ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γύρισε το αφεντικό, δούλεψε το μαγαζί

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια με την πολύτιμη συνδρομή του Βασίλη Σπανούλη και τα σενάρια που διαμορφώνονται στο εξής, σε ό,τι αφορά την πρόκριση.

Ορισμένες φορές ένα κείμενο οφείλει να είναι λιτό διότι δεν έχει κάτι να προσθέσει ή να αλλάξει. Δεν έχεις να πεις πολλά για τον Ολυμπιακο της Παρασκευής. Γύρισε ο Σπανούλης, όλη η ομάδα ρόλαρε. Μέχρι και ο Παπαπέτρου έκανε ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα, ο Σίμμονς βαρέθηκε να τελειώνει φάσεις σε πικ εν ρολ, ο Λοτζέσκι άρχισε να βάζει πάλι τα σουτ, ο Μάντζαρης έπαιξε με όλη την αυτοπεποίθηση του κόσμου, η άμυνα λειτούργησε.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού κτίστηκε γύρω από το ταλέντο του κορυφαίου γκαρντ της Ευρωλίγκας και όλη η ομάδα μπαίνοντας σε φάση…τελικών, γυρνάει σε αυτά που ξέρει. Σε αυτά που αισθάνεται πολύ πιο άνετη διότι είναι σαφές ότι δεν διαθέτει περισσότερους από ένα Σπανούληδες. Ιδιαίτερα οι ξένοι βλέπουν ότι πλέον δεν χρειάζεται να είναι ηγέτες αλλά παρά τω…ηγέτη όπως σε όλη τους την καριέρα.

Σίγουρα βοήθησε και ο αντίπαλος καθώς η Λαμποράλ μόλις έμεινε πίσω κατέρρευσε, όμως επειδή και άλλες φορές οι πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετώπισαν χειρότερες ομάδες, τόσο καλό παιχνίδι δεν έκαναν. Βεβαίως πρακτικά δεν σημαίνει τίποτε το καλό μπάσκετ, η δυνατή άμυνα, ο τρελός ρυθμός με την Κούτσα, αν δεν επαναληφθεί στον τελικό των τελικών της άλλης εβδομάδας κόντρα στη Μάλαγα. Είναι όμως ένα καλό μήνυμα και παρά τις δύο σημαντικότατες απουσίες όπως του Πρίντεζη και του Περπέρογλου.

Σπανούλης από τα…παλιά

Το ακόμα θετικότερο για τον Ολυμπιακό ήταν ότι ο Σπανούλης δεν γύρισε όπως σταμάτησε. Σε μεγάλο μέρος του τοπ-16, ο αρχηγός των ερυθρολεύκων ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό κυρίως έμοιαζε να πνευματικά εξοντωμένος. Η ξεκούραση βοήθησε αλλά και γι αυτόν το μεγάλο τεστ θα είναι απέναντι στα γκαρντ της Μάλαγα, όταν η ομάδα του θα παίζει την πρόκριση στα πλέι οφ.

Τα προβλήματα δεν αφήνουν τον Μπαρτζώκα να λειτουργήσει όπως θα ήθελε, αλλά φάνηκε ότι αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ο Μάρντι Κόλινς δύσκολα θα κάνει Μάιο στην Ελλάδα, ο Κατσίβελης κυρίως, αλλά και ο Καββαδάς με τον Παπαπέτρου μπορούν να πάρουν κάποια λεπτά συμμετοχής και φαίνεται η διάθεση όσο λείπει ο Πρίντεζης να χρησιμοποιούνται σχήματα με δύο δυνατούς ψηλούς. Για δεύτερο σερί αγώνα, ο Ντάνστον δίπλα σε σέντερ, μοιάζει πολύ καλύτερος και είναι καλύτερος αφού δεν χρειάζεται να κάνει την βρώμικη δουλειά και παίζει το μπάσκετ που του αρέσει.

Σενάρια

Ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πως με τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια προκρίνονται σίγουρα και μάλιστα ως τρίτοι αν καλύψουν και την διαφορά της ήττας από τον Παναθηναϊκό.

Σε περίπτωση ήττας από την Μάλαγα, το πιο πιθανό σενάριο, αν ηττηθεί και ο Παναθηναϊκός στην Βαρκελώνη, λέει την τελευταία αγωνιστική ντέρμπι αιωνίων και όποιος μείνει όρθιος προκρίνεται.

Ο Παναθηναϊκός με 3/3 μπορεί να περάσει και ως δεύτερος υπολογίζοντας ότι το Μιλάνο έχει το δύσκολο πρόγραμμα (εκτός με Φενέρ και Μάλαγα, εντός με Μπαρτσελόνα) και δεν είναι απίθανο να πάρει μόνο μία νίκη.

Με ήττα στην Βαρκελώνη, περιμένουν οι δύο νίκες στους επόμενους αγώνες τους δίνουν σίγουρα την πρόκριση ακόμα και αν η Φενέρ κάνει το 3/3( που είναι και το πιο πιθανό σενάριο).

Ουσιαστικά δεν χρειάζεται να αναλύουμε ενδελεχώς τα σενάρια, πριν την επόμενη αγωνιστική η οποία θα δείξει με ακρίβεια τα αποτελέσματα που χρειάζονται οι δύο ομάδες αν και οι περισσότερες πιθανότητες τείνουν προς έναν τελικό, των τελικών την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code