ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΟΙ 4 ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ UEFA ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΡΑ"!


Επιστροφή και με τη βούλα στην εθνική ομάδα για τον Γιώργο Καραγκούνη ακριβώς 80 μέρες μετά το αποχαιρετιστήριο δείπνο στους πρώην πλέον συμπαίκτες του το βράδυ του αποκλεισμού από την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι, στη φάση των «16» του Μουντιάλ.

Με τον «Κάρα» να αγνοεί το... «περίμενε 45 μέρες» που άκουσε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες και με την έννοια ότι τόσο θα είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να απαγγελθούν κατηγορίες από τον Αριστείδη Κορέα για την έρευνα περί «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο. Μία έρευνα που ακουμπά κορυφαία στελέχη της ΕΠΟ...

Ο «Κάρα» βεβαίως συνηθίζει τις αποφάσεις στη ζωή του να τις παίρνει μόνος του. Και να τις ανακοινώνει όταν τις έχει πάρει και όχι για να μοιραστεί με τον οποιονδήποτε το βάρος τους. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για το τι έπρεπε να κάνει, ασχέτως αν τελικά δικαιωθεί ή όχι.

Για τον Γιώργο Καραγκούνη, πέραν απ' όσα αναφέραμε χθες ως βασικούς λόγους της τελικής του απόφασης να πει το «ναι» στην ΕΠΟ του Γιώργου Σαρρή, μέτρησαν τέσσερις παράγοντες:

Πρώτος: αυτό που πάνω απ' όλα τον ενδιαφέρει είναι η εθνική ομάδα και καθόλου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και οι συνεργάτες του. Για τον «αιώνιο» αρχηγό της Εθνικής αυτό που έχει σημασία είναι να μη χαθεί το τρένο της πρόκρισης στο Euro 2016, την οποία δεν θεωρεί καθόλου δεδομένη όχι επειδή δεν θα μετάσχει... εκείνος, αλλά γιατί πιστεύει ότι το νέο φορμάτ δίνει μεγάλο κίνητρο στους θεωρητικά μικρούς ότι... «τώρα με τις 24 ομάδες είναι η μεγάλη μας ευκαιρία»!

Δεύτερος: ο Καραγκούνης ήταν ξεκάθαρος απέναντι και στον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι δεν τον ενδιαφέρει το οποιοδήποτε διοικητικό πόσο στην ομοσπονδία, δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι διοικητικές αρμοδιότητες που είχε ο Τάκης Φύσσας τον οποίον και εκτιμά απεριόριστα και ότι ο δικός του ρόλος, ασχέτως του τίτλου που θα επιλεγεί, θα ξεκινάει από την πόρτα της εθνικής ομάδας μέχρι και τα αποδυτήρια, δίπλα στον Ρανιέρι και στους πρώην συμπαίκτες του. Σε τελική ανάλυση όποια κι αν είναι η δικαστική εξέλιξη για τον Γιώργο Σαρρή και τους συνεργάτες του, όποια αναταραχή κι αν υπάρξει στους κόλπους της ΕΠΟ, μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που θα αναλάβει και που δεν θα θέλει τον Καραγκούνη στα αποδυτήρια της Εθνικής;

Τρίτος: πέρα από τον συναισθηματικό παράγοντα, που δεδομένα μέτρησε για τον Καραγκούνη, αφού στις εθνικές ομάδες βρίσκεται... 25 χρόνια, αυτό που καθόρισε την τελική του απόφαση ήταν η προσωπική του επαφή με τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Ως προπονητή δεν τον γνωρίζει, αλλά αυτός που συνάντησε, σύμφωνα με όσα έχει πει σε εκείνους στους οποίους εμπιστεύθηκε τις σκέψεις του, ήταν ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, ο οποίος, εκτός του ότι παραδέχθηκε ότι βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι και ότι τον χρειάζεται δίπλα του, δεν του έδωσε την εντύπωση της... μαριονέτας. «Στην καριέρα μου δεν έχω δεχθεί παρεμβάσεις, το έχω πληρώσει, αλλά δεν σκοπεύω να αλλάξω στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια» ήταν τα λόγια του Ιταλού προπονητή.

Τέταρτος: το βράδυ του μεγάλου αποχαιρετισμού στη Βραζιλία ο Γιώργος Καραγκούνης είπε ένα πράγμα στους συμπαίκτες του και συνεχιστές της πολύ ωραίας ιστορίας της εθνικής ομάδας: «Μπορείτε να τα πάτε ακόμα καλύτερα και χωρίς εμάς τους παλιούς. Το ταλέντο υπάρχει και η νέα γενιά πρέπει να στηριχτεί. Η νοοτροπία σας και η αγάπη για την Εθνική είναι όμως αυτή που θα κάνει στο τέλος τη διαφορά»... Είναι απόλυτο δικαίωμα του Γιώργου Καραγκούνη να πιστεύει ότι είναι ο κατ' εξοχήν αρμόδιος αλλά και υπεύθυνος για να διατηρήσει και τη νοοτροπία και το πολύ ωραίο κλίμα στα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας.

Και από εκεί και πέρα βεβαίως η παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη και το πόστο του δίπλα στην ελληνική εθνική ομάδα και τον προπονητή της δίνει και μία ακόμα ευκαιρία εκπροσώπησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, έστω κι αν αυτήν την παράμετρο ελάχιστοι είναι σε θέση ακόμα και μέσα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να συνυπολογίσουν. Ο Καραγκούνης είναι ένας θρύλος για το ποδόσφαιρό μας και μία προσωπικότητα με 139 συμμετοχές σε εθνική ομάδα αποτελεί πάντα πρόσωπο-κλειδί για την UEFA.

Σε μία UEFA στην οποία συγκεντρώνονται ως εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με βαρύ όνομα (οι περισσότεροι βεβαίως ως πρόεδροι, όπως ο Μπόνιεκ στην Πολωνία, ο Μιχαήλοφ στη Βουλγαρία, ο Σούκερ στην Κροατία, ο Σαβίσεβιτς στο Μαυροβούνιο και πολλοί ακόμα) για τον Γιώργο Καραγκούνη υπάρχει ο τρόπος να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την Ελλάδα στη Νιόν.

Για την UEFA υπάρχει ο τρόπος να αναλάβει ο μεγάλος Γιώργος Καραγκούνης έναν ρόλο ακόμα και άτυπου πρέσβη της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η επιστροφή του δίπλα στον Ρανιέρι στην ελληνική εθνική ομάδα έχει ήδη συζητηθεί στα γραφεία της UEFA...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code