ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πουέρτο Ρίκο - Ελλάδα 79-90

Πρώτος στόχος επετεύχθη για την Εθνική. Νίκησε 90-79 το Πουέρτο Ρίκο στο τρίτο παιχνίδι της και εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στα τελευταία δύο παιχνίδια του 2ου ομίλου. Ζήσης, Αντετοκούνμπο, Καλάθης και Μπουρούσης η τετράδας της επιτυχίας.
Η Εθνική κατάλαβε καλά ότι το να αντιμετωπίζεις μία ομάδα που παίζει την ύπαρξή της στη διοργάνωση δεν είναι εύκολο. Οι Πορτορικάνοι, χωρίς τον Αρόγιο, παρουσιάστηκαν με υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης στο παρκέ και έβαλαν δύσκολα προβλήματα παρά το γρήγορο 14-6 της Ελλάδας.

Με τις επιστροφές τους στην άμυνα ανέκοψαν το γρήγορο ρυθμό της "επίσημης αγαπημένης" και οδήγησαν το ματς στο σετ παιχνίδι στο οποίο πήραν πολλά πράγματα από τον ορεξάτο Μπάλκμαν. Προηγήθηκαν μάλιστα με 26-23, πριν η Εθνική καταφέρει να ανακτήσει και πάλι το προβάδισμα όταν επέστρεψαν στο παρκέ οι Ζήσης, Καλάθης και Μπουρούσης. Οι τρεις τους κουβάλησαν την ομάδα μέχρι το 36-28 και το 41-33 του ημιχρόνου που αποτελούσε μία καλή προίκα νίκης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η επιτυχία εξασφαλίστηκε με τρόπο εμφατικό. Με το βασικό της σχήμα στο παρκέ, η Εθνική απέδωσε μπάσκετ υψηλού επιπέδου, έβγαλε συνεργασίες, αποσυντόνισε την αντίπαλη άμυνα και έφτασε το χάντικαπ ακόμα και στους 19 πόντους (61-42). Ακόμα και όταν όμως οι βασικοί πήραν το δρόμο για τον πάγκο, οι υπόλοιποι υπερασπίστηκαν τα κεκτημένα με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης.

Η αμυντική, κυρίως, χαλάρωση στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου έβαλε και πάλι το Πούερτο Ρίκο στο παιχνίδι (68-59) αλλά γρήγορα οι διεθνείς αποκατέστησαν τις σχέσεις με την αξιοπιστία τους και καθάρισαν το ματς. Ο Σλούκας έδωσε ανάσες στους υπόλοιπους γκαρντ και ο Αντετοκούνμπο έβαλε τη δική του προσωπική σφραγίδα για να φτάσει και πάλι η διαφορά σε υψηλά επίπεδα (76-61). Το τρίποντο του Ζήση για το 82-71 έβαλε τους τίτλους τέλους.

Η καλύτερα πεντάδα
1. Ο Νίκος Ζήσης φόρεσε το ένδυμα του ηγέτη της Εθνικής ομάδας, κυρίως στην επίθεση. Η αλήθεια είναι ότι του πήγαινε πολύ. Στη θέση 2 αισθάνεται πιο άνετα.

2. Ο Γιάννης Μπουρούσης διάγει την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του και αυτό φαίνεται με γυμνό μάτι. Πλήρης εμφάνιση και κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο.

3.Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και τον εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας στο ανοιχτό γήπεδο και μέσα στο καλάθι.

4. Ο Νικ Καλάθης πιστώνεται ένα μεγάλο μερίδιο της νίκης με την συνεισφορά του στην επίθεση.

5. Το λέει η καρδιά του Ρενάλντο Μπάλκμαν. Σχεδόν μόνος του κράτησε στο παιχνίδι το Πουέρτο Ρίκο, όσο το κράτησε τέλος πάντων.

Το φύλλο αγώνα
Υψηλού επιπέδου μπάσκετ κατά διαστήματα για την Εθνική ομάδα που φαίνεται ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της. Διαπιστώθηκε ότι το ρεπερτόριο στην επίθεση έχει μεγάλη ποικιλία, ενώ και ο πλουραλισμός έκανε και πάλι την εμφάνισή του. Ο πρώτος στόχος, που ήταν η πρόκριση, επετεύχθη, τώρα υπάρχει στο ορίζοντα ο δεύτερος, που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Στα αρνητικά, τα κενά διαστήματα που έδωσαν δικαιώματα στον αντίπαλο.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 41-33, 68-52,90-79

Πουέρτο Ρίκο: Κλεμέντε 6(5ρ), Μπαρέα 21(4/9τρ, 5ασ), Φράνκλιν 1, Ριβέρα 10(2), Ντίας, Σάντσες 1, Χουέρτας 6(1/7δ), Μπάλκμαν 23(7/11δ, 5ρ), Γκαλίντο 5, Σαντάγο 6

Ελλάδα: Μάντζαρης, Μπουρούσης 12(5/9δ, 8ρ, 6ασ), Ζήσης 19(3/4δ, 4/5τρ), Βασιλειάδης 4, Καλάθης 14(5/8δ), Γλυνιαδάκης 1, Παπανικολάου 4, Σλούκας 5(1), Καϊμακόγλου 9(4/5δ, 11ρ, 5ασ), Αντετοκούνμπο 15(5/8δ), Βουγιούκας 2, Πρίντεζης 5 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code