύο λεπτά αργότερα, όταν ο φάουλ του Ντάιερ πήγε στα δίχτυα του για το 1-0. Η Αγγλία στη συνέχεια φάνηκε να ελέγχει το ματς και έδειχνε ότι μπορεί να βρει χώρους για δεύτερο γκολ, όμως εκείνη που σκόραρε ήταν η Ρωσία. Στο 92' ο Σένικοβ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο προωθημένος, Βασίλι Μπερεζούτσκι, πήρε την κεφαλιά και έστειλε μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

Αγγλία (Ρόι Χόντγκσον): Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Αλι, Ρούνεϊ (78' Γουίλσιρ), Λαλάνα, Στέρλινγκ (87' Μίλνερ), Κέιν.

Ρωσία (Λίονιντ Σλούτσκι): Ακιφέεβ, Σμόλινκοβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Σενίκοβ, Νοϊστέντερ (80' Γκλουσακόβ), Γκολοβίν (77' Σιρόκοβ), Κοκόριν, Σάτοβ, Σμόλοβ (85' Μαμάεβ), Τζιούμπα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code