ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελλάδα - Κροατία 76-65

Στόχος πλέον η πρωτιά! Η άτρωτη Εθνική νίκησε 76-65 την Κροατία και στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Αργεντινή θα παίξει την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Αν χάσει, θα είναι δεύτερη.


H εξέλιξη του αγώνα

Η διαφορά στις ασίστ στο τέλος του ημιχρόνου (12 η Ελλάδα, μόλις 3 η Κροατία) κατέδειξε τις αρετές του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη. Η Εθνική, που άρχισε στην πεντάδα με τον Γλυνιαδάκη για να φθείρει τον Τόμιτς, παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένη στην άμυνα και πάνω σ' αυτό το στοιχείο πάτησε για να δημιουργήσει διαφορά. Ο Παπανικολάου έσβησε τον Μπογκντάνοβιτς, οι Κροάτες δεν μπορούσαν να κυκλοφορούσαν την μπάλα, οι Ελληνες έκλεβαν και κάπως έτσι προέκυψε το 12-6.

Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη αφού όσοι μπήκαν έκαναν άψογη δουλειά. Ο Βουγιούκας πρόσφερε σε άμυνα και επίθεση, ο Σλούκας μπέρδεψε την αντίπαλη άμυνα, ο Καϊμακόγλου σκόραρε ενώ ο Μπουρούσης έκανε τη διαφορά αφού με τον Τόμιτς στον πάγκο δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του. Η διαφορά ανέβηκε (32-19) και το ημίχρονο έκλεισε με την εντύπωση ότι η Εθνική έχει επιβάλλει πλήρως το ρυθμό της.

Οι έξοχες συνεργασίες των Ελλήνων ψηλών στο λόου ποστ έφεραν την Εθνική μπροστά ακόμα και με 19 πόντους (44-25) με τον Παπανικολάου να ξεδιπλώνει στο παρκέ το πλούσιο ταλέντο του. Η αστοχία όμως στο μακρινό σουτ στοίχισε. Το γεγονός το εκμεταλλεύτηκαν οι Κροάτες που είδαν τον Μπογκντάνοβιτς να μπαίνει στην εξίσωση του σκοραρίσματος και να προσφέρει λύσεις. Στο 49-39 η Κροατία άρχισε να ελπίζει και πάλι πριν ο Σλούκας διαμορφώσει το 51-39 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Βουγιούκας και ο Καϊμακόγλου έδωσαν πολύτιμες λύσεις στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου και το χάντικαπ έφτασε και πάλι στους 15 (60-45) αλλά οι Κροάτες επέστρεψαν παίζοντας το χαρτί των μακρινών σου. Μ' ένα τέτοιο του Σάριτς μείωσαν σε 64-56 αλλά πολύ σύντομα η Εθνική αποκατέστησε την τάξη με πρωταγωνιστές τους Καϊμακόγλου και Παπανικολάου (αλλά και τον Ζήση που έδινε συνεχώς τελικές πάσες). Αλλη μία νίκη, η τέταρτη σε ισάριθμα ματς, αποτέλεσε γεγονός.

Η καλύτερη πεντάδα
1. Περιμέναμε άπαντες την έκρηξη του Κώστα Παπανικολάου. Αυτή ήρθε κόντρα στους Κροάτες με ωραίες εμπνεύσεις στην επίθεση και σκυλίσια δουλειά στην άμυνα.

2. Γινόμαστε κουραστικοί κάθε βράδυ αλλά...ο Γιάννης Μπουρούσης είναι η κολόνα πάνω στην οποία στηρίζεται το οικοδόμημα αυτής της ομάδας. Αλλη μία μεστή εμφάνιση από τον Ελληνα σέντερ.

3. Βαρέθηκε να μοιράζει ασίστ όλο το βράδυ ο Νίκος Ζήσης σε μία από τις πιο... δημιουργικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής.

4.Κρίσιμοι πόντοι και πολλή ενέργεια από τον πανταχού παρόντα Κώστα Καϊμακόγλου που κάνει έξοχο τουρνουά.

5. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, όταν απαλλάχθηκε από τις δαγκάνες του Παπανικολάου σκόραρε αλλά πλέον ήταν αργά για την Κροατία.

Το φύλλο αγώνα
To δικό μας μπάσκετ δικαιώθηκε και πάλι. Δεν τρέξαμε όσο σε προηγούμενα παιχνίδια αλλά παίξαμε στα κόκκινα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Κατσικάρη ήταν ομαδικοί, μεθοδικοί, σοβαροί, φρέσκοι και αν παρουσιάζονταν στοιχειωδώς πιο εύστοχοι από τη γραμμή του τριπόντου θα είχαν πάρει το πάρει το παιχνίδι ακόμα πιο εύκολα. Πλέον περιμένει η Αργεντινή για τη μονομαχία της 1ης θέσης και εν συνεχεία στη Μαδρίτη για τα...σοβαρά.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-23, 51-39, 76-65

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code