ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα αμφιλεγόμενα πρωτοσέλιδα για την υπόθεση Πιστόριους (video)

Την ώρα που ο Όσκαρ Πιστόριους οδηγείται στο δικαστήριο αντιμέτωπος με κατηγορίες ανθρωποκτονίας, ο Τύπος στη Νότια Αφρική και σε όλο τον κόσμο πέφτει σε μοιραίες αντιφάσεις, προκαλώντας αντιδράσεις με τα πρωτοσέλιδά του.

Oscar Pistorius arrives for court appearance από tttpk


Στην πατρίδα του Blade Runner, στη Νότια Αφρική, η είδηση για τη δολοφονία της συντρόφου του υποσκέλισε ακόμα και την ετήσια ομιλία του προέδρου της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα, στο κοινοβούλιο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εφημερίδων αφιέρωσε το πρωτοσέλιδό της στον χρυσό παραολυμπιονίκη, με την "Beeld" να εξηγεί και τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν τη δολοφονία να αφορά δυστύχημα.


Υπό τον τίτλο "Dood agter deur ("Νεκρή πίσω από την πόρτα"), μέσα στις 5 σελίδες ρεπορτάζ, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρέεβα Στένκαμπ πυροβολήθηκε 4 φορές πίσω από την πόρτα του μπάνιου.

 Σύμφωνα με το κείμενο, η αστυνομία και οι άνθρωποι ασφαλείας της έπαυλης κλήθηκαν στο σπίτι περίπου 2 ώρες πριν από τους πυροβολισμούς, όταν οι γείτονες άκουσαν τον Πιστόριους να καυγαδίζει με τη σύντροφό του.


Η αστυνομία κλήθηκε ξανά στις 3:00 τα ξημερώματα, όταν οι γείτονες άκουσαν πυροβολισμούς, ενώ ένας άνθρωπος ασφαλείας υπογραμμίζει ότι το πτώμα βρέθηκε στο μπάνιο.



Για το σενάριο που ήθελε τον Πιστόριους να μπερδεύει την 30χρονη σύντροφό του με ληστή, η "Beeld" εξηγεί ότι η πληροφόρηση προέκυψε από την αξιωματικό της αστυνομίας Σάρα Μκίρα, η οποία αποκάλυψε τη συγκεκριμένη πληροφορία στις 8:00 το πρωί της Πέμπτης (14/02). 


Λίγο αργότερα, μία εκπρόσωπος Τύπου των αρχών εμφανίστηκε έκπληκτη ακούγοντας αυτό το σενάριο, υπογραμμίζοντας ότι δεν προέρχεται από τις τάξεις της αστυνομίας.



Μία άλλη διάσημη πολιτική εφημερίδα της Νότιας Αφρικής, η "Star", επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι το πτώμα της Στέενκαμπ βρέθηκε στο χολ της έπαυλης αξίας 3.300.000 ευρώ στην Πρετόρια.



Ο "Citizen" τιτλοφόρησε το πρώτο θέμα ως "Blade gunner?" (Gunner = κανονιέρης), η "Daily Sun" χρησιμοποίησε τον τίτλο "Oscar's bloody Valentine!" ("ο αιματοβαμμένος Βαλεντίνος του Όσκαρ") και η "Sowetan" τον τίτλο "Golden boy loses shine" ("Το χρυσό αγόρι χάνει τη λάμψη").

Η "New Age" έκανε ένα βήμα παραπάνω, δημοσιεύοντας ότι έχει στην κατοχή της ένα αντίγραφο ομιλίας της Στέενκαμπ που είχε ετοιμάσει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όταν πήγαινε γυμνάσιο!



Χαμός με τη "Sun"

Η αγγλική σκανδαλοθηρική εφημερίδα "Sun" προκάλεσε ξανά κύματα αντιδράσεων για την προσέγγιση του θέματος. Στο πρωτοσέλιδό της, το οποίο έγινε γνωστό από το βράδυ της Πέμπτης, υπάρχει μία ολοσέλιδη φωτογραφία της Στέενκαμπ με μπικίνι, για τα δικαιώματα της οποίας κατέβαλε 41.000 ευρώ.

Όταν έγινε γνωστή η πρώτη σελίδα της εφημερίδας, εξοργισμένοι Άγγλοι πολίτες κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο του εντύπου, ώστε να διαμαρτυρηθούν. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, η απάντηση των τηλεφωνητών πολλές φορές ερχόταν μετά από γέλια και ήταν κοινή, καλώντας το κοινό να απευθυνθεί στο Συνήγορο του Πολίτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code