ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1(VIDEO)

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο Ολυμπιακός που νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ των δέκα παικτών στο Καρασκάκη. Τα μούσκεψε στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής Καλογερόπουλος προκαλώντας την οργή των ανθρώνων του Δικεφάλου.

Η εικόνα του αγώνα
Η ορμή με την οποία μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι προκάλεσε πανικό στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Με την πίεση που ασκούσαν ψηλά οι παίκτες του πρωταθλητή προκαλούσαν ασφυξία στον αντίπαλο του οποίου τα χαφ δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Αλλωστε μ' αυτόν τον τρόπο προήλθαν και τα δύο γρήγορα γκολ των "ερυθρόλευκων". Ετσι βρέθηκε σε θέση βολής ο Τσόρι για να κάνει το 1-0 στο 8, έτσι βρέθηκε φάτσα με τον Γλύκο ο Φουστέρ για το 2-0 μόλις στο 11'!

Με τα δύο γκολ του προβαδίσματος ο Ολυμπιακός αισθάνθηκε πολύ πιο άνετα στο γήπεδο και επέβαλλε πλήρως το δικό τους ρυθμό κόντρα σ' έναν αντίπαλο που έδειχνε σαστισμένος και χωρίς πλάνο. Παρόλα αυτά ο Δικέφαλος του Βορρά μείωσε το σκορ στην πρώτη καλή ευκαιρία του στο παιχνίδι (εξαιρετικό τελείωμα του Κλάους στο 31' από τη σέντρα του Λίνο) γεγονός που προκάλεσε σύρραξη και λανθασμένη αντίδραση του διαιτητή. Ο Καλογερόπουλος πολύ σωστά απέβαλε τον Στοχ που έσπρωξε τον Τσόρι, δεν έκανε όμως το ίδιο με τον Φουστέρ που έσπρωξε τον Αθανασιάδη, περιοριζόμενος στην κίτρινη κάρτα στον Ισπανό μέσο.

To μπλοκάκι

8'Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ασίστ του Φουστέρ, πλασέ στην κίνηση ο Τσόρι, 1-0

11' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Μπαλιά-τρύπα του Σαλίνο, πλασέ του Φουστέρ, 2-0

31' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Γύρισμα του Λίνο από αριστερά, πλασέ του Αθανασιάδη, 2-1

35' Αποβάλλεται ο Στοχ, κίτρινες κάρτες για Φουστέρ και Νάτχο

48' Πλασέ του Φουστέρ, μπλοκάρει ο Γλύκος

59' Κεφαλιά του Μαρκάνο, στο δοκάρι του Γλύκου

69' Σέντρα του Σαλίνο, ο Βαλντές κεφαλιά, διώχνει ο Γλύκος
Από εκεί και πέρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν παίχθηκε σοβαρό ποδόσφαιρο αφού οι πάντες είχαν στο μυαλό τους την ένταση των προηγούμενων λεπτών και οι σφυγμοί είχαν χτυπήσει κόκκινο.

Το ότι είδους ποδόσφαιρο θα βλέπαμε στην επανάληψη ήταν εύκολο να το μαντέψει κανείς. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως κόντρα στον ΠΑΟΚ που έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα και σφυροκόπησε την εστία του Γλύκου. Αν και ο Μίτσελ αναγκάστηκε να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές (τραυματίστηκαν Εντιγκά και Μανιάτης) οι ερυθρόλευκοι είχαν συνοχή και έφτασαν κοντά στο γκολ τόσο με το δοκάρι του Μαρκάνο όσο και με την κεφαλιά του Βαλντές.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αμυνθεί με νύχια και με δόντια. Ο Γεωργιάδης που χρησιμοποίησε πριν το ημίχρονο τον Λούκας και που στη συνέχεια έβαλε και τον Σαλπιγγίδη, δεν είδε την ομάδα να κρατάει μπάλα ούτε κατά διάννοια. Σε συνεχή φάση αμυντικής πίεσης ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει αλλά εν τέλει τα κατάφερε (και με την πολύτιμη προσθήκη του Κατσουράνη στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα) γεγονός που δίνει τεράστιο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της Μ. Τετάρτης.

MVP
Μακράν ο πιο ουσιαστικός παίκτης στο γήπεδο ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκεζ. Και όχι μόνο επειδή πέτυχε το πρώτο γκολ (με εξαιρετικό, μάλιστα, τρόπο). Μοίρασε σωστά την μπάλα, απείλησε με μακρινά σουτ, προσπάθησε να βγάλει τους παίκτες του σε θέση βολής.

Aδύναμος Κρίκος
Ο διαιτητής Καλογερόπουλος. Αφού αποβάλλει (σωστά) τον Στοχ, δεν πράττει το ίδιο και τον Φουστέρ για την ίδια ακριβώς ενέργεια αλλοιώντας τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα για τα τελευταία 60 λεπτά. Κακοί και οι βοηθοί που δεν τον βοήθησαν σ' αυτήν την κρίσιμη φάση.

Σχόλιο
Σαν ποδοσφαιρική ποιότητα, και όσο το παιχνίδι παίχθηκε 11 εναντίον 11, ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος. Ο Γεωργιάδης παρέταξε μία βαριά ενδεκάδα που απέτυχε να αμυνθεί αποτελεσματικά στο πρώτο μέρος αλλά τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ σκόραρε ένα γκολ στη μοναδική κλασική ευκαιρία του στο ματς. Το παράδοξο είναι ότι ο Ολυμπιακός, παρά την κυριαρχία του στο δεύτερο μέρος, δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες και έχασε τη δυνατότητα να πάει στη ρεβάνς με μεγαλύτερο σκορ.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης (67' Πέρες), Εντινγκά (46' Σάμαρης), Βαλντές, Φουστέρ (80' Σαβιόλα), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Κάμπελ, Σαλίνο, Ντομίνγκες.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βούκιτς (44' Λούκας), Στοχ, Βίτορ, Μιγκέλ, Λίνο (68' Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Ινσαουράλδε, Αθανασιάδης, Νάτχο (75' Κατσουράνης).


Olympiakos vs Paok από tttpk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code