ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τεράστια πρόκριση στους προημιτελικούς η Ουαλία

Το αυτογκόλ του ΜακΚόλεϊ στο 75΄ έστειλε την Ουαλία στους προημιτελικούς του EURO 2016 και την Βόρεια Ιρλανδία στο... σπίτι της.


Το... θαύμα για την ομάδα του Κρις Κόουλμαν στα γήπεδα της Γαλλίας συνεχίζεται. Η «πρωτάρα» στη διοργάνωση, Ουαλία, μετά την πρόκριση στην φάση των «16» απέδειξε ότι είναι «πεινασμένη» για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για την τετράδα του τουρνουά, μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση στην οκτάδα εις βάρος των «σκληροτράχηλων», Βορειοϊρλανδών.
Η προ ημερών δήλωση του Γκάρεθ Μπέιλ «ήρθαμε εδώ για να φτάσουμε μέχρι το τέλος» μπορεί να πέρασε στα... ψιλά, ωστόσο, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και οι συμπαίκτες του φαίνεται ότι το πιστεύουν και το απέδειξαν με την εμφάνισή τους στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού. Μπορεί να μην ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο από τους αντιπάλους τους, παρ΄ όλα αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί και κατάφεραν έστω με το αυτογκόλ του ΜακΚόλεϊ να σκοράρουν και να πανηγυρίσουν την τεράστια πρόκριση στους «8».
Πολύ κακό ποιοτικά ήταν το πρώτο 45λεπτο, με μία μόνο αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και τιο θεριό τον Γιάννη», καθώς καμία από τις Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει κι έδωσαν περισσότερο βάρος στο πως θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.
Στο κομμάτι αυτό πέτυχαν το στόχο τους, καθώς εάν εξαιρέσει κανείς τη σπουδαία επέμβαση του Χένεσι στο σουτ του Ντάλας στο 10΄ , οι γκολκίπερ των ομάδων είχαν ένα πάρα πολύ άνετο 45λεπτο. Η ομάδα του Μάικλ Ο΄Νιλ μπήκε και πάλι καλύτερα στην επανάληψη, ωστόσο, η Ουαλία ήταν εκείνη που πλησίασε κοντά στο γκολ στο 52΄ με την κεφαλιά του Βόουκς από τη σέντρα του Ράμσεϊ να περνάει λίγο άουτ.
Ο Μπέιλ απείλησε στο 58΄ με το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε και που απόκρουσε πολύ δύσκολα ο ΜακΓκόβερν σε κόρνερ κι ενώ η ομάδα του δε μπορούσε να απειλήσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Βορειοϊρλανδών, στο 75΄ από τη χαμηλή σέντρα που έβγαλε ο ΜακΚόλεϊ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.
Το 1-0 για την Ουαλία έμεινε μέχρι το τέλος, παρά την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του Μάικλ Ο'Νιλ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να γίνονται ένα κουβάρι στο τέλος πανηγυρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στους προημιτελικούς.
Αντίπαλος των Ουαλών στους «8» θα είναι ο νικητής του αγώνα, Ουγγαρία-Βέλγιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code