ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μπεσίκτας-Αστέρας Τρίπολης 1-1 (photos)


Σπουδαίο ξεκίνημα στους ομίλους του Europa League έκανε ο Αστέρας, καθώς πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην πολύ καλή Μπεσίκτας.

Ο Πάρα στο 88’ πέτυχε το «χρυσό» γκολ των Αρκάδων, που πίεσαν στα τελευταία λεπτά και δικαιώθηκαν, ενώ η Μπεσίκτας ήταν πιο απειλητική σε όλο το παιχνίδι και είχε καταφέρει να προηγηθεί στο 32’ με τέρμα του Τόρε.

Με έμφαση στην άμυνα παρατάχθηκε ο Αστέρας στο «Κεμάλ Ατατούρκ», καθώς μπροστά από το αμυντικό δίδυμο των Γκοϊάν και Σανκαρέ, έπαιζε ο Ζησόπουλος. Ο Ουσέρο ήταν δίπλα του, ενώ ο Ρόλε είχε και πάλι ρόλο οργανωτή. Μοναδικός προωθημένος στην επίθεση έπαιξε ο Μπαράλες. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς, καθώς έβρεξε πολύ στην Κωνσταντινούπολη πριν τον αγώνα.

Δυνατό ξεκίνημα για Μπεσίκτας

Οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά και στα πρώτα λεπτά δεν άφησαν τον Αστέρα να κάνει το παιχνίδι του. Μάλιστα στο 7’ ο Ογκουζάν είχε εκτέλεση φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσίτσκι. Οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και στο πρώτο 20λεπτο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.

Ισορροπία, αλλά και γκολ για τους Τούρκους

Στη συνέχεια οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους κι άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί. Στο 22’ μια σέντρα του Παντελιάδη δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί ο Μπαντιμπανγκά, και στο 26’ ο Ζησόπουλος μετά από κούρσα 35 μέτρων, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.


Στο 32' όμως ο Τόρε βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 για την Μπεσίκτας. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει με μια καλή κεφαλιά του Μπαράλες που πέρασε άουτ στο 39’, αλλά η τουρκική ομάδα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο.


Σωστή διαχείριση αγώνα από Μπεσίκτας

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με τον Αστέρα να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο δεν μπόρεσαν οι παίκτες του Βεργέτη να βρουν τους διαδρόμους για την εστία του Τολγκά, ενώ η Μπεσίκτας απειλούσε με αντεπιθέσεις. Ο Σαχάν ήταν κίνδυνος-θάνατος κάθε φορά που είχε την μπάλα στα πόδια, απειλώντας με σουτ την εστία του Κοσίτσκι.

Πίεση και γκολάρα Πάρα

Η είσοδος του Σόσα έδωσε άλλη επιθετική πνοή στην Μπεσίκτας, με τον Αστέρα να μην μπορεί και πάλι να γίνει αισθητός στην άμυνα των Τούρκων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη τελική των Αρκάδων στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 76’, με την κεφαλιά του Μπαράλες να περνά άουτ. Στα τελευταία λεπτά, η ελληνική ομάδα αύξησε την πίεσή της, αλλά δεν μπόρεσε να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Και στο 88’ ο Αστέρας κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με ένα εξαιρετικό γκολ του Πάρα. Από ασίστ του Ρόλε, ο Αργεντινός επιθετικός με πανέμορφο γκολ στην κίνηση, δεν άφησε περιθώρια στον Τολγκά και ισοφάρισε σε 1-1. Στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας έψαξε και το γκολ της νίκης, αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό, αλλά αποχώρησε από την Πόλη με τον σπουδαίο βαθμό της ισοπαλίας.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Ο Πάρα με το γκολ που πέτυχε απέδειξε την κλάση του και έδωσε στον Αστέρα έναν πολύτιμο βαθμό στην πρεμιέρα της ομάδας στους ομίλους του Europa League, σε μια έδρα που δεν θα είναι εύκολη.

Μπεσίκτας (Σλάβεν Μπίλιτς): Τολγκά, Νέσιπ, Μότα, Φράνκο, Σίβοκ, Χάτκινσον, Κάβλακ, Ογκουζάν (69’ Σόσα), Γιοκχάν, Σαχάν (85’ Κερίμ), Πεκτεμέκ (30’ Τοσούν)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης (76’ Μουνάφο), Σανκαρέ, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Μπαντιμπανγκά (68’ Πάρα), Μάσα, Μπαράλες (85’ Γιαννιώτας)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code