ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

«ΚΟΚΚΙΝΟ» ΣΤΟ ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ!


Η χρήση του σπρέι από τους διαιτητές στο γερμανικό πρωτάθλημα κόπηκε για λόγους προστασίας της υγείας. Η «Ενωση Τεχνικού Ελέγχου», αρμόδια για την έγκριση όλων των προϊόντων (από αυτοκίνητα ως... σπρέι) σε γερμανικό έδαφος, άναψε κόκκινο φως στο σπρέι που χρησιμοποιήθηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο και επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα στην Μπουντεσλίγκα στις 18 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής αυτής.

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι απλά στη Γερμανία αλλά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση με την υπάρχουσα σύστασή του» αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση της «ΕΤΕ», που προέβη σε έλεγχο του σπρέι για εννέα μέρες και εντόπισε σε αυτό υψηλή ποσότητα ορμονικά ενεργών ουσιών αλλά και έλλειψη της σχετικής απαραίτητης σήμανσης που φέρει κάθε εύφλεκτο προϊόν.

Στο προφανές ερώτημα γιατί οι Αγγλοι, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί είπαν ναι για την είσοδο στην ποδοσφαιρική ζωή τους του «9-15 fair play limit», η απάντηση που δόθηκε ήταν «διότι όπου δεν υπάρχει ενάγων, δεν υπάρχει και κατηγορία», ενώ δημιουργείται πλέον και νομικό θέμα για τα παιχνίδια των γερμανικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η UEFA χρησιμοποιεί το σπρέι στις αναμετρήσεις αυτών, αλλά το γερμανικό κράτος απαγορεύει (επισήμως πλέον) τη χρήση του στο έδαφός του και επιβάλει πρόστιμα αλλά και πειθαρχικές διαδικασίες για όποιον το χρησιμοποιήσει.

Καταλαβαίνετε βέβαια, μεγάλα παιδιά είμαστε, πως ασφαλώς και δεν υπάρχει κάποιο αδιέξοδο και ενδεχομένως (επίσης μεγάλα παιδιά είμαστε) η σχετική απόφαση να έχει να κάνει απλά και με την ανάθεση της προμήθειας των σπρέι από άλλη εταιρεία.

Η γερμανική λίγκα δεν μπορεί να προμηθεύεται τα σπρέι από την αργεντίνικη εταιρεία παραγωγής και θα στραφεί σε ευρωπαϊκές εταιρίες ώστε να βρει προϊόν που θα ικανοποιεί την «ΕΤΕ» και τις προδιαγραφές της. Τόσο απλά. Το αν θα βρεθεί λύση και με την UEFA είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει με τη συνεννόηση που θα υπάρξει ανάμεσα στη γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και την ευρωπαϊκή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code