ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αναστασίου: "Σταθμός το 3-0 επί του Ολυμπιακού"

Ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στη νοοτροπία νικητή που δημιούργησε στους παίκτες του Παναθηναϊκού η νίκη επί του Ολυμπιακού, την επιλογή του να έρθει στο Τριφύλλι και την προπονητική φιλοσοφία που έχει.
Ο τεχνικός του Τριφυλλιού μίλησε στην εκπομπή "Sports Arena" του τηλεοπτικού σταθμού των Ιωαννίνων "ΙΤV" για την επιλογή του να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, την στήριξη του Γιάννη Αλαφούζου, το 3-0 στο Καραϊσκάκη, την εκμετάλλευση των ακαδημιών των Πράσινων και την φιλοσοφία που έχει σαν προπονητής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Αναστασίου:

Αν ήταν ρίσκο η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι: ''Ήταν μία μεγάλη πρόκληση για μένα γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, με τεράστια ιστορία και υψηλούς στόχους. Ήξερα που ερχόμουν, ήξερα την κατάσταση της ομάδας, αλλά πίστευα στις δυνατότητές μου και θεωρούσα πως μπορούσα να βοηθήσω απ' την πλευρά μου για να ξαναγίνει ανταγωνιστικός''.

Για την προπονητική του φιλοσοφία: ''Παιχνίδι κατοχής, γρήγορο ποδόσφαιρο και συνεχές πρέσινγκ. Αυτά είναι σε γενικές γραμμές, τα πράγματα που θέλω να έχει στο παιχνίδι της η ομάδα μου''.

Για την χρησιμοποίηση πολλών νεαρών παικτών από την ακαδημία του Παναθηναϊκού:  ''Μακροπρόθεσμα θα έχει πολύ μεγάλα οφέλη το ελληνικό ποδόσφαιρο απ' τη χρησιμοποίηση και την σταδιακή ενσωμάτωση αυτών των παιδιών. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση στον Παναθηναϊκό προσέχουμε πάρα πολύ με τις υποδομές και το κομμάτι των ακαδημιών. Τις προσέχουμε για να έρχονται συνεχώς παιδιά στην πρώτη ομάδα, απ' την στιγμή που πλέον δεν υπάρχουν τα πολλά χρήματα για μεγάλες επενδύσεις σε παίκτες πολύ πιο ακριβούς και έτοιμους απ' το εξωτερικό. Θέλουμε τα επόμενα χρόνια σταθερά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της πρώτης ομάδας να προέρχεται από τα τμήματα υποδομών και την ακαδημία μας''.
Εάν ήταν ''σταθμός'' για τον Παναθηναϊκό το 3-0 στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού: ''Ναι, μπορούμε να πούμε ότι είναι σταθμός. Είναι απ' τα ματς που χαλυβδώνουν μία ομάδα, το DNA της και δημιουργούν νοοτροπία νικητή. Δεν ήταν μόνο η νίκη μας, ήταν το γεγονός ότι εκμηδενίσαμε τον Ολυμπιακό και δεν μας έκανε ούτε ευκαιρία...''.

Αν αισθάνθηκε κάποια στιγμή πίεση και απειλή του πλάνου του:''Όχι, δεν το αισθάνθηκα ποτέ, παρότι υπήρξαν και άσχημα αποτελέσματα. Γενικότερα δεν αισθάνθηκα ποτέ με την πλάτη στον τοίχο. Με το τεχνικό τιμ έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και ξέρουμε ότι η δουλειά που έχουμε κάνει σαν ομάδα θα βγει στο γήπεδο και θα αποδώσει καρπούς''.

Αν αντικατοπτρίζεται η διαφορά Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στον βαθμολογικό πίνακα: ''Όχι. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά, διότι ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ή αν προτιμάτε δεν έχασε βαθμούς στα ματς με τις μικρές και μικρομεσαίες ομάδες. Εν αντιθέσει με εμάς. Είδατε όμως και στο μεταξύ μας παιχνίδι, ότι η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη...''.

Αν το πρωτάθλημα παίζεται επί ίσοις όροις: ''Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση''.

Για τις διαφορές που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με το εξωτερικό με βάση τις προσωπικές εμπειρίες του και παραστάσεις: ''Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να κάνει πολλά βήματα προόδου ακόμη στο κομμάτι της οργάνωσης και στη νοοτροπία. Από το 2004 και μετά αντί να πάμε μπροστά, κάναμε βήματα προς τα πίσω. Πιστεύω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή νεαρών παικτών στις ομάδες, που υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα είχαν τις ευκαιρίες, θα φέρει οφέλη στο μέλλον''.

Αν ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ομάδα του προπονητή: ''Δεν θα το έλεγα αυτό. Δεν αποδέχομαι ότι είναι ομάδα του προπονητή, διότι έχουμε δώσει έμφαση στο σύνολο. Δεν θα πετύχεις τίποτα αν δεν κάνεις ομαδική και συνολική δουλειά. Γι' αυτό είμαστε σε πολύ καλό μομέντουμ τώρα''.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code