ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Κουαρέσμα έστειλε την Πορτογαλία στους «8»

Με γκολ του Ρικάρντο Κουαρέσμα στο 117΄ της παράτασης η Πορτογαλία νίκησε 1-0 την Κροατία και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του EURO 2016.


Τυχερή στάθηκε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, καθώς οι Κροάτες ήταν αυτοί που έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες στο έξτρα ημίωρο (δύο με το Βίντα) με κορυφαία το δοκάρι του Πέρισιτς στο 116΄ και στην αντεπίθεση που έβγαλαν κατάφεραν να πετύχουν το «χρυσό» γκολ με τον Κουαρέσμα (είχε συμβολή και ο Ρονάλντο) και να προκριθούν στην οκτάδα του τουρνουά, όπου τους περιμένει η Πολωνία.
Η ποιότητα που αναμφισβήτητα διαθέτουν, Πορτογαλία και Κροατία, δε βγήκε από καμία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του Bolladert-Delelis της Λανς στο πρώτο 45λεπτο. Διάστημα που -παραδόξως- σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους, οι δύο μονομάχοι δεν έβγαλαν ούτε μία «καθαρή» ευκαιρία μπροστά στις εστίες των Σούμπασιτς και Πατρίσιο.
Οι Κροάτες είχαν την περισσότερη ώρα κατοχή μπάλας (60%-40%) στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο, όλες οι επιθέσεις που επιχείρησαν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και ο Μάντζουκιτς εξελίχθηκε σε... θεατή του αγώνα. Κάτι ανάλογο ίσχυσε και για τους Πορτογάλους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν φάνηκε καθόλου, όπως και ο Νάνι με συνέπεια η ομάδα του Φερνάντο Σάντος να περιοριστεί σε κάποιες όμορφες εναλλαγές της μπάλας στη μεσαία γραμμή, αλλά από κει και πέρα τίποτα το αξιόλογο.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν... καρμπόν του πρώτου. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο τα νώτα τους, απέφευγαν τις περιττές ενέργειες και δεν έδειξαν σε καμία στιγμή ότι ήθελαν να ρισκάρουν επιθετικά. Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, στην επανάληψη σημειώθηκαν δύο φάσεις, η πρώτη στο 50΄ με την κεφαλιά του Βίντα από καλή θέση που έφυγε άουτ και στο 55΄, ο Νάνι μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε καθαρά από τον Στρίνιτς χωρίς να δοθεί πέναλτι από τον Καρμπάγιο. Άλλη αξιόλογη φάση δεν υπήρξε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Το έξτρα ημίωρο «αποζημίωσε» στο μέγιστο βαθμό τους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο και αυτούς που το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Η Κροατία ήταν αυτή που έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί αρχικά με την κεφαλιά του Βίντα που πέρασε άουτ κι εν συνεχεία, στο 116΄ με την κεφαλιά του Πέρισιτς να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Πατρίσιο.
Στην αντεπίθεση των Πορτογάλων από τη μπαλιά του Σάντσες, ο Νάνι τροφοδότησε τον Ρονάλντο ο οποίος έπιασε το σουτ από κοντά ο Σούμπατιτς απόκρουσε ενστικτωδώς και στο... ριμπάουντ ο Κουαρέσμα σε άδεια εστία έστειλε τους Ίβηρες στην οκτάδα. Εκεί όπου θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τετράδα κόντρα στην Πολωνία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code