ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σερβία - Ελλάδα 90-72

Αποκλεισμός. Η Εθνική ηττήθηκε μία και μόνο φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, αλλά έμεινε προημιτελικής φάσης, χάνοντας 90-72 από την καλά διαβασμένη Σερβία.



H εξέλιξη του αγώνα

Το μεγάλο πρόβλημα κατά το πρώτο ημίχρονο ήταν αμυντικό. Η Σερβία δεν εξέπληξε κανέναν μ' αυτά που έκανε, αλλά τα έκανε καλά. Διάβαζε την άμυνα της Εθνικής, χτυπούσε τις αλλαγές και έβαζε τα σουτ, κυρίως από μέση απόσταση. Ο Κάλινιτς έκανε ζημιά, όπως και ο θηριώδης Ραντούλιτσα όποτε έπαιρνε την μπάλα μέσα στη ρακέτα.

Παρόλα αυτά, η Εθνική, που δεν μπόρεσε να τρέξει όσο θα ήθελε, δεν έχασε καμία στιγμή την επαφή της με το σκορ. Στο 10-15 απάντησε με σερί 5-0 και τα καλάθια του Πρίντεζη για το 15-15, από το 24-28, επέστρεψε στο 28-28. Τα δύο φάουλ που φορτώθηκε νωρίς ο Καλάθης ήταν ένας μπελάς για τον Κατσικάρη, ο Μάντζαρης όμως όταν μπήκε, έκανε μια χαρά δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Η Ελλάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 19' με τρίποντο του Ζήση (42-41), αλλά στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου οι κακές αμυντικές επιλογές των Ελλήνων οδήγησαν στο 42-46.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Σερβία δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή το γρήγορο τέμπο και με τους Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα να σκοράρουν από κοντά δημιούργησε για πρώτη φορά διαφορά επτά πόντων (52-59 στο 26'). Λίγο πριν η Ελλάδα είχε φτάσει στο 50-50 με τον Καλάθη, ήταν όμως φανερό ότι σκόραρε δύσκολα και μετά από μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε μία προετοιμασμένη και στημένη άμυνα. Η Σερβία συνέχισε να κυριαρχεί και στο 19' δημιούργησε χάντικαπ 11 πόντων με βολές του Κρστιτς. Η Εθνική βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Οι επιθετικές λύσεις που έψαχνε ο Φώτης Κατσικάρης δεν εμφανίζονταν στον ορίζοντα και ο χρόνος τελείωνε. Στο 34' οι Σέρβοι ήταν μπροστά με 14 πόντους (60-74) παίζοντας πιο ώριμα, πιο έξυπνα, πιο αποτελεσματικά από την Εθνική. Κάπου εκεί το παιχνίδι έδειχνε να μην έχει γυρισμό για την Ελλάδα. Οι διεθνείς επηρεάστηκαν σαφώς από την κακή τους εμφάνιση και έκαναν ασυνήθιστα, σε σχέση με την εικόνα τους στον όμιλο λάθη, και η μάχη χάθηκε οριστικά όταν το χάντικαπ ανέβηκε στους 20 πόντους (80-60 στο 37').

Η καλύτερη πεντάδα
1. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έκανε μεγάλη ζημιά στην Εθνική τόσο από μακριά όσο και από κοντά. Τα σουτ του ήταν μαχαιριά στην ελληνική καρδιά.

2. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες κάτω από το καλάθι και αποτέλεσε την κολόνα της Σερβίας.

3. Ο Μίλος Τεόντοσιτς νίκησε σ' αυτό το παιχνίδι τον κακό εαυτό του και απέφυγε τα πολλά λάθη βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα του, κυρίως στο σκοράρισμα.

4. Ο Νίκολα Κάλινιτς έβαλε τα θεμέλια της σερβικής νίκης με την απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο.

5. Ο Νέναντ Κρστιτς, αν και φανερά έτοιμος, πρόσθεσε αυτό που ήθελε ο προπονητής του. Εύκολο σκορ από τη θέση του.

Το φύλλο αγώνα
Η Εθνική δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να αλλάξει το τέμπο και μοιραία έχασε κατά κράτος μία μεγάλη μάχη. Το 5-0 της Σεβίλλης πήγε έτσι περίπατο από νωρίς, δικαίως πάντως γιατί οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι και περισσότερο διαβασμένοι από την Ελλάδα. Ο σπόρος όμως που φυτεύτηκε στη Σεβίλλη μπορεί να καρπίσει στις επόμενες διοργανώσεις, αρκεί να μην υπάρξουν και πάλι κινήσεις πανικού, ανακατατάξεις και πολλές αλλαγές στην ομάδα. Επιτέλους, ας προσπαθήσουμε, σαν ελληνικό μπάσκετ, να μάθουμε και από τις ήττες μας.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 42-46, 55-64, 72-90

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code