ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Με στοιχεία ΝΒΑ η εθνική μπάσκετ

Η πάγια διάθεση αποτελεσματικής άμυνας σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην επιθετική τακτική έδωσαν θετικά δείγματα στο πρώτο φιλικό αγώνα της εθνικής ομάδας μπάσκετ, κόντρα στην Τουρκία (78-52), ενόψει της συμμετοχής της στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο.
Ενώπιον πέντε χιλιάδων θεατών στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, η Εθνική, παρά τη δεκαήμερη προετοιμασία της, τις απουσίες των Σλούκα και Περπέρογλου και την πρόσφατη ενσωμάτωση των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μπουρούση, είχε τον έλεγχο του ρυθμού και στα τέσσερα δεκάλεπτα, ενώ βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιογένεια.

H Εθνική έπαιξε «απαγορευτική» άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και δέχθηκε μόλις επτά πόντους και ενώ στην επίθεση σκόραρε 18. Οι διεθνείς είχαν ενέργεια στα αμυντικά καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να περιοριστούν επιθετικά, σε σουτ από την περιφέρεια. Το φιλικό παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Κατσικάρης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες για τη διεκδίκηση μίας θέσης στην τελική 12άδα και άφησε στον πάγκο τούς τέσσερις «αναντικατάστατους»: Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κουφό, Μπουρούση, Καλάθη.

Συμπερασματικά, η Εθνική διαθέτει δεδομένη δύναμη «πυρός» από τους ΝΒΑερς, Αντετοκούνμπο και Κουφό, οι οποίοι πέτυχαν τους 25 από τους 42 πόντους του πρώτου ημιχρόνου. Ειδικότερα το «ελάφι» του Μιλγουόκι είναι... ασυγκράτητο. Παίζει με χαρακτηριστική άνεση από τη θέση του σέντερ έως τη θέση του σούτινγκ γκαρντ, αλλά δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να μπερδέψει τους ρόλους των συμπαικτών του. Η ελληνική ομάδα μπορεί να παίξει με τα προσόντα συγκεκριμένων παικτών, ενώ στην επίθεση εναντίον οργανωμένης άμυνας το ζητούμενο είναι η συνεχής και γρήγορη κίνηση.

ΕΛΛΑΔΑ: Αθηναίου 3 (1), Μπουρούσης 6 (2), Καλάθης 8, Καββαδάς, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 8 (1), Παπαπέτρου 15 (1), Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Γ. Αντετοκούνμπο 13, Κουφός 17, Θ. Αντετοκούνμπο 4.
ΤOYΡΚΙΑ: Αρσλάν 1, Ασίκ 4, Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6 (2), Οσμάν 12, Χερσέκ, Ερντέν 15, Μαχμούτογλου 3 (1), Σαβάς 2, Γκεγίκ 3 (1), Ντίξον 5 (1), Μπατούκ, Κορκμάζ 1, Μουτάφ, Σιπάχι.

Νέος πρόεδρος στον ΕΣΑΚΕ

Η κάλπη του ΕΣΑΚΕ για την προεδρία της Λίγκας του μπάσκετ επιφύλαξε ανατροπή των δεδομένων και ο Μιχάλης Μελής που προέρχεται από τον Κολοσσό Ρόδου ήταν ο νικητής των εκλογών, με ψήφους 9-6, έναντι του απερχόμενου προέδρου, Γιώργου Χαλβατζάκη. Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ για τα δύο επόμενα χρόνια, είχε τη στήριξη της EOK, καθώς και του «μπλοκ» που σχημάτισαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Χαλβατζάκης είχε τη στήριξη του υφυπουργείου Αθλητισμού και του Ολυμπιακού. Στη διαδικασία υπήρξε ένταση, λόγω της αμφισβήτησης του Χαλβατζάκη για το δικαίωμα ψήφου του εκπροσώπου της Α2 κατηγορίας, Χρήστου Ζούπα. Με ψήφους 5 υπέρ, 4 κατά και 5 λευκά επετράπη δικαίωμα ψήφου. Ο 43χρονος Μιχάλης Μελής που διετέλεσε παίκτης και έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρόδο, δήλωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στο χορηγικό πρόγραμμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code