ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-0

Ο σκόρερ... Κυπέλλου Θανάσης Παπάζογλου "έγραψε" το 1-0 του ΟΦΗ, ο οποίος απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό. Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη ρεβάνς της Λεωφόρου για την ανατροπή.

Εικόνα αγώνα:

Όταν φτάνεις στο 51' για να δεις την πρώτη καθαρή φάση του ματς και η απάντηση έρχεται στο 67', τότε καταλαβαίνεις ότι το συγκεκριμένο ματς είχε περίσσιο άγχος και τακτικό παιχνίδι και καθόλου ποδόσφαιρο. Μπάλα.

Το πανόραμα του Κυπέλλου Ελλάδας
Ο ΟΦΗ του πρώτου μέρους στο "καυτό" και κατάμεστο "Γεντί Κουλέ" ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή, αλλά τίποτα παραπάνω. Δεν είδαμε ούτε μία τελική της προκοπής, την ώρα που ο Παναθηναϊκός κατέβηκε -βάσει εικόνας- να πάρει ό,τι καλύτερο εκτός από... τη νίκη. Δηλαδή ένα 0-0 ή ένα γκολ στην αντεπίθεση.

Αντίθετα, το δεύτερο μέρος μας έδωσε την πρώτη φάση με το καλό σουτ του Περογαμβράκη και την απάντηση των φιλοξενούμενων με τον Αμπέντ, δύο λεπτά πριν τη στιγμή που άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Το γκολ του Θανάση Παπάζογλου. Η μέχρι εκείνη τη στιγμή οργανωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο και ο υψηλόσωμος φορ του ΟΦΗ δεν λάθεψε γράφοντας με κεφαλιά το 1-0, σκορ που έδινε το προβάδισμα στους Κρητικούς (ειρήσθω εν παρόδω ο Παπάζογλου έχει σκοράρει σε όλους τους γύρους της εφετινής διοργάνωσης).

Το τέρμα αυτό περισσότερο βοήθησε τον Παναθηναϊκό παρά τον ΟΦΗ. Αυτό γιατί οι παίκτες του Αναστασίου ξύπνησαν και σε συνδυασμό με την είσοδο του Πράνιτς (και των Καρέλη-Κλωναρίδη στη συνέχεια), πήραν μέτρα και απείλησαν χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 75' στην κεφαλιά του Σίλντεφελντ που έδιωξε με το πόδι ο Φερνάντες.

Με το χρόνο να κυλά υπέρ του, ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι και παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και την πίεση, κράτησαν το μηδέν στην άμυνα και πήραν το προβάδισμα για τον τελικό.

MVP:

Ο Θανάσης Παπάζογλου σκόραρε ακόμα ένα κρίσιμο γκολ για τον ΟΦΗ στο Κύπελλο και τον έβαλε σε θέση οδηγού.

Αδύναμος κρίκος:

Η άμυνα του Παναθηναϊκού στεκόταν μια χαρά κόντρα στον ακίνδυνο ΟΦΗ, αλλά αδράνησαν στο σημείο εκείνο που έκριναν το ματς: το γκολ του Παπάζογλου.

Σχόλιο:

Σφιχτό ματς και με λιγοστές φάσεις, από αυτά που λέμε ότι συνήθως κρίνονται στο γκολ. Ετσι έγινε. Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε για πρώτη φορά σε παιχνίδι με στόχο πρωτίστως το μηδέν πίσω και το πλήρωσε. Ο ΟΦΗ βρήκε την ευκαιρία να πιάσει στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και το κατάφερε. Το σίγουρο είναι ότι και η ρεβάνς θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντούντου, Μανούσης, Ζε Εντουάρντο (77' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (86' Στάθης), Παπάζογλου (90+ Πανούσης).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο,Δώνης (80' Κλωναρίδης), Μέντες (73' Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν (58' Καρέλης), Αμπέντ, Μπεργκ.

Κύπελλο Ελλάδας 2013-14: ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 1-0 από martelis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code