ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ένας χαμός!


Ο Απόλλων έβαλε φωτιά σε όλους. Μα σε όλους. Η Ξάνθη έχει μπλέξει για τα καλά, η Βέροια δεν κρατάει τη τύχη στα χέρια της, αλλά ελπίζει, ενώ κι ο Πανιώνιος δεν είναι σίγουρος. Ρυθμιστές οι «αιώνιοι». 
Τελικά, ποιος θα πέσει;


Το ότι θα γινόταν χαμός, το ξέραμε. Απλά το χρυσό γκολ του Απόλλωνα Σμύρνης που ουσιαστικά τον κράτησε ζωντανό για την παραμονή του, έμπλεξε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. 

Την ώρα, λοιπόν, που Καλλονή και ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλιζαν τη συμμετοχή τους στη Σούπερ Λίγκα και του χρόνου, άλλες πέντε ομάδες θα πρέπει να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να σώσουν το… τομάρι τους. 

Η βαθμολογία των… κάτω: 

13. Πανιώνιος 38 
14. Πλατανιάς 37 
15. Απόλλων 36 
16. Ξάνθη 35 
17. Βέροια 35 
18. Άρης 21 

Ο Πανιώνιος είναι ο πιο άνετος. Του αρκεί απλώς ένας βαθμός κόντρα στον Πλατανιά για να παραμείνει στα σαλόνια οριστικά και δίχως να ενδιαφέρεται για άλλα αποτελέσματα. 

Σε πιο δυσμενή θέση μοιάζει να είναι η Ξάνθη μετά την ήττα απ’ τον ΟΦΗ. Διότι μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι τρίτη απ’ το τέλος (πάει σε μπαράζ), μπορεί να έχει στην ισοβαθμία την Βέροια (35 και οι δύο), αλλά οι ακρίτες παίζουν εντός με τον Παναθηναϊκό και η «βασίλισσα του βορρά» υποδέχεται τον Αστέρα σε ένα φαινομενικά πιο εύκολο παιχνίδι. Αν οι δυο τους φέρουν ίδιο αποτέλεσμα, τότε πέφτει η Βέροια και πάει μπαράζ η Ξάνθη, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια, η δεύτερη υπερτερεί. 

Πάντως οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου… ορίζουν το ποιος πέφτει. Γιατί αν ο Ολυμπιακός κάνει το έργο του κόντρα στον Απόλλωνα (στο Γ. Καραϊσκάκης) και ο Παναθηναϊκός φύγει με το διπλό απ’ την Ξάνθη, τότε η Βέροια με νίκη έχει την ευκαιρία να αφήσει τους δύο ηττημένους από κάτω της και να σωθεί (με την Ξάνθη να πέφτει και τον Απόλλωνα να παίζει μπαράζ), ενώ αν έρθει ισόπαλη με τον Αστέρα, πάλι πέφτει η Ξάνθη, ενώ η «βασίλισσα του βορρά» θα διεκδικήσει την παραμονή της στα μπαράζ. 

Μπαράζ σε Απόλλωνα-Βέροια στους 36: Σε περίπτωση ήττας του Απόλλωνα, ισοπαλία της Βέροιας και ήττα της Ξάνθης, τότε οι ακρίτες πέφτουν με 35 βαθμούς οι άλλοι δύο παίζουν μπαράζ και ο ηττημένος αυτού θα παίξει νέο μπαράζ με την ομάδα της Football League για να μείνει στην κατηγορία. Αν τώρα η Ξάνθη κερδίσει, τότε Απόλλωνας και Βέροια θα παίξουν μπαράζ με τον ηττημένο να πέφτει απευθείας και το νικητή να παίζει μπαράζ με την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας για να σωθεί. 

Πάμε να δούμε όμως και τα… ζόρια σε πιθανές τριπλές ισοβαθμίες. 

Ισοβαθμία στους 36: Με ήττα του Απόλλωνα και ισοπαλίες για Βέροια και Ξάνθη. Πέφτουν οι ακρίτες και πάει μπαράζ η ομάδα της Ημαθίας, με την ελαφρά ταξιαρχία να σώζεται! 

Ισοβαθμία στους 38 (Ξάνθη, Βέροια και Πλατανιά): Με ήττα του Απόλλωνα, νίκες των Ξάνθη, Βέροια και ισοπαλία του Πλατανιά (παίζει με τον Πανιώνιο που του αρκεί ο βαθμός, πάει στους 39), τότε πέφτουν οι «κυανόλευκοι», οι ακρίτες πάνε μπαράζ και οι άλλες δύο ομάδες παραμένουν στη Σούπερ Λίγκα. 

Ισοβαθμία στους 38 (Πανιώνιο, Ξάνθη και Βέροια): Με ήττα του Πανιωνίου, πιθανές νίκες των Ξάνθη, Βέροια και ήττα του Απόλλωνα, τότε η «ελαφρά ταξιαρχία» πέφτει και πάνε μπαράζ οι Νεοσμυρνιώτες! Σε περίπτωση ίδιων αποτελεσμάτων αλλά νίκης του Απόλλωνα, τότε σώζονται η ομάδα του Σάντσεζ και η Ξάνθη, πέφτει απευθείας ο Πανιώνιος και πάει μπαράζ η Βέροια. 

Τα μεταξύ τους παιχνίδια 

Βέροια-Απόλλων 1-1 

Απόλλων-Βέροια 0-0 


Πλατανιάς-Απόλλων 2-0 

Απόλλων-Πλατανιάς 3-1 


Ξάνθη-Απόλλων 3-2 

Απόλλων-Ξάνθη 2-0 


Πλατανιάς-Ξάνθη 3-0 

Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3 


Πλατανιάς-Βέροια 2-2 

Βέροια-Πλατανιάς 2-2 


Ξάνθη-Βέροια 3-0 

Βέροια-Ξάνθη 3-2 


Τα κρίσιμα ματς της τελευταίας αγωνιστικής: 

Ξάνθη – Παναθηναϊκός 
Βέροια – Αστέρας Τρίπολης 
Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 
Πανιώνιος - Πλατανιάς 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code