ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός 3-0

Παρά την καλή εμφάνιση και τις αρκετές ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Χατ τρικ ο φαν Πέρσι, άξιζαν ένα γκολ οι πρωταθλητές Ελλάδας.


Highlights & All Goals ~ Manchester United vs... από eFailWinArmy Η εικόνα του αγώνα
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε όπως θα έπρεπε στο τερέν. Ναι μεν έδωσε την προτεραιότητα στην αμυντική λειτουργία αλλά φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να αναδεικύει τα κενά της Γιουνάιτεντ που ήταν εξ αρχής ου ολίγα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πρώτη ομάδα που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ ήταν οι "ερυθρόλευκοι" με τον Πέρεζ σε μία φάση στην οποία το συγκρότημα του Μίτσελ να σοκάρει τους γηπεδούχους.

Η Γιουνάιτεντ, ως μεγάλη ομάδα, πίεσε αλλά όχι ασφυκτικά. Αγγιξε το γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα με την κεφαλιά του Ρούνεϊ στο δοκάρι στο 18' και πήρε την ευκαιρία να προηγηθεί με το πέναλτι που έκανε ο Χολέμπας στον φαν Πέρσι στο 24'. Το γεγονός ότι ο Ολλανδός στράικερ ευστόχησε από την άσπρη βούλα χάρισε ψυχολογία στους γηπεδούχους οι οποίοι πάντως έπαιρναν από πολύ νωρίς μεγάλα ρίσκα αφήνοντας χώρους.

Το μπλοκάκι

15' Σέντρα του Κάμπελ, σουτ στην κίνηση ο Πέρες, άστοχο

18' Κεφαλιά του Ρούνεϊ, ο Ρομπέρτο βρίσκει την μπάλα που καταλήγει στο δοκάρι

24΄Πέναλτι για τη Γιουνάιτεντ σε μαρκάρισμα του Χολέμπας στον φαν Πέρσι. Εκτελεί εύστοχα ο Ολλανδός για το 1-0

40' Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με Ντομίνγκεζ και Φουστέρ. Αντιδρά αποτελεσματικά ο Ντε Χέα

45' Ασίστ του Ρούνεϊ, ο φαν Πέρσι κάνει το 2-0

52' Φάουλ του φαν Πέρσι, η μπάλα στα δίχτυα για το 3-0

63' Σουτ του Ντομίνγκεζ, η μπάλα λίγο άουτ

79' Σουτ του Ντομίνγκεζ, πάνω στον Ντε Χέα
Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να εκμεταλλευτεί ακριβώς αυτό, πήρε μπάλα και πλαγιοκόπησε με Κάμπελ και Πέρεζ αλλά είδε και πάλι την τύχη να του γυρίζει στην πλάτη στην εκπληκτική διπλή ευκαιρία του 40' με Φουστέρ και Ντονμίγκεζ. Αντ' αυτού στο διάστημα που απέμενε η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα σε χρονικό σημείο μάλιστα μαχαιριά για τον Ολυμπιακό αφού στο 45'  ο φαν Πέρσι τελείωσε τη φάση μετά την ασίστ του Ρούνεϊ σ' ένα πρώτο ημίχρονο που τελείωσε με κατοχή στο 50-50!

Το τρίτο γκολ του φαν Πέρσι στο ματς, αυτή τη φορά με χτύπημα φάουλ στο 52', έφερε τον Ολυμπιακό στην απόλυτη ανάγκη να αλλάξει το αγωνιστικό πλάνο του και να ρισκάρει αφού το σκορ δεν άφηνε άλλες επιλογές. Ο Μίτσελ έριξε γρήγορα στο ματς τον Βαλντέζ για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και ο πρωταθλητής Ελλάδας κέρδισε άμεσα και εύκολα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο δοκιμάζοντας τις αμυντικές αντοχές της Γιουνάιτεντ.

Οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν (Πέρες στο 57', Ντομίνγκεζ στο 63') αλλά επίσης δεν ερχόταν και το γκολ που θα ανάγκαζε τη Γιουνάιτεντ (παθητικά μετά το 60') να βγει από το καβούκι της. Ο Μίτσελ ρίσκαρε στο 74' ρίχνοντας στη μάχη τον Μασάντο στη θέση του Σαλίνο και κατάφερε να κάνει το παιχνίδι-ροντέο, ανοιχτό σε κάθε πρόβλεψη. Η είσοδος του νεαρού Βέργου στο 82' ήταν η τελευταία κίνηση του Ισπανού προπονητή στη σκακιέρα της τακτικής σε μία ύστατη προσπάθεια πίεσης. Πράγματι, ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά, αλλά στο τέλος η Γιουνάιτεντ ροκάνισε έξυπνα και με κυνισμό το χρόνο μέχρι το τελικό σφύριγμα του Κάιπερς.

MVP
Ο άνθρωπος του αγώνα ήταν δίχως αμφιβολία ο Ρόμπιν φαν Πέρσι αφού πέτυχε και τα τρία γκολ της Γιουνάιτεντ σχεδόν με όλους τους πιθανούς τρόπους (πέναλτι, σουτ, φάουλ). Σαφώς μεγάλη κλάση ο Ολλανδός, ίσως έκανε το πιο μεστό εφετινό παιχνίδι του σε μία κατά τα άλλα μετριότατη σεζόν.

Aδύναμος Κρίκος
Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια αλλά, δυστυχώς, δεν απέφυγε τα φθηνά προσωπικά λάθη, κυρίως στην αμυντική γραμμή. Και αυτά ακριβώς τα λάθη στοίχισαν πανάκριβα. Ο Χολέμπας θα μπορούσε να μαρκάρει καλύτερα στη φάση του πέναλτι, ο Μανωλάς να κάνει καλύτερο υπολογισμό της μπάλας πριν κάνει το φάουλ από το οποίο προήλθε το 3-0 και ο Ρομπέρτο να μην δεχθεί το γκολ από την πλευρά του.

Σχόλιο
Χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία πρόκρισης. Και το λέμε αυτό γιατί η Γιουνάιτεντ δεν έθελξε ούτε τρόμαξε κανέναν με την απόδοσή του. Ο Ολυμπιακός όμως, παρά το γεγονός ότι έβγαλε φάσεις, δεν ευτύχησε να σκοράρει για να φέρει σε δεινή θέση τον ευάλωτο ψυχολογικά αντίπαλο. Με δικό του γκολ ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα έχανε με τίποτα την πρόκριση. Με υποθέσεις όμως δεν γράφεται ιστορία.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Γκιγκς, Κάρικ, Βαλέντσια (77' Γιανγκ), Ρούνεϊ, Ουέλμπεκ (82' Φλέτσερ), φαν Πέρσι (90' Φελαϊνι).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Σαλίνο (74' Μασάντο), Μανιάτης, Εντιγκά, Πέρες (57' Βαλντέζ), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ (82' Βέργος). 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code