ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Απειλή αφαίρεσης βαθμών για τον Απόλλωνα!

Οι καταγγελίες του Σταμάτη Βελλή για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο προκάλεσαν και 4η(!) πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ! Μόνο που αυτή τη φορά, ο Απόλλωνας κινδυνεύει και με αφαίρεση τριών βαθμών!Η παρέμβαση του Σταμάτη Βελλή στην
εκπομπή "Δίκη" στον ΣΚΑΪ, κατά την οποία κατήγγειλε συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες καταστάσεις, για τα οποία έχει κληθεί να καταθέσει και στην Εισαγγελία Αθηνών, προκάλεσαν -όπως αναμενόταν- και νέα πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, με την κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος των θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου.

Αυτή ήταν η τέταρτη πειθαρχική δίωξη που ασκείται στον Σταμάτη Βελλή μέσα σε λίγες μέρες. Και επειδή είναι η τέταρτη, διαφοροποιείται απ' όλες τις άλλες!

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: για την πρώτη παράβαση, για την πρώτη υποτροπή, αλλά και για τη δεύτερη υποτροπή, προβλέπεται από τον πειθαρχικό κώδικα ένα πρόστιμο που ξεκινάει από 10.000 ευρώ και φτάνει στα 80.000 ευρώ στη δεύτερη υποτροπή. Σε περίπτωση δυσφήμισης της ΚΕΔ ή διαιτητών αγώνα που θεωρείται "επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης", τα πρόστιμα ξεκινούν από 20.000 ευρώ και φτάνουν τις 120.000 ευρώ.

Στην τρίτη υποτροπή, όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά: δεν είναι μόνο ότι τα πρόστιμα μπορεί να κυμαίνονται από 120.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, αλλά σύμφωνα με το άρθρο 25, παράγραφος 1, εδάφιο δ) και παράγραφος 4, εδάφιο δ) του ίδιου άρθρου, προβλέπεται και αφαίρεση τριών βαθμών από την υπαίτια ομάδα!

Για την περίπτωση αυτή, βέβαια, υπάρχει και το αμέσως επόμενο εδάφιο που αναφέρει πως για όλες μαζί τις υποτροπές, ο αθλητικός δικαστής δύναται σωρευτικά να επιβάλλει απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ή απαγόρευση συμμετοχής σ'οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, για τουλάχιστον τρεις μήνες (ή για τουλάχιστον έξι μήνες στην επιβαρυντική μορφή).

Όπως και να'χει, βάσει του πειθαρχικού κώδικα υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για τον Απόλλωνα, ο οποίος στην παρούσα φάση δεν έχει την πολυτέλεια για οποιαδήποτε απώλεια βαθμών.

Ο Σταμάτης Βελλής αναμένεται να κληθεί τις επόμενες μέρες σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, προκειμένου να απολογηθεί και για τις τέσσερις πειθαρχικές διώξεις που του έχουν ασκηθεί.

Αναλυτικά η τέταρτη πειθαρχική δίωξη σε βάρος του μεγαλομετόχου του Απόλλωνα:

"Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε δίωξη εις βάρος:

Του ιδιοκτήτη και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Σταμάτη Βελλή και της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης,νομίμως εκπροσωπουμένης, διότι ο πρώτος τούτων Σταμάτης Βελλής, ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος της διωκομένης ΠΑΕ, δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου, προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Προέδρου της ΕΠΟ, Διαιτησίας, κλπ) και άλλων ΠΑΕ, προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων του ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3, 4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code